Törölt idézetek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

obsitos2023. május 17. 09:50

Több idézetet beküldem az utóbbi időben. Törölve lettek, mert már volt ilyen amit más beküldött. Rendben van !
De ez olyan mint a tippelés.
Úgy határoztam nem küldök be többé idézetet.
A véletlenre nem bizoom.

obsitos352020. október 19. 11:27

Ahogy látom, itt nemcsak töröltekvannak. Sőt..

Citatum2016. május 29. 10:23

"Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt."

Az idézet Henry Ford nevével szerepelt az oldalon, mivel azonban származása több mint vitatott, utólag töröltük gyűjteményünkből. Bővebben: http://citatum.hu/idezet/60843

Citatum2016. február 12. 14:38

"A világegyetem káosz, mégis racionális törvények uralják."
http://www.citatum.hu/idezet/18549

"A képzelőerő mindennek az alapja. Ez az, ami bepillantást enged a jövőbe."
http://www.citatum.hu/idezet/18731

"A Kozmosz csodálatos elrendezése és harmóniája csak egy mindenható és mindentudó lény tervében születhetett meg. Ez mindörökre a legnagyobb felismerésem."
http://www.citatum.hu/idezet/60544

Utólagos, mélyrehatóbb kutatásunk során megállapítottuk, hogy a fenti idézetek minden bizonnyal nem Albert Einstein ill. Isaac Newton gondolatai, ezért töröltük őket az oldalról.

Citatum2016. február 12. 14:30

"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja."

Az idézet Albert Einstein nevével híresült el a weben, a gondolat közvetlen forrását azonban nem sikerült felkutatnunk. Mivel nem látjuk kielégítően alátámasztottnak, hogy az idézet valóban Einsteintől származik, ezért töröltük a gyűjteményünkből. Bővebben: http://www.citatum.hu/idezet/17992

Citatum2016. február 11. 16:34

"Ha megismersz valakit, aki segít elfelejteni a múltat; akkor ő lesz a jövőd."

Az idézet a P.S. I Love You című amerikai vígjáték részleteként került fel oldalunkra, a film párbeszédeit tartalmazó forgatókönyv magyar és angol nyelvű változatában azonban nem találtunk ehhez hasonló gondolatot. Mivel az idézet szerzőjét nem sikerült beazonosítanunk, az idézetet töröltük az oldalról. Bővebben: http://www.citatum.hu/idezet/62685

Citatum2016. február 11. 15:07

"Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el."

A Gabriel García Márquez nevével híressé vált idézet az író állítólagos búcsúleveléből származik. A hoax szerint Márquez azért írta búcsúlevelét szeretteinek 2000 májusában, mert kiderült, hogy rákos beteg. A valóság azonban az, hogy ezeket a gondolatokat egy mexikói származású hasbeszélő, Johnny Welch írta 1996-ban, és egy helyi napilap tévedése folytán híresültek el Márquez nevével.

Bővebben az idézetről: http://www.citatum.hu/idezet/4195

Citatum2015. november 24. 15:39

"Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít nekem, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk."

Az idézet Steve Jobs nevével terjedt el világszerte, ő azonban ilyet sosem mondott, az aforizma eredetije Ed Wynn amerikai humorista nevéhez köthető. Bővebben: http://www.citatum.hu/idezet/57480

Citatum2015. november 21. 20:35

VÁLTOZÁS!

Mától az utólagos duplikáció törlés esetén sem veszíted el a kedvenceidet: két ugyanolyan idézet esetén a kedvencnek jelölésedet automatikusan átrakjuk a fenn maradó idézethez. Így szükségtelenné vált, hogy a duplikációk törléséről itt is hírt adjunk, ezért mától csak azoknak az idézeteknek a törléséről hagyunk üzenetet, amelyeknek nem voltak másodpéldányai.

Citatum2015. november 21. 15:33

"Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról."

Az idézet széles körben elterjedt Henry Ford, Hannah More, Sydney Smith ill. Curt Carlson nevével egyaránt, de egyik szerzőre történő hivatkozásnál sincsen forrásmegjelölés, így nem eldönthető a kérdés, kié a gondolat, ha egyáltalán bármelyikükhöz köthető.

Citatum2015. november 21. 14:23

"A keresztények vakon hiszik Jézus csodatetteit. A rózsakeresztesek szentül hitték a talizmánok gyógyerejét. És persze azok a milliók, akik L. Ron Hubbard Dianetikáról szóló könyvét megvették, vagy az agykontrollal foglalkoztak... Én csak annyit mondhatok, hogy olyan vakot nem láttam, aki koncentráció útján szerezte vissza a látását, se olyan sebesültet, amelyikből erős rágondolás segítségével távozott el a golyó és állt el a vérzés."

