Receptek és kedvenc ételek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
obsitos352020. október 23. 11:14
Kedvenc ?
Bécsi szelet, rosejbnivel
obsitos352020. október 23. 11:13
Nem idegenkedtem az új kajáktól sem
obsitos352020. október 23. 11:13
Főzésben az elvem : a kipróbált ételek
obsitos352020. október 23. 11:12
Receptekkel nem foglalkozom
bulejsza.marta2012. március 30. 21:33
http://www.mindmegette.hu/ananaszos-csir ke_1.recept
http://www.nosalty.hu/recept/tejszines-a nanaszos-csirke
beitghanima2012. március 30. 20:36
valaki csinált még ananászos csirkét? valami javaslat vagy segítség?
:) :)
bulejsza.marta2012. március 30. 18:07
Igen mert régi és tetszik a nyelvezete is Van benne húsmentes is :)
bulejsza.marta2012. március 30. 12:46
http://mek.oszk.hu/08300/08343/08343.pdf
:)
Don_Q2010. november 20. 21:32
Ez az!
''fondant'' szaloncukor (túltelített és kikristályosított ízesített cukor)
Írtad: ''konzum'' volt a neve.
A recept azért van itt, hogy állj neki, tök egyszerű.
Saját szaloncuki, nincs annál jobb!
Azért az ujjal való belenyúlást inkább ne próbáld!
terna2010. november 20. 21:31
Konzum
Don_Q2010. november 20. 21:26
Barackosat!
Don_Q2010. november 20. 21:25
Mert?
Lehet, hogy én is nekiállok!
(Van egy 10 éves ''barátnőm''. A szülei állandóan zrikálják az édességek miatt. Akkor nem veszünk... csinálunk!)
:)))
Don_Q2010. november 20. 21:10
Fél kiló cukrot felteszünk főni két deci vízzel. Addig főzzük kevergetve, amíg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ekkor ujjpróbát veszünk, úgy, hogy a mutató- és hüvelykujjunkat hideg vízben lehűtjük, ezzel csípünk a keverőkanálban lévő masszából. Ha 2-3 cm hosszú, nyúlós szálak képződnek a megnyitott ujjak között, akkor kész. Vagy egy tiszta kis drót végéből karikát formázunk, belemártjuk a masszába, kivesszük, és belefújunk. Ha hólyagocskák repülnek ki belőle, akkor is kész. A pépet osszuk annyifelé, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítőket. A citromoshoz belecsavarunk egy citrom levét, de annyival kevesebb vizet veszünk. A diósba vagy mogyorósba tíz deka finomra darált diót vagy mogyorót keverünk. Finom aromát ad a pár csepp citromlével lazított baracklekvár vagy málnadzsem, a vaníliás cukor, és a készen kapható narancs- vagy császárkörte-aroma is. Ez után egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kocka- formákra. Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és - ha már jól kihűltek - csomagoljuk be a cukorkákat.
Szulita2010. november 20. 20:55
jah meg tesóm a diót alufólába csomagolta egy kis gyufa.szállal és azt tettük a fára mint dísz.
Szulita2010. november 20. 20:54
:) :) mi kicsi korunkban, mondjuk ez nem recept, tesómmal a szaloncukrot cérnára tekertük, jó hosszú lánc lett belőle és úgy tettük fel, meg karikákat ragasztittunk egymásba színes papírlapból és abból is láncot csináltunk :D Még mindig meg van :D
Szulita2010. november 20. 20:16
Jut eszembe, méterest szoktunk még, nálunk vhogy az a Karácsonyi és Húsvéti ünnepi süti :D Meg is csinálom mjad :)
Szulita2010. november 20. 20:15
Igen, a mézes nálunk is szokott lenni :D Van szív, angyalka és karácsonyfa forma, szggatunk mindegyikből és szurunk bele 1 lyukat, hogy majd a fára feltudjuk tenni, mert mi azokkal a fát díszitjük és onnan szedegetjük eszegetjük :)
Don_Q2010. november 20. 20:14
Nos: odaállok a párom elé, és szép mézesmázosan azt mondom neki:
''Lécciléccilécci... süss nekem egy adag sajtos pogit!''
Ennyi az egész.
A folyamat végén pedig ott illatozik a pogács!
Don_Q2010. november 20. 20:08
Ha gondoljátok, elmondom, hogyan működik...
Törölt tag2010. november 20. 20:07
Törölt hozzászólás.