Oszd meg gondolataid!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Maminti32024. július 15. 08:00

sólyom és a vipera (mese)
A sólyom viperát pillantott meg az úton, fel akarta csípni.
– Ne falj fel engem! – kérlelte a vipera. – az emberek azt tartják, hogy méreg lakozik benned. Ezt azért terjesztik rólad, mert viperát eszel. Ha nem tennéd, a méreg nem kerülne beléd, és az emberek nem gyűlölnének.
– Hallgass! – rivallt rá a sólyom. – Hazugság, hogy én mérgező vagyok. Épp te lövellsz mérget az emberekbe, s ha megeszlek, csak megszabadítalak bűnös cselekedeteidtől. Az emberek pontosan azért tartanak engem, mert tudják, elbánok veled. azt is tudják, hogy a tollaimat és a karmaimat átitatta a méreg, ezért használják őket mások  megmérgezésére, de nekem semmi közöm ehhez, mint ahogy a fegyvernek sincs köze hozzá, hogy gyilkosságra használják. Vagy a fegyvert kellene hibáztatni az öldöklésekért? Nem az embert? Én szándékosan nem ártok az embereknek, engem csak fegyverként használnak a gonoszság ellen. Te viszont lesben állsz a fűben, és a sors akarta, hogy ma az utamba kerülj. Semmiféle okoskodás nem ment meg.
És a sólyom felfalta a viperát.
Liu Zongyuan (773-819) összegyűjtött munkái

Egyik kedvenc madarakm a sólyom, de a vipera nem bántja az embert sem ! ha csak nem lép rá. A vipera is hasznos .
Ez a mese számomra csak a hatalom önkényét, a manipulatív pletykákat, legendákat, ha úgy tetszik a lejárati propagandát juttatja az eszembe.
Élni , élni hagyni. El kellene végre felejteni, hogy amikor a szomszéd fűje zöldebb akkor lefujják az idióták gyomírtóval, ahelyett, hogy trágyázná a sajátját. Még gazdaságosabb is lenne. Nem beszélve a globális jótékony hasznára.
 

Maminti32024. június 26. 14:57

Ahogy nem minden magyart képvisel a mi vezetőnk" minden döntése, véleménye, úgy Zelenszkij sem képviseli véleményével a legtöbb ukránt. Azaz együtt érzek az ukrán néppel, de ellen díjazom Zelenszkij döntéseit, ellenzem még több ember halálát . Zelenszkij a játék mesterek kiszolgálója.
sajnos a Kitartás , az Erőt egészséget, sokaknak rosszszájízű szavak mellé most be társultak a no migration ( migráns) kijelentés, fogalom is , egy újabb lehetőség megosztani a magyar népet.

Maminti32024. június 19. 15:32

Sokan keresik a hasonlóságot , bizalmukat azzal szeretnék alátámasztani, hogy történelmi személyekhez , már sikeres vagy vesztes karakterekhez, mesehősökhöz hasonlítják a feltörekvésben lévőket. De mi van , ha ez egy teljesen új karakter ? olyan személyiségi jegyek kombinációjával, aminek sikerére még nem volt példa. Törekvő, határozott, erős a hite. Ha létezik ilyen ,akkor szelíden arrogáns, fanatikus , de egészséges , nem pszichopata, empatikus közember, szerethető, szót ért mindenkivel. Tiszteli a bölcsességet, amennyire rajta áll segíti az elmaradtakat. Bátor, mondhatni rendíthetetlen. Keményen kiáll a tervei az előre lépést szolgáló elképzelései mellett. De hajlandó átértékelni a tetteit, az elveit. Fejlődó képes. Nem csak néz , lát is. Intelligens és okos, gyors észjárású, ész érvekkel meggyőzhető, rugalmas , tele van energiával hihetetlen tettre-készség és állóképesség. Ég a tett vágytól, nincs nyugta, tervei vannak, jól időzít. Mind-e mellett szelíden , nyugodtan lépked előre. Érzi! nem csak csinálja. Annyit tudunk róla amennyit! És? Ez egy út és egyenlőre sokkal jobbnak tűnik mint amin vagyunk. A jövő kiszámíthatatlan. Majd a végén, akkor kiderülhet , kivel hasonló a karaktere, de maradjon emberséges, kapzsiság nélkül, a magyar népet szolgáló, becsületes. Remélhetőleg igazi államférfi lesz belőle , akire büszke lehet minden magyar ember. ( mind ezt olvasva , olyan mintha előre legyártották volna, mintha megtervezték volna , mintha egy több éves munka gyümölcse lenne VAGY erre született, és az univerzum egyengeti az útját, emeli .
Szerintem fontos , hogy pozíciót töltsön be , nem beszélve, neki is élni kell valamiből, éhes gyomorral nem lehet magas szinten teljesíteni. Tanítani kellene az iskolákban azt a bizonyos Maslow piramist. Meg kell értenie mindenkinek, hogy akinek azon kattog az agya, hogy az alapvető szükségleteit kielégítse, mert hiányoznak, annak nincs ideje magasabb szinten gondolkodni. .Az arany középúton kell maradni, a kapzsi gazdagodás az nem önmegvalósítás, az betegség. azoknak a számonkérésére kellene fokuszálni, akik irreális vagyonokat halmoznak fel. Hihetetlen , láttam az emberek őszinte mosolyát , a remény adta boldogság . olyan érzésem van mintha mindenki jó barátja lenne, egy okos gondviselő, biztató , ahogy mondja a fiataloknak , ha baj van szóljatok nekünk! amikor beszél, válaszol a kérdésekre. Hálásak lehetünk a szüleinek, nagyszerű emberek lehetnek. Szerintem nem baj , hogy kint is képviseli az országot, legalább megismerik még jobban, még többen. Ajtókat nyitogat. ha tartja a közvetlen kapcsolatot online akkor működhet, segítők kellenek, akik ki állnak és folytatják amit elkezdett. Az országjárást, a tájékoztatást az összekovácsolást.

