Vissza a múltba

Ha tehetnétek, visszamennétek a múltba? És miért? Min változtatnátok?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

obsitos352020. szeptember 29. 19:33

A jelen fontosabb

A jövőt nem ismerjük.
Talán jobb is

obsitos352020. szeptember 29. 19:32

Álmomban sokszor járok régi ismeretlen helyeken.
Ezek szórakoztatóak.

obsitos352020. szeptember 29. 19:31

A múlt elmúlt.
Nem nézek vissza

juhasztunde2014. november 28. 22:03

A nagyszüleim és apukám miatt. Sajnálom, hogy sok-sok pillanat kimaradt... És ez inkább az én hibámból.

arnyeknelkul2014. november 14. 14:19

GABRIEL GARCIA MÁRQUEZ búcsúlevele
(amikor évekkel ezelőtt visszavonult):
Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábú vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok. Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek, hanem azért, amit jelentenek. Keveset aludnék, többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodpercnyi fényt veszítünk.
Akkor járnék, amikor mások megállnak, és akkor ébrednék, amikor mások alszanak.
Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel, egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül hagyva nemcsak testemet, de lelkemet is. A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést! Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni.
Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön. Annyi mindent tanultam tőletek, emberek. Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.
Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt. Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell felállni. Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában már nem megyek vele sokra, hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek.
Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt amit gondolsz. Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek.
Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod".
Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van velünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el.
Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést.
Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz.
Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd őket. Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked. Ha nem teszed meg ma, a holnap ugyanolyan lesz, mint a tegnap.
...és ha nem teszed meg, az sem érdekes. EZ AZ A PILLANAT.

Törölt tag2014. november 5. 18:33

Törölt hozzászólás.

arnyeknelkul2014. október 11. 07:32

A pillanat műve minden emlék

0-12014. október 10. 20:31

Nem mindegy milyen társaságba keveredünk és éljük életünket!A rossz társaságot jobb ha elkerüljük, mert ha nem talán később egy életre megbánjuk, h megismertük.
Sose késő eltávolodni tőlük!

arnyeknelkul2014. október 10. 11:42

Köszönöm, és tehetném akkor biztos, hogy még gyerekként elgondolkoztam volna...család elsősorban, és a barátok, de azok is befolyásoltak

0-12014. október 8. 21:00

Együtt érzek veled arnyeknelkül

arnyeknelkul2014. október 8. 17:36

kipróbáltam ezt azt, és nem kellene most intézményben lennem, pszichiátrián, mert beteggé tettek a cuccok...16 voltam. Szégyellem!

gersti2014. október 8. 16:20

Pár helyet és pár embert elkerülnék.

0-12014. október 7. 21:49

Egy pár elhalasztott dolgot,lehetőséget megtennék amik ott voltak előttem de mégse tettem!