Az idézet a magyar weben Stephen King nevével híresült el, azonban sem az író saját nevén, sem a Richard Bachman néven kiadott könyveiben nem sikerült felkutatnunk, és angol nyelven sem tudtuk beazonosítani a fenti gondolatot. Mivel nagy valószínűséggel tévesen lett neki tulajdonítva az idézet, ezért töröltük oldalunkról.

Citatum2015. november 21. 11:30

"Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket." és "Egyetlenegy probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen az keletkezett."

A fenti két idézet Albert Einstein nevével híresült el világszerte. Alice Calaprice, Einstein életrajzírója szerint azonban ezek minden bizonnyal a http://www.citatum.hu/idezet/18618 címen olvasható idézet átiratai, ő ugyanis munkája során soha nem bukkant a fenti gondolat forrására. A tévedésről bővebben a http://www.citatum.hu/idezet/8342 címen olvashatsz.

Citatum2015. november 11. 13:28

"Két módon tehetnek bolonddá. Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot. A másik, hogy visszautasítod az igazságot."

Az idézet két eltérő fordításban került fel az oldalra, ezért a később publikált példányt töröltük. A megtartott változat a http://www.citatum.hu/idezet/63979 címen olvasható.

Citatum2015. november 6. 10:55

"Ha akkor mosolyogsz, amikor teljesen egyedül vagy, tényleg komolyan gondolod."

Az idézet két eltérő fordításban került fel az oldalra, ezért a később publikált, kevésbé népszerű példányt töröltük. A megtartott változat a http://www.citatum.hu/idezet/4523 címen olvasható.

Citatum2015. november 2. 10:43

"Ha valaki árt neked, akkor gyűlöletet érzel iránta. És ha te ártasz valakinek, akkor a saját keserűségeddel és bűntudatoddal is szembe kell nézned. De mivel ismerjük ezt a kínt, megpróbálunk kedvesen viselkedni egymással. Ez tesz minket emberré. Ezen érzések megismerése által nőhetünk fel."

Az idézet két eltérő fordításban került fel az oldalra, ezért a forrásmegjelölés nélküli példányt töröltük. A megtartott változat a http://www.citatum.hu/idezet/64392 címen olvasható.

Citatum2015. október 26. 21:05

Az alábbi három idézet két eltérő fordításban került fel az oldalra, ezért a kevésbé népszerű megfogalmazású illetve a forrásmegjelölés nélküli példányokat töröltük.

"Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja."
http://www.citatum.hu/idezet/51738

" Próbáld újra, bukj el újra! Közelebb jutsz."
http://www.citatum.hu/idezet/74501

"Minden nap közt a legeltékozoltabb, amelyen nem nevettünk."
http://www.citatum.hu/idezet/15499

Citatum2015. október 15. 07:50

"Még azok az emberek is, akik azt állítják, hogy minden előre elrendeltetett, és azon semmit nem változtathatunk, körülnéznek, mielőtt átmennének az úttesten."

Az idézet két eltérő fordításban került fel az oldalra, ezért a nem közvetlen forrásból származó példányt töröltük, és csupán a megtartott idézet megjegyzésében őriztük meg: http://www.citatum.hu/idezet/46704

Citatum2015. október 14. 08:31

"Színház ez az egész világ, s merő
Szereplő mind a férfi, nő: mindenki
Föl és lelép; jut több szerep is egy
Személyre..."

Mivel az idézet felkerült a nála sokkal elterjedtebb, Szabó Lőrinc-féle fordításban is, a fenti, Rákosi Jenő-féle szövegváltozatot töröltük az oldalról, és csupán a megtartott idézet megjegyzésében őriztük meg: http://www.citatum.hu/idezet/14764

Citatum2015. október 11. 08:46

"Azt állítani, hogy megszűntél szeretni azt, akit valaha jobban szerettél bárki másnál a világon, az hazugság lenne. De továbblép az ember. Nem igaz? Tovább kell lépni."

Az idézet két különböző fordításban került fel az oldalra, ezért a nem hivatalos magyar szinkronváltozatot töröltük gyűjteményünkből. A fent hagyott idézet a http://www.citatum.hu/idezet/87416 címen olvasható.

Citatum2015. október 11. 08:45

"Mit­ é­r­t­enek legt­öbben a­zon, hogy fia­t­a­l? Va­la­mi ár­t­a­t­la­nt­, gyámolt­a­la­nt­, t­ehet­et­lent­. Pedig a­ fia­t­a­lság nem ilyen! A fia­t­a­lság nyer­s, er­ő­s, ha­t­a­lma­s... igen... é­s kegyet­len! És mé­g va­la­mi... A fia­t­a­lság sebezhet­ő­!"

Az idézet két eltérő fordításban került fel az oldalra, ezért a forrásmegjelölés nélküli példányt töröltük gyűjteményünkből. A fent hagyott idézet a http://www.citatum.hu/idezet/85377 címen olvasható.