Szülők-gyerekek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

andyka06252012. április 4. 19:15

Nem gondolnám, hogy az alkoholizmus, mint tulajdonság örökölhető  :) :)
Egy vesebetegség, szívproblémák stb, igen.
Az egész csak jellem kérdése.

paradoksz2012. április 4. 17:56

hááát...azért ez ennél bonyolultabb és főleg a nevelési aspektusokra gondoltam ami tanult dolog a környezetből veszi fel az ember . az alkoholizmus genetika ,sajnos örökölhető ,nagy erőfeszítés kell ha valaki örökölte.  :)

andyka06252012. április 4. 17:44

Már értem...
Pl. Ha anyuci ivott stb. akkor én is??Mert azt láttam otthon?
Ezt hoztam magammal...cccc

arnyeknelkul2012. április 4. 10:06

ha a gyereknek identitás zavara van,akkor a szülő olyan mértékben hibás, hogy nem fogta a kezét, akkor amikor szükség lett volna rá. minek kell egy szülőnek nevelnie azt a gyereket akkor, ha már felnőtt?tényleg kisgyermek korban kell pozitívan megnyilvánulnia már a gyereknek és a szülőnek, mert már akkor látják, ha a szülő ideges például. A felnőtt ha nem vezeti le a feszültségét a gyerek lesz hibás és állandóan arra fog gondolni rosszat mondtam e vagy tettem?a kisgyerek tanulékony a nagy gyerek csibész, a felnőtt megfontolt.

paradoksz2012. április 4. 09:32

Csak akkor mondhatsz határozott véleményt ,ha minden féle gyereket neveltél már a pszichológiában 4 alaptipus van (pl: szangvinikus ...stb...)
és ezen belül még hányféle az ember, nem tudsz sémát mondani, ráadásul mindenki hoz magával egy csomagot amit ha rossz sem tud eldobni, nagyon nagy munka máshogy csinálni mint ahogy veled csinálták,hiába fogatkozol, hogy más leszel mint a szüleid ,ahogy öregszel ahogy elédjönnek a megoldanivalók azt veszed észre ,hogy azt a sémát követed amit hoztál magaddal amit az őseid is kaptak és igy tovább. ( vannak családok ahol jó a séma ők azt kapták ,nekik könnyü nem gondolkodnak csak csinálják amit velük a szüleik , akikkel szintén ugyan azt tették a szüleik... )
mindig liberális próbáltam lenni a nevelésben is ,ha meg baj volt sajnos elvesztettem a fejem ,nem értettem miért történnek... most azt gondolom majdnem jól csináltam , a hiba az volt amikor elvesztettem a fejem és liberalizmuból átmentem keménykedőbe , ugyanis nincs értelme ,megtöri az embert ,hiszem ,hogy az első 6-év számit akkorra fejlődik ki a személyiség aztán az egyéniség alakul ami minnél elnyomóbb a környezet annál lázadóbbá válik,hagyni kell ,hogy a kisemberből nagy legyen járja a saját útját ,szeretni kell és terelni ,segíteni ha kér. Van egy kíváló agysebész Dr.Csókay A. aki 30-éves kora körül kezdte el az egyetemet ,addig csak tenget -lenget ezt ő maga mondta egy interjúban.  :)))

andyka06252012. április 3. 21:39

Szerintem vannak olyan fiatalok akiket nem ártana ráncba szedni.
Ne lófráljon már egy 14 éves kis pi..s az éjszaka közepén matt részegen és halálosan betépve.Milyen felnőtt lesz az ilyen?Nem beszélve a következményekről.
Mit fog átadni a gyerekének?
Bocs, akinek nem tetszik, de ez a véleményem.

Törölt tag2012. április 3. 21:19

Törölt hozzászólás.

miss_idezet2012. április 3. 21:15

Szerintem érdekes volna beszélni arról, hogy ugyanazt a dolgot, eseményt vagy történetet hogyan látja egy szülő és hogyan egy gyerek (például: ''Fiam, 2-így maradhatsz a buliban.'' vagy ''Rossz jegy miatt nem mehetsz el ide vagy oda'' stb.)

andyka06252012. április 3. 19:31

Én együtt dolgozom és együtt is lakom az ősökkel, de nem is pattanék meg.Persze mindezektől függetlenül nem vagyok ''anya pici lánya''.
Örülök, hogy élnek és egészségesek.
Mindenhol vannak súrlódási próblémák, meg kell tanulni kezelni őket.

Törölt tag2012. március 25. 09:04

Törölt hozzászólás.

miss_idezet2012. március 23. 08:18

Zsófi, szerintem hagyd őket, ez a te életed, nem? van az úgy, hogy az embert jóindulatból nyúzzák halálra  :P

Törölt tag2012. március 22. 22:20

Törölt hozzászólás.

sako2012. március 22. 22:18

 :D Költözz hozzám  :-)

Törölt tag2012. március 22. 22:13

Törölt hozzászólás.

miss_idezet2012. március 22. 20:30

Itt gyereknevelésről lehet szó, szülők egymás között és szülők gyerekekkel is megvitathatnak dolgokat. (pl. kamaszok nevelése )  :)