Szerinted kellenének szabályok a mobil használattal kapcsolatban?

Etikai szabályokra gondolok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

obsitos352020. október 12. 10:36

mobil telefon a hasznossága melklett, rendkivül káros is

obsitos352020. október 12. 10:36

nem az én asztalom.

Sosem volt mobilom, nem is lesz

Maminti32020. január 14. 07:10

Komoly problámám van a mobiltelefonokkal... azaz azzal , hogy nincs etikája . Mindenkinek van telefonja , de nincsenek szabályok. egy-két intézmény ( színházak, egyébb cégek) nem engedik , illetve kirekesztik, megvetik azokat akik használják a telefonjukat a tiltott területen, sokan még azt sem fogják fel , hogy a "kérjük kapcsolja ki mobilját" az azt jelenti udvariasan, hogy kötelező kikapcsolni.
Pl. itt vannak a szerelők , elromlik valami mondjuk a gázkonvektor , szükséged van a szerelőre felhívod , eljön a házadba . Kedves vagy vele, olyan átlagosan , mint mondjuk a boltban, erre gondol egyet és elkezd telefonálgatni a szobádban , történetesen a hálószobádban . WHY? 15 perces munka volt de neki pont akkor kell elintéznie az én hálószobámban egy amugy nem fontos beszélgetést kénytelen kelletlen hallotam mindent , (- na komám igen itt vagyok, itt fekszem a kályha elött itt fetrengek, feszengek, miújság.) öszinte leszek, már annyi ilyen szarságot tapasztaltam, hogy mára eljutottam arra a szintre , hogy " kinyílik a bicska a zsebemben " uralkodom magamon , de amint kilép az ajtómon elátkozom! Olyan hihetetlen tehetetlenséget érzek olyannyira fusztrál, hogy ha nem adom ki magamból felrobbannék. Nem szedek semmilyen gyógyszert , nem is fogok félóráig dühöngök és jól lesszek. Tavasztól őszig ha ilyesmi ér akkor kimegyek a pusztába üvölteni.  :)
Azt gondolom beszennyezik a házam a szobám, az életterem .
Egyszer tüdőszűrésen benn álltam a gépben derékig mesztelenül, és az asszisztens , megállt mellettem a gépnél es elkezdett telefonálgatni, bámult rám , én a gépben és az a ... telefonálgatott ? na ott kiborultam , úgy leugattam , hogy nem tudta merre van arccal. Szerintem szabályok kellenének , olyanok amiknek a figyelmenkívülhagyása büntetést vonna magaután. Láttam olyat , hogy emberek a baleset helyszínén a haldoklót fotózták ? Mi a sz@r folyik emberek ?