Saját idézetek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

gabeemw2017. október 5. 15:22

Általában azok nevetnek a sánta emberen, akik még sosem álltak két lábon.

emberitudat2017. október 1. 12:51

Te, ki ide írsz, azt hiszed bölcs vagy, nagy tudású.
Elárulok egy titkot: semmit sem tudsz!
Manipulálva vagy születésed óta és azt hiszed a legnagyobb bölcsességeket írod le, pedig a valóságot meg sem közelíted.
Tégy az ellen, hogy igazam legyen, törjk ki a börtönből!
Tudd, hogy kik irányítják életedet, tudd, hogy ki vagy!
Ne sértésnek vedd, segítségnek.
Reptiliánok és Illuminátusok:
Egymás ellenségei, éppúgy, ahogyan a tied és enyém.
Győzd le őket magadban és a világot megmented.
Azt hiszed egy vicc vagyok?
Akiket említettem ugyan ezt hiszik rólad.

sjudit19832017. szeptember 25. 16:33

Mindnyájunk életében akad néhány ki nem mondott dolog, ami hajlamos kaput nyitni egy olyan dimenzió felé, amelyben – akár egy gyermek az első hóesésre - egyszer csak rácsodálkozunk a világra. A világra, amit az ember hétköznapian csak Valóságnak nevez. Hirtelen ismét tisztán látjuk önmagunkat. Kétségek és félelmek nélkül. Céljaink a kristályos, tiszta hópelyhekéhez hasonlóan ragyogva lebegnek szemeink előtt. Megtapasztaljuk mindazt a szabadságot, amelyet felnőtt, józan eszünk a racionalitás rozsdás bilincsével a csuklóján, a mindennapi túlélés érdekében ösztönösen elutasít. És vajon kinek van joga megmondani, hogy melyik világ a valódi? Az, amelyben a jövőtől való félelmek határozzák meg gondolataink zömét, és a tetteinket? Vagy éppen az, ahol bár néha életre kelnek az ágy alatt rejtőzködő rémek, ugyanakkor végre képesek vagyunk ismét megérteni azt az ősi nyelvet, amelyet gyermekként oly jól ismertünk, és amelyen keresztül valami azóta is oly kitartóan próbál szólni hozzánk, még akkor is, ha füleink már rég süketté váltak erre a nyelvre? Azt hiszem, mindkét világnak megvan az önnön létjogosultsága. A titok talán csak abban rejlik, hogy maga a szemlélő melyiket hajlandó elfogadni saját valóságaként. És hogy melyiktől retteg jobban.

sjudit19832017. szeptember 25. 16:13

Az Ember akkor értékeli igazán a tiszta, rendezett, karbantartott környezetét, amikor végre kitette a lábát a sitt-, por-, és koszhalom, festékes padló, omladozó vakolat, valamint az orrtól az agyig erőszakosan furakodó vegyszerszag tűszúrásszerű, maró bázisából. Amikor végre hátradől a ruganyos fotelben, és figyeli, ahogy az őszi fény mézesen hunyorgó színbe vonja a falakat. Mintha osztozna vele egy olyan örömben, amely - bármilyen csekély is -, abban a pillanatban minden lélegző számára egyaránt elérhető. És az Ember elmosolyodik. Ilyenkor tudja, hogy hazaért.

Aliiice2017. szeptember 23. 09:00

Egy aprócska kő belepottyant a bokacsizmámba. Szépen elhelyezkedett és szinte észre sem vettem útközben, foglalkoztam a dolgaimmal, jöttem-mentem...néha elmozdult és akkor meg-megszúrt, de nagyon jó kis helyet talált magának, nem zavart, főképp nem annyira, hogy leüljek a járda szélére és eltávolítsam...alig vettem észre, hogy ott van, néha már-már azt hittem csak képzelődtem, nem is volt semmiféle kavics. Néha megálltam, olyankor elmozdult és megbizonyosodhattam róla, hogy ott van, csak éppen nem szúr. Egy adott pillanatban, nem tudom hogy, miért, de megszúrt. Nagyon. Aztán folyamatosan éreztem, hogy ott van, további utamon folyton ott motoszkált, már mindenről elvonta a figyelmem, a mellettem lévőre sem tudtam odafigyelni normálisan...fájt, ez a pici kavics...nagyon és nem mozdult onnan, próbáltam diszkréten odébb tolni, nem sikerült. Aztán elhelyezkedett megint anélkül, hogy bármit is tettem volna, talált egy kényelmes helyet a csizmámban. De a helye fájt....Ez a kavics te vagy.

galtommy2017. szeptember 23. 07:49

Egy jó üzleti ötletnek három kritériummal kell rendelkeznie – szépség, design és elérhető árak!”

galtommy2017. szeptember 23. 07:49

„A politikusok jobbára két dolgot biztosan nem adnak az embereknek – igazat és pénzt!”

