Saját idézetek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

BPeti2021. november 12. 18:07

,,A szép emberek belül csúnyák, de neked nem kell aggódnod, mert te gyönyörű vagy."

BPeti2021. november 12. 18:05

,,Egy ember csak addig ítéli el a másikat egy bizonyost dologért, amíg ő is meg nem teszi."

szaiff2021. november 7. 23:30

Kevesebbet elképzelni nem tudok,
több meg nem létezik!
Szaiff

szaiff2021. november 7. 23:28

Mama...

Nagyot beszélgettem mamával....
Őszinte ,
nyers szavak egy öreg ,
de tapasztalt embertől aki felnevelt...
...kisfiam ! nem akarok az akadékodra lenni....
Így kezdte..

Azután elbeszélgettünk még , s fáradt kezével megfogta kezem
és azt mondta, elmegyek én magam..

gabeemw2021. október 31. 20:05

"Meg kell találnom azt a dolgot ami magabiztossá, és megállíthatatlanná tesz! Ez lehet a félelem is.. mert a vereségtől való félelem, erősebb a győzelem iránti reménynél! Fel kell tennem magamnak a kérdést: Ki akarok lenni valójában!? Mi tesz igazán boldoggá?! Mert azt fogom csinálni, akármilyen őrültnek néznek az emberek! Ha senki nem fog hinni bennem, akkor is a cél felé fogok menni, és azt mondom magamnak, nincs vége amíg nem győzök! "

Hala_Madrid.0_2021. október 25. 22:02

"7"
Ez nem csak egy szám. Egy karriert és egy életet ír le. Mindannyiunknak vannak álmaik, és azért hogy el érhessük őket küzdeni kell érte, meg valósítani, akarat, erő, bizalom. Egy nap elhiszed, hogy Világ Bajnok leszek? Lehet hogy lehetetlennek találod talán még én is de mindent meg teszek érte, hogy be bizonyítsam képes vagyok rá igen is harcolok érte, Az igazi bajnokok az utolsó leheletükig küzdenek. Mondta - Cristiano Ronaldo
A foci nekem egy külön világ. Az én kis világom ami meg véd minden rossztol és oda tudok menekülni bármikor, ő a legjobb barátom mindenben meg hallgat és ki segít minden bajból és minden megszűnik amikor a labda a közelembe kerül. Le írhatatlan érzés mikor nyersz és mindenki a nevedet orditja és a családod, barátaid, a csapattarsaid mind érted ünnepelnek mert te mentetted meg a meccset. Veszíteni is tudni kell. Néha a legjobbak is veszítenek nem lehet mindig nyerni és győzni. Erőfeszítés és mint ahogy mondtam legfőképpen AKARAT. Adj bele mindent és ne félj el kezdeni ne félj a saját hibáidtól, ha egyszer észre veszed hogy valami nem megy akkor újra és újra próbálod míg nem lesz jó. Ez a fejlődés. Máris fejlődtél.. Látod? ahogy mondtam csak csináld végig!!! A gól maga a gyógyír minden addigi rossz ki hatott helyzetre.
Love story. Úgy beszélek róla mintha szerelmes lennék, bizony mert ez egy szerelem, többet ér mindennél. Ha valaki nem hisz benned, mutasd meg neki és magadnak is hogy képes vagy rá és már csak annyit fogsz látni hogy a csúcson vagy
Sikerül!❤️

DobaiKrisztian2021. október 20. 03:56

Megláttalak, beléd szerettem és megalmomdtam egy közös világot.
De mire az álom végére értem te sehol se voltál.

DobaiKrisztian2021. október 20. 03:56

Az élet egy színpad, játsz jól és a végén már csak azt kiabálják hogy „vissza“.

L1na2021. október 10. 21:09

Bármennyire szeretném azt “ mutatni “
Mennyire csodás a világ,
De hogyan is tehetném?
Ha én nem látom merre van.
Bármennyire adok “ szépséget “ kívülre,
Attól oda bent a szívemben, lelkemben tombol a vihar.
Hogyan “ mutathatnám “ a boldogság kapuját,
Ha én nem lépek be rajta?!
Boldogság, boldogság!
Mond... Merre vagy?

AnuBis012021. október 10. 17:47

A harcos nem attól lesz harcos, hogy embereket öl.
A harcos attól harcos, hogy legyőzi mi ellene jő.
Bármilyen bestia is légyen az, nem fél vele felvenni a harcot.
Legyűri az élet alkotta akadályokat, és védelmezi azokat, akik erre nem képesek.

hmiki2021. október 8. 12:38

Csók nélkül hamis az ölelés

SimonIlona2021. október 5. 21:08

Minden egyes érem mögött van egy történet, ami színessé teszi, -jobb esetben bearanyozza-, a szürke hétköznapokat!

