Oszd meg gondolataid!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

obsitos2023. május 9. 16:46

tojás vagy a tyúk ?

obsitos2023. február 11. 10:25

Petőfi megosztotta : Egy gondolat bánt engemet... - című versében

obsitos2023. január 21. 11:14

kritikus sehol.

obsitos2023. január 21. 11:14

mivel csak egyedül irogatok, a színvonalat én határozom meg

obsitos2023. január 21. 11:12

Több fórumba benéztem. Mennyi buta ember üti- vágja a másikat.

obsitos2022. november 16. 15:06

több idézetet nem küldök, mert többet is visszautasítottak.
A klasszikusok mondásaiért nem vállalok felelősséget.

Maminti32022. november 16. 07:13

Ezek a műalkotásokra festék löttypölök , nem "zöldek" ne tévesszen meg senkit, ezek lefizetett senkiházi árulók, akiknek az a feladatuk, hogy lejárassák az underground gondolkodókat. Azok sokkal okosabbak, ha egyszer megfognak nyilvánulni annak gyökeres változás lesz a következménye. Ők nem cincogni fognak mint az egerek !  :)

obsitos2022. november 11. 15:08

ha náthás vagyok, még a gondolataimat is elhessegetem

Klarab.2022. november 9. 07:33

fontos az, hogy a jelenben tudjunk maradni, és arra koncentrálni, ami most van, ezzel megéljük a pillanatokat. Ha sok boldog pillanatot gyűjtök, akkor azokhoz visszamehetek, elővehetem újra, és felhasználhatom, amikor a jelenben nehezebb időszakon megyek keresztül. Hiszen a múltban átélt boldogság nem vész el, gyógyíthatja a jelent.
Ezért fontos, hogy törekedjek arra, hogy most boldog pillanataim legyenek.

Törölt tag2022. november 5. 00:37

Törölt hozzászólás.

obsitos2022. november 3. 16:33

a betegség gyengít. Zavar a munkámban.
A gyógyszer : az idő

Maminti32022. november 1. 17:10

NO a négyezer kicsit sok lenne , :)))))) négyszer

Maminti32022. november 1. 17:09

jobbulást, sok folyadék és pihenés, filmnézés esetleg WICK VAPORUB én azzal bekenem a nyakam az orrom alatt és másnapra fele annyira vagyok beteg, négyezer voltam covidos eddig, egyre enyhébb tünetekkel a negyedik alkalommal negyedik nap már csak egy kicsit szipogtam KITARTÁS!

obsitos2022. november 1. 16:54

Piszokul megfázta. Az mondják. lehet, hogy covidos vagyok Orvoshoz nem megyek. Nem bizom bennük

Maminti32022. október 30. 19:31

Ez egy csendes hely, ezért az emberek halkan beszélnek" – mondta Naoko. (...) „Itt nem kell felemelni a hangját. " - Haruki Murakami, Norwegian Wood

obsitos2022. október 30. 12:14

Javaslat :
A citatum felcímét ki kellene egészíteni egy mondattal, hogy jöjjenek a fórumozók :
CITÁTUM ! iII BÁRMILYEN TÉMÁRÓL CSEVEGHETSZ TABUK NÉLKÜL !

obsitos2022. október 27. 16:53

De aktív lettél.
Ez 5o hsz-t is megér

Maminti32022. október 24. 18:53

ha, ha a ha ott nem lett volna !
olvasd újra úgy , hogy a ha" .át kitörlöd  :)

Maminti32022. október 24. 18:26

Itt egy fontos, sokat vitatott, félremagyarázott, 10 pontos tanács. Sokat vitatott, olyanok is ellenzik akikről azt gondolnád az emberiség jövőjét, a föld megmentését, a kiegyenlített erőviszonyoknak a harcosai, közvetítői. De nem, akik az ellen tábort vezetik azok beépített emberek, irányítottak, és irányítói a birkáknak akik utánuk mennek, azt gondolva magukról, hogy harcos bikák. Már megint ugyan azon csoport érdekeit képviselik.
Ime

