Mit olvasol most?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Maminti32024. június 7. 08:55

ezeket az idézeteket .Az igazán eszelős alakoknak muszáj eltitkolniuk, mennyire be vannak kattanva. Különben nem tudnak életben maradni.

Stephen King
ja, ezért legyen mindenki résen, ne-hogy békemenet helyett egy skízeid agymosáson vegyen részt.

So , vannak emberek, akik együttesen őrülnek meg, mert magukra öltik az összes elmebeteg üzenetet a levegőből,

Az van, amit hiszünk. Amit megteremtünk. Én nem akarok egy olyan világban élni, ahol eszelős uralkodók pöffeszkednek az arany városaikban, míg a világ másik fele éhezik. Nem érdekel a pénz, és nem érdekel a bűnbánat.

A. O. Esther

obsitos2023. május 12. 22:46

Egy női magazint

obsitos352020. szeptember 23. 15:43

aprópénzt

sako2020. augusztus 28. 21:20

Georges Arnaud: A félelem bére

A könyv is és az Yves Montand szereplésével készült film is kedvencem.

sako2020. május 6. 19:38

Harmat és vér. ( Erdélyi magyar írók vadászelbeszélései.)

sako2020. január 29. 18:06

Pontosabban: Bert F. Island

sako2020. január 29. 18:04

Bret F. Island: Levelek a pokolból

Ez a bűnügyi kisregény még az 1980-as évek közepén jelent meg az IPM-ben. Emlékszem, akkor kisgyerekként elkezdtem elolvasni, de olyan félelmetes volt, hogy néhány oldal után nem mertem folytatni. Most rátaláltam itt a neten és egyszuszra kiolvastam. Hát, nagyon gyengusz...

sako2020. január 4. 20:18

Jirí Marek: Régi bűnügyi történetek

A cseh szerző régi - az 1920-as, `30-as években többnyire Prágában történt - bűneseteket dolgozott fel novellaszerűen. Hangulatos kis könyv, nekem tetszik.
A mai rohanó, őrülten bonyolult világhoz képest egy sokkal nyugodtabb, ráérősebb, egyszerűbb világ volt akkoriban. Hogy jobb is, azt nem mondanám.

deskpro2019. december 18. 19:13

Die Red Bull Story

Wolfgang Fürweger
Der unglaubliche Erfolg des DIETRICH MATESCHITZ

sako2019. november 2. 19:09

V. P. Borovicka : Maffia

Az amerikai szervezett bűnözésről írt dokumentumkönyv .

istenostora2019. szeptember 21. 18:39

a CITATUM-ot

sako2019. szeptember 6. 07:47

Stephen King: Bilincsben

Nem tudom, hányadik könyve ez már, amit olvasok. Mindig újra meglep, mennyire ismeri ez a fickó az embereket meg úgy általában az életet. Nem lesz kedvenc, nálam a Christine és az Állattemető a favorit, de azért jó könyv. Az biztos, King nélkül szegényebb volna a világ.

sako2019. augusztus 15. 18:32

Kesri Singh: Ezer tigris vadásza

Ilyen könyvek olvasásával el tudnám tölteni az egész életemet. Egy igazi klasszikus vadászkönyv egy híres indiai vadász tollából. A szerzővel 1938-ban Széchenyi Zsigmond is találkozott, és elismerően említi Nahar c. könyvében. (Egyébként Kesri is ír Széchenyiről.)
Persze ma már, amikor lassan csak állatkertben lesz tigris, visszásnak tűnhet a könyv tartalma. De a szerző a vadászat aranykorában élt, amikor még teljesen más világ volt. Ez az időszak az 1890-es évektől nagyjából 1950-ig tartott. A leghíresebb, legeredményesebb vadászok, legyenek bármilyen nemzetiségűek, ekkoriban éltek. (Bár van kivétel itt is.)

sako2019. augusztus 1. 11:32

Berkesi András :Októberi vihar.

Berkesi első könyve, amely az 1956-os eseményekről/forradalomról szól. Persze eléggé baloldali szemléletű könyv, de ez a szerző életét ismerve nem meglepő. Amúgy olvasmányos könyv, nekem tetszik.

sako2019. január 6. 09:49

Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Szerintem felesleges bemutatni ezt a könyvet.

sako2018. december 31. 21:28

Szokoly Endre: Hét év Bolíviában

Jó kis könyv. A szerző 1939-től kezdve hét évig élt ebben az akkor még hihetetlenül elmaradt országban. Jól ábrázolja a mindennapi életet, az őslakosok szegénységét, tudatlanságát. Közben saját sorsának alakulását is megismerhetjük.
Dél-Amerika mindig is érdekelt, elolvasok minden könyvet róla, ami a kezem ügyébe kerül, de ez eddig valahogy kimaradt.

maria_dream2018. október 20. 19:29

Plutarkhosz : Párhuzamos élétrajzok
nagyon érdekes könyv .Híres görög-római embereknek az életét hasonlítja össze pl. Theszeusz -Romolus .Vannak nem olyan érdekes részek de sok mindent megtudhatunk a görögök és a rómaik szokásairól és természetesen azokról akikról az író .Ajánlom inkább
azoknak akik már betölttök tizenhármat .Remélem majd sokan elolvassátok !

sako2018. október 11. 11:46

Ferdinand Ossendowski: Ázsiai titkok, ázsiai emberek

Ez a második könyve a lengyel írónak, felfedezőnek, amit olvasok tőle. Az első a híres Állatok, emberek, istenek volt, amely jó kis olvasmány, noha egyes részeinek valóságtartalma legalábbis vitatható. (Gondolok itt a "Világ királyára" és a Himalája alatt elterülő földalatti birodalomra. Bár ki tudja...? Sven Hedin még földrajzi tévedéseket is a fejére olvasott a szerzőnek.)
Ez a könyve az 1900- as évek elején tett szibériai és orosz távol -keleti utazásairol szól. Számomra érdekes volt megismerni ezt a régen elmúlt világot. Oroszok, kozák ok kínaiak, koreaiak a szereplők, katonák, kereskedők ,pásztorok vadászok, bűnözők, szökött fegyencek, mindenféle ember felbukkan.

sako2018. szeptember 30. 19:18

Jacques Bergier: Ipari kémkedés

Nagyon érdekes könyv! Gondoltátok volna, hogy az ipari kémkedést az ősember találta fel? Pedig bizony így van. A tűzzel kezdődött. Azok a hordák, amelyek már ismerték és használták, előnyben voltak azokkal szemben, amelyek még nem. Sokszor előfordulhatott, hogy csak azért támadtak meg egy csoportot, hogy a tüzet elragadjak tőlük. Jóllehet ez nem klasszikus kémkedés, de a cél ugyanaz: valamilyen eszköz, módszer vagy eljárás megszerzése.
A szerző eleven stílusban, színes példákkal vezeti végig az olvasót a történelmen, az ipari kémkedés bonyolult világán.
Az írója sem volt hétköznapi figura, elég elolvasni az életrajzát.
Kár, hogy a magyar fordítás csak rövidített verziója az eredeti könyvnek.

sako2018. szeptember 24. 15:37

Enyhül még = enyhül meg