Teadorka2021. szeptember 26. 15:54

Esik az eső,
szárnya levegő,
Felkapja a szél
Azt is, ami él.
/Dobos Dóra/

Maminti32021. szeptember 4. 10:52

Minden feminizmus nélkül azt kell írjam a nők többsége ugyan ilyen zavarodottságban, dilemmákkal vergődik sokan kapcsolatból kapcsolatba, mert ugye az ember mégis csak társas lány, és vannak akik egyedül vágyakozva, , de pont azt élik meg amit itt olvastam. valóban hormon változásaik vannak havonta, és vannak akiknél súlyosabbak a tünetek, talán a régi időkben olyankor mentek el vadászni ( Rőtvadra! :) ) a férfiak. A hűség érdekes dolog, én is azt tapasztaltam, hogy a hűségesek mindig hűtlent mellett kötnek ki. Azért lehet, mert a hűtlen azaz könnyen ismerkedő típusok nevezzük őket pirosaknak, mennek a kékek után! A pirosak kezdeményeznek, és a kékek bele esnek a csapdába , ha elég éhesek, vagy elég ígéretes a csábító. És azt látom én is , hogy ezek a pirosak, egy darabig ha megmaradnék az elcsábított mellett pl. anyagi okokból, akkor a kedvükre akarják formálni őket. ( Megmondják milyen haja legyen, hogy öltözködjön, hogy viselkedjen, , hogy üljön egy közösségben, mit mondhat, mit nem a barátok között , mit olvasson. stb... elveszi a szabadságod.) (Vannak tipikus mondatok középszerű férfi szájakból, "Ez nem olyan mint az anyámé" Anyám ilyenkor azt mondta..." Úristen a ..(a volt barátnő neve) sokkal .. (lazább , kedvesebb, megértőbb stb volt.. persze tudom kamu de akkor is sértő, ) A kék nő kedvességre , megértésre és valóban hűségre vágyik , nyugalomra illetve nem eszeveszett kalandokra, hanem harmóniára. A piros nő nem biztos hogy szenvedélyesebb, de nyüzsgésre akciókra, elismerésre vágyik akár erőfeszítés akár teljesítmény siker nélkül. A kék nő is lehet szenvedélyes , A probléma a kezdeményezés a kékek, akár férfi akár nő nem szeret, nem tud kezdeményezni valami miatt, pedig biztos vagyok benne hogy két kék boldoggá tudná tenni egymást, Két piros az már rizikósabb, ezért eszik meg a pirosak a kékeket, mert egymást csak úgy tudnák ha az egyiknek a vére folyna.
A feminizmust mindenki félreérti, meg kell nézni az első feminista csoportokat miért ! vonultak ki az utcára. Nem arról van szó, hogy elvesszük a férfi munkát, Hogyan is tudnánk. hanem a fizetések, a munka értéke, elismerni, hogy a női munka is ér annyit mint a férfiaké. Főleg ha olyan foglalkozásról van szó mint pl. tanítás akkor egyenlőnek kell lennie a fizetésnek akár férfi akár nő az illető. Ezért harcoltak. A mai világban amúgy sem lehet klasszikus nő és férfi kapcsolatokról beszélni, ahhoz, hogy egy lakást eltartson egy család a nőnek is dolgoznia kell, és ha dolgoznia kell a háztartás vezetése mellett akkor minden erőszak és vita nélkül a férfinek is részt kell vállalnia a ház körüli teendőkben. Persze ha a férfi párja nem dolgozik illetve a házimunka a munkája akkor elvárható hogy azt tegye úgy, mintha a munkaköre lenne. A házisárkányt a férfi teremti, azzal, hogy kilátástalan, reménytelen helyzetben érzi magát ami frusztrálja. És valóban ha egyszer szörnyet csinált egy férfi egy nőből, tartósan, akkor ahhoz nem kevés pozitív hatás, megerősítés vagy akár egyedüllét kell hogy rendbe jöjjön. Az ember és az ember lánya olyanná válik mint amilyen a közvetlen környezete, mint amilyen emberekkel tölti a mindennapjait. az emberek formálják egymást , ha úgy tetszik egymás tükörképei lesznek. Van egy mondás " TE piros voltál, és Én kék így lettünk lilák"  :) amit érzünk egy kapcsolatban, azért mi magunk, illetve a másikkal való fúziónk a ludas. ha rossz és van rá lehetőség ki kell lépni.

AttilaBerki2021. szeptember 2. 00:13

"Modern pszichológia.