1. Tartsd az emberiség lélekszámát 500 millió alatt, a természettel állandó egyensúlyban
2. Bölcsen irányítsd a szaporodást az állóképesség és a sokszínűség javításával
3. Egyesítsd az emberiséget egy élő, új nyelv segítségével
4. Urald józan értelemmel a szenvedélyt, a hitet, a hagyományt és minden más dolgot
5. Óvd az embereket és a nemzeteket igazságos törvényekkel és bíróságokkal
6. Engedd, hogy a nemzetek belügyeiket saját maguk intézzék, míg külső vitáik fölött egy világbíróság ítélkezzen
7. Kerüld az álnok törvényeket és a haszontalan hivatalnokokat
8. A személyes jogok és társadalmi kötelezettségek között tarts egyensúlyt
9. Értékeld az igazságot, a szépséget, a szeretetet, s törekedj a végtelennel való összhangra
10. Ne légy a Föld rákfenéje, hagyj teret a természetnek, hagyj teret a természetnek

1979 júniusában Georgiában építettek egy "emlékművet" oszlopokat 10 pontos tanáccsal rájuk vésve, megosztó vélemények vannak róla.

Azt kiabálják az ellenzői,
„ kiakarnak irtani bennünket, lehetne a föld népessége 500 millió alatt. csak ha kiirtanak bennünket. „
Kiirtásról szó sincs a szövegben 10 tanács van benne ,arról , hogy miképpen tartható fenn egy viszonylagos jólét, Milyen létszám az amit kényelmesen eltud tartani úgy a föld, hogy az ne károsítsa szennyezze.
Szó sincs benne, eszközökről, azt a jövőre a jövő nemzedékeire bízza. Talán szankciók a fejlődő országokban, a fejlett társadalmakban észre hatva, szabályozások. Olyan egyszerű , ha minden párnak csak egy utódja lenne akkor 100 év alatt majdnem felére csökkenne a népesség, És ez nem a kis létszámú nemzeteknek szól, hanem ott ahol abszolút túlnépesedés van. Azt írja csak így tudunk harmóniában élni a természettel! Igaza van.

Ha meg van az ideális létszám, akkor érdemes odafigyelni a szaporodásra, hogy ne legyen újabb túl népesedés, egészséges, intelligens, tehetséges, empatikus, önzetlen, minden hatalom vágy, és agresszió, kapzsiság ,függőség, nélküli emberek népesítsék be a földet. Akiknek a harmóniában való fejlődés jelenti a boldogságot. Mint a kommunák, csak sokkal szervezettebbek, biztonságosabbak, szabadabbak. Ha eljut oda az emberiség akkor már nincs mitől félni, minden alapvető szükséglete születésétől kezdve biztosítva van minden embernek. Alanyi jogon fog járni a boldogság. Minden ember a közösségért az emberiségért, önmaga megvalósításán munkálkodhat. Mindezt oktatással, példamutatással, igazsággal, igaz szeretettel lehet elérni.
Amikor azt írja egyesítsd az embereket egy élő nyelvvel, akkor a bizalomra és a káosz elkerülésére gondol. Gondolj a Bábel tornyára . gondold el állsz egy társaságban ahol három féle nyelven beszélnek , jót akarnak? ki tudja, csak az tudja aki beszél, mert a másik csak látja , hogy mond valamit akár mosolyogva , de nem lehet biztos benne , hogy nem éppen a kárára. Igazi haladás, megértés eredmény csak egy közös nyelv segítségével lehet. Nem tiltja , hogy beszéld a saját nemzeted nyelvét , csak tanácsot adott, hogy keresd meg a közös nyelvet ,hogy megvalósíthasd a közös érdeket!.( közös nyelv = közös érdek, egymás megértése, egy azon cél! ezt jelenti!)Tiltakoznak, de hiszen már ott vagyunk, a világ nagy része beszél egy világnyelvet, mért pont azt? az emberek választották! nem mondta senki , hogy kötelező az angolt választani, Volt egy nyelv az eszperantó, a legelső tiltakozók engesztelésére! de alig pár ezer ember kezdett eszperantóul tanulni, mindenki maradt inkább az angolnál. Az emberek maguk választották. Nekünk is volt otthon eszperantó szótárunk, és egy kis kézikönyv, az iskolában franciát tanultam, apám akarta, talán az eszperantó latin alapja miatt, de a tanárom nem állt a helyzet magaslatán, és jól megutáltatta velem, az egész nyelvtanulást, ugy hogy eszembe se jutott, még az eszperantót is felvenni magamra.  A dalok és filmek amik tetszettek inspiráltak az angol tanulására. Én választottam. mint sokan mások, ezért ez a nyelv lesz a nyelv ami össze fogja majd a világot, a nemzeteket, hogy JÓL megértsék egymást. mert a nemzetek kulturális hagyományai, értékrendjei oly nagyon eltérőek lehetnek, nem beszélve a gazdasági, és egyéb érdekekről, hogy csak egy Kiválóan egyforma nyelvet beszélő ember csoport értheti meg egymást súrlódások nélkül, maradéktalanul.
Milyen nehezen érteti meg magát két ember egy nemzeten belül is ha mások az érdekek, gondold el milyen nehéz lehet ha még közös nyelv sincs!
Ezen felül a
közös „nyelv” jelenti a közös célt, ami nem lehet más mint egy minden élőlény számára ideális életminőség elérése.