Anderson2017. szeptember 9. 23:07

Mit érnek a szavak tettek nélkül, és a tettek szavak nélkül?

Sotineolog2017. szeptember 8. 19:49

Egy (bármilyen) állítás bizonyítéka sokszor nem tárgyi jellegű, de ennek belátása és figyelembevétele magasabb tudatszinten lehetséges csak.

taurus892017. szeptember 7. 10:41

Telnek az évek de te megmaradsz ilyen szépnek,
Barátok lettünk és ezt köszönöm az égnek. ♥
Egészségben, boldogságban teljen a következő éved!
Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok Néked!  :)
By: Fodor Tamás

csnyiott2017. szeptember 3. 13:23

Nem a tudatlanság a baj...

Hanem amikor valaki tud valamit, és azt hiszi már mindent tud.

Pedig valójában nem tud semmit..

Csányi Ottó 2017

sjudit19832017. augusztus 28. 20:55

A tudatmódosító szerek hajlamosak kaput nyitni egy olyan dimenzió irányába, amelyben ámulva, egyfajta különleges szemüvegen át szemlélhetjük azt a világot, amit az ember szimplán csak valóságnak nevez. Ilyenkor hirtelen tisztán és gyermekien egyszerűen látjuk önnön valóságunkat. Kétségek és félelmek nélkül, kristálytisztán lebegnek céljaink lelki szemeink előtt. Megtapasztaljuk mindazt a szabadságot, amelyet eszünk a racionalitás józan bilincsével a csuklóján a mindennapok forgatagában a túlélés érdekében ösztönösen elutasít. És vajon ki a megmondhatója, hogy melyik világ a valódi? Az, amelyben a jövőtől való félelmek határozzák meg minden cselekedetünk és gondolatunk, vagy éppen az, ahol bár néha életre kelnek az ágy alatt rejtőzködő rémek, de ugyanakkor végre képesek leszünk megérteni az angyalok nyelvét, amelyen keresztül oly régóta próbálnak szólni hozzánk? Azt hiszem, mindkét világnak megvan az önnön létjogosultsága. A titok talán csak abban rejlik, hogy maga a szemlélő melyiket hajlandó elfogadni a saját valóságának. És hogy melyiktől retteg jobban.

Konyv-Titkok72017. augusztus 27. 11:33

Ha lelkedet megremegteti az olvasott szó, akkor kezedben tartod abenned lévő isteni szikrát. Kezdj el vele írni, így mégtöbb lélek gyógyul.

Konyv-Titkok72017. augusztus 27. 11:05

Egy jóember társaságában a pokolból is lehet mennyorászot csinálni.

Hope32017. augusztus 25. 01:19

"Amit késve várunk, az jönni fog. Amit sürgetve felednénk, az lassan, de múlni fog."

Macskamati312017. augusztus 22. 14:37

végtelen türelem..mivégre?

Sotineolog2017. augusztus 22. 04:02

Majom és malom
-
Mindannyian majmok vagyunk az élet taposómalmában. (Sóti-Szótértő)

Sotineolog2017. augusztus 22. 02:07

Semmi aranyom nincs, így nem viselhetek magamon sem (arany ékszert) - esetleg csak magamban - ami a külvilág számára láthatatlan....

Sotineolog2017. augusztus 21. 12:24

A szabadság az az állapot, amelyet a szabó ad ollójával a szövetdarabnak (-anyagnak), kiszabadítván őt ezáltal a vég (1 vég = 50 m hosszú) fogságából. (Sóti-Szótértő)

Sotineolog2017. augusztus 20. 03:28

A profi "morfondírozó" (filozófus) pénzt kap azért, hogy nemlétező dolgokról magánvélemény-szerű elméleteket, (axióma-ként) dogmákat gyárt. Én meg: mert kedvem telik benne. De inkább a dolgok jobb megértésére törekszem.