Azon gondolkoztam, hogy mit tud nyújtani egy modernnek titulált nő egy férfinek. Főleg akkor, ha összehasonlítjuk a feminizmus elötti nőkkel. De nem sok minden jut eszembe..
Ha egy férfi ragaszkodó, elvárja a hűséget és sok időt töltene párjával akkor máris megbélyegzik, hogy birtokolni akarja a párját. Ha házias nőre vágyik akkor anyakomplexusos, ha nem tudja kezelni egy hormonzavaros házisárkány kitöréseit akkor éretlen, gyerekes, nem ért a női lélekhez. Ha visszautasít egy nőt, akkor biztosan meleg. Ha nem hagyja magát idomítani, akkor nem is "igazi férfi". Ha hagyja, akkor papucs. Ha elege van ebből és besokall, ráadásul még hangot is ad ennek, akkor erőszakos, toxikus és/vagy hímsoviniszta 😀 stb.. stb.. Ja és kicsi a @-a.. 😀Ennyit a férfi igényekről  ;)"

AttilaBerki2021. szeptember 2. 00:08

"Az szerettem régen, hogy konzerv feminista hazugságok helyett, saját véleménye volt az embereknek."

AttilaBerki2021. szeptember 2. 00:06

"A feminizmus tulajdonképpen egy esély is lehetne a nőknek, hogy végre felelősségteljes felnőtté váljanak. Csak sajnos nem élnek vele. Inkább nevetséges elvárásokat fogalmaznak meg a férfiak felé, hogy eltereljék erről a figyelmet. Pedig egyszerűen csak le kellene bontani a saját maguknak emelt (modern, erős) piedesztált és visszatérni végre a valósághoz. "

AttilaBerki2021. szeptember 1. 23:58

"Nem a tökéletes asszony ismérveit írnám le, hanem csak alapvető dolgokat amik egyáltalán megalapozhatják a nőiességet (szerintem). Ez az én "értékrendem".
-Vállalja a felelősséget a cselekedeteiért és annak következményeiért, mert rendelkezik azzal az (normális esetben) alapvető érzelmi intelligenciával, hogy átlátja az ok és okozati összefüggéseket.
Egyszerűbben fogalmazva: Józan paraszti ésszel rendelkezik.
- Vállalja a felelősséget akkor is, ha válás esetén a gyermekelhelyezésről, vagyonmegosztásról esik szó. Azaz természetes lenne neki ilyen esetben a közös/váltott felügyelet és soha egy forinttal se várna többet, mint amennyit beletett.
-Ha szóba kerül a múltja, akkor nem kerülget a hányinger, mert nem hált fűvel-fával. Szóval sosem volt szabados felfogású és ezt a normális öltözközködése, viselkedése is tükrözi.
-Nem hisztizik soha, nem fordítja ki a dolgokat és nem manipulál, mert már felnőtt.
-Szakítás után megéli a feldolgozási időszakot (szerelmi bánatot), mint annak idején és levonja a tanulságot, hogy ő miben hibázott. Nem más ágyában keresi a "vigaszt".
-Becsületes, őszinte és vannak erkölcsi normái. Egyáltalán nem a Hollywoodi filmeket veszi alapul, ha szerelemről, párkapcsolatról és életvitelről van szó.
-Sosem hagyja, hogy egy párkapcsolati nézeteltérés ne legyen megbeszélve egészen addig, amíg nincs rá megoldás. Persze mivel ismeri az érzelmi törvényszerűségeket, megvárja az a pillanatot, amikor teljesen egymásra figyelve tudja ezeket megbeszélni a párjával.
-Kinőtt már a "csaj" korszakból. Sokaknak ez 40+ évesen is gondot okoz.
-Nem emeli magát piedesztálra és nem írja nagybetűvel a nő szót (az asszony szót sem).
-Taszítja a modernnek titulált feminizmus.
-A család (férje is) számára az első.
-Nem provokál felesleges vitákat.
-Nem tetszeleg az áldozat szerepben. Hanem felnőttként viselkedik.
-Olvasta Esther Vilar az idomított férfi c könyvét és/vagy talán magától is felismerte a férfi-nő viszonyokat és boldog, hogy ő egyáltalán nem ilyen, de nem is feminista, hanem tudatos.
-Mindezek által megvan a lelki békéje és jól érzi magát a bőrében.
-Igényes a környezetére, tehát nem csinál hatalmi kérdést a házimunkából, mert ez számára is természetes. Így érzi jól magát.
-Igényes önmagára, de ez még távolról sem a műkörmöt és a sminket jelenti számára.
-Igényes a lelkére és ezáltal a jövőjére is (lásd pl a múltjáról szóló pontot).
-Tiszteli a párjában lakozó lelket és nem használja és/vagy idomítja."

Klarab.2021. augusztus 17. 19:32

"Amíg nem érted, hogy a szerelem lelket keres, nem testet - semmit sem tudsz a szerelemről, csak a vágyról."
(Adriana D. S. Skinner)

Szsz212021. augusztus 13. 20:41

Mond , az életed szörnyű vagy csak szörnyűnek érzed? Menj a természetbe ott minden szép. Vagy csak a szürke égbolt nem teszi szebbé a ködös reggelt egy pohár kávé mellé?