Receptek és kedvenc ételek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Szulita2010. november 18. 11:03

 :D mondasz vmit, de nem vagyok otthon minden szombaton, így nem megvalósítható. Ferinek meg hiába sütöm meg, neki minden ízlik, a tesóm lenne a lényeg, de ő meg otthon van.

Don_Q2010. november 18. 10:56

most kéne elkezdeni: szombatonként egy banántorta-recept megvalósítása, és szavaztatás, hgoy melyik legyen a karácsonyi

Szulita2010. november 18. 10:54

Még nem írt senki, higy lenne neki recept, de Karácsonyig még van időm :D

Don_Q2010. november 18. 10:32

Szia! Mi lett a banántortával/ból?

Szulita2010. november 14. 19:25

Keresek egy jó kis banántorta receptet. Tudom a neten van fent sok, de gondoltam előbb it kérdezősködök, hátha van vkinek egy jó kis bevállt receptje :D Ha nem, akkor marad a gyümölcstorta :( de az nem az igazi :S

Ewa2010. október 25. 11:45

Frankfúrti leves,utánna Gundelpalacsinta

Szulita2010. október 23. 22:27

Hmm, megérdemli, de most nem fogja megkapni.

Don_Q2010. október 23. 22:26

Bocs: Feri

Szulita2010. október 23. 22:26

Helyes, nagyon finom, én eddig asszem 2x csináltam meg, 1 szülinap 1 közkívánat.

Don_Q2010. október 23. 22:25

Hú... A feri megérdemli? mert azért ez nem egy rántotta....

kvicka2010. október 23. 22:24

Köszi lányok a receptet, azt hiszem kedvet kaptam a készítésére!  :)

Szulita2010. október 23. 22:22

Fekete-erdő torta:

Piskóta:
6 tojásfehérje, 6 e.k. cukor, 6 e.k. liszt, pici sütőpor és 6 tojássárgája
A cukrot felverem a fehérjével kemény habbá, ha jó, fokozatosan hozzá adagolom a sárgáját és úgy verem még tovább, majd fokozatosan a sütőporral elkevert liszt, de azzal már csak keverem. Ha kakaós piskótát akarok, a Fekete-erőd pedig kakaós, akkor 2 e.k. kakaó, de akkor annyival kevesebb liszt :)
Én speciel nem bajlódok a piskóta kettévágásával és inkább 2 lapot sütök, de akkor felezem a hozzávalókat, tehát mindenből 3  :)

Töltelék:
3 dl meggylé (befőtt), 1 cs vaníliás pudingpor, 6dkg cukor, 20dkg meggybefőtt, 2 ek zselatin, 6dl tejszín, 2 ek cukor

Díszítéshez:
6-8 dkg csokiforgács
1 dl tejszín
esetleg néhány szem meggybefőtt (én életem a lehetőséggel :))

A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzd sűrű krémmé. A tűzről levéve szórd bele a kimagozott meggyet is. (ez a meggyes zselés massza isteni finom :P)
A zselatint áztasd 1 dl vízbe, majd melegítsd addig, míg teljesen feloldódik. A tejszínt verd kemény habbá, csorgasd bele a zselatint. A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön töltsd habzsákba. (nem volt így úgy is jó ha rákened, felváltva, de jó sokat :))

A piskótát vágd 3 lapba és a tölteléket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomd rá úgy, hogy a tejszínesből meg maradjon vmennyi krém.
A lapokat helyezd egymásra, a félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vond be, majd tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Végül az oldalát szórd be csoki forgáccsal, a tetejét díszítsd tejszínhabbal, meggyszemekkel.

Ez itt a reklám helye, tudom kicsit drága, de nekem a Dr'Oetker vált be, pudingba és hát van zselatin is belőle :), tejszínből pedig a Hulala, mindig azt veszünk és tényleg jó :) :)

bulejsza.marta2010. október 23. 22:14

http://www.mitsussek.hu/feketeerdo-torta -recept

ibi2010. július 22. 20:17

töltött csirke tepsis burgonyával, húsleves

Bridge2010. július 22. 20:14

anyuci főztje  xD egyébként görög rakott burgonya, borsos tokány.  :D

Törölt tag2010. július 21. 17:21

Törölt hozzászólás.

bulejsza.marta2010. június 16. 17:00

Köszi  :)

Törölt tag2010. június 16. 16:59

Törölt hozzászólás.

bulejsza.marta2010. június 16. 16:39

Brigi én is kérem szépen  :)

Törölt tag2010. június 16. 16:36

Törölt hozzászólás.