obsitos2023. május 9. 16:46

tojás vagy a tyúk ?

obsitos2023. február 11. 10:25

Petőfi megosztotta : Egy gondolat bánt engemet... - című versében

obsitos2023. január 21. 11:14

kritikus sehol.

obsitos2023. január 21. 11:14

mivel csak egyedül irogatok, a színvonalat én határozom meg

obsitos2023. január 21. 11:12

Több fórumba benéztem. Mennyi buta ember üti- vágja a másikat.

obsitos2022. november 16. 15:06

több idézetet nem küldök, mert többet is visszautasítottak.
A klasszikusok mondásaiért nem vállalok felelősséget.

Maminti32022. november 16. 07:13

Ezek a műalkotásokra festék löttypölök , nem "zöldek" ne tévesszen meg senkit, ezek lefizetett senkiházi árulók, akiknek az a feladatuk, hogy lejárassák az underground gondolkodókat. Azok sokkal okosabbak, ha egyszer megfognak nyilvánulni annak gyökeres változás lesz a következménye. Ők nem cincogni fognak mint az egerek !  :)

obsitos2022. november 11. 15:08

ha náthás vagyok, még a gondolataimat is elhessegetem

Klarab.2022. november 9. 07:33

fontos az, hogy a jelenben tudjunk maradni, és arra koncentrálni, ami most van, ezzel megéljük a pillanatokat. Ha sok boldog pillanatot gyűjtök, akkor azokhoz visszamehetek, elővehetem újra, és felhasználhatom, amikor a jelenben nehezebb időszakon megyek keresztül. Hiszen a múltban átélt boldogság nem vész el, gyógyíthatja a jelent.
Ezért fontos, hogy törekedjek arra, hogy most boldog pillanataim legyenek.

Törölt tag2022. november 5. 00:37

Törölt hozzászólás.

obsitos2022. november 3. 16:33

a betegség gyengít. Zavar a munkámban.
A gyógyszer : az idő

Maminti32022. november 1. 17:10

NO a négyezer kicsit sok lenne , :)))))) négyszer

Maminti32022. november 1. 17:09

jobbulást, sok folyadék és pihenés, filmnézés esetleg WICK VAPORUB én azzal bekenem a nyakam az orrom alatt és másnapra fele annyira vagyok beteg, négyezer voltam covidos eddig, egyre enyhébb tünetekkel a negyedik alkalommal negyedik nap már csak egy kicsit szipogtam KITARTÁS!

obsitos2022. november 1. 16:54

Piszokul megfázta. Az mondják. lehet, hogy covidos vagyok Orvoshoz nem megyek. Nem bizom bennük

Maminti32022. október 30. 19:31

Ez egy csendes hely, ezért az emberek halkan beszélnek" – mondta Naoko. (...) „Itt nem kell felemelni a hangját. " - Haruki Murakami, Norwegian Wood

obsitos2022. október 30. 12:14

Javaslat :
A citatum felcímét ki kellene egészíteni egy mondattal, hogy jöjjenek a fórumozók :
CITÁTUM ! iII BÁRMILYEN TÉMÁRÓL CSEVEGHETSZ TABUK NÉLKÜL !

obsitos2022. október 27. 16:53

De aktív lettél.
Ez 5o hsz-t is megér