Azt írja urald JÓZAN ÉSSZEL! a hited, hagyományaid, szenvedélyeid, és minden más dolgot”- azaz légy MÉRTÉKLETES MINDENBEN ! milyen bölcs, a mértékletesség a hosszú boldog élet titka. Ez a lehető legemberibb tanács amit csak adhat ember az embernek. Ne légy szenvedélyeid rabja, Ne légy mohó, kapzsi, ne halmozd a javakat, kincseket” a dolgokat. Hitedet ne erőltesd másra! Ne üldözz mást a hite miatt, hagyományaid, ne sértsék más emberek, más hagyományokkal rendelkező emberek életminőségét. Szenvedélyeiddel ne rombold a környezeted s a világot, és más élőlények életminőségét. (ide tartoznak az olyan egyszerű és azt hihetnénk egyértelmű dolgok is mint a szemetelés, a környezet szennyezés.) Ugyanakkor ne zaklass, zavarj más élőlényeket ne ítélkezz mások felett akik nem rombolják az életminőséged, akik nem zaklatnak.
Tudja aki ezt írta, hogy a világ végét a kapzsiság a mohóság, a mértéktelenség hozza el, tudja, hogy a gonosz igazságtalan emberek teszik tönkre a földünket, ezért írja, igazságos törvények és bíróságok védjék az embereket és a nemzeteket.2022.10.23. gondolj csak az elmúlt évekre.
Azt írja szükség van egy teljes rendelkezési , és határozat hozatallal rendelkező nemzetek felett álló azok érdekeit képviselni, és érdekellentéteit kezelni pártolatlanul tudó felügyeleti szervre, akinek döntési, rendelkezési hatalma van. Erre azért van szükség, hogy ne legyenek háborúk. Olyasmi mint az ENSZ csak az egész világra kiterjedő, és egy minden államból, nemzetből képviselt testület. Kizárólag az egyes nemzetek legkiválóbb, legalkalmasabb személye töltené be az tisztséget és mentes lenne minden gazdasági és politikai korrupciótól. Mindezt úgy , hogy az egyes nemzetek belügyeibe nem szól bele. Rögtön ez után megint a korrupcióról és az olyan törvényekről ír amik hatalomra törekvés eszközei, vagy kizsákmányolás eszközei. Azt írja ne enged , hogy ilyen törvények rendelkezzenek, ítéljenek feletted, irányítsák az életet. Ugyan akkor tartsd és tartasd be a kötelezettségeid, és élj a jogaiddal. tarts egyensúlyt közöttük, azaz ne csak a jogaidat tudd, hanem a kötelességeidet is. Minden élőlénynek tartsd tiszteletben a békességhez, harmóniához, nyugalomhoz való jogát.
A 9. pont egy kicsit a buddhizmusra hajaz, azt írja értékeld, azaz fogad el, becsüld meg a szépséget , szépség az a természetből fakadó harmónia, és lelki szépség a jóság maga, és az igazságot , azaz ne légy hamis , gonosz, ne árts másoknak főleg saját érdekeidből fakadóan. Szeress, amennyire tőled telik törekedj a szeretetre, ez a legnehezebb, olyan világban, olyan világot szeretni ami televan utálatosokkal, akik csak beszélnek a jóságról, de képtelenek gyakorolni. De ha eljön az idő mindenki képes lesz rá aki akkor abban a bizonyos világban él. Es akkor ha ez mind meg van, akkor együtt él minden ember összhangban önmagával,egymással és a természettel. A természettel, azaz ne háborgasd az állatokat, a növényeket , ne pusztítsd értelmetlen , kapzsi mód, önérdekből. Hagyj teret a TERMÉSZETNEK! Azaz ne sajátítsd ki , ne foglald el az egész földet, minden négyzetméterét, Ne pusztítsd a végtelen termeléssel, és javak hajszolásából eredő káros tevékenységeiddel járó melléktermékekkel.
Mert tegnap és ma te vagy a Föld rákfenéje!

Mind ez egy hosszú folyamat. Nem egy évtized, Talán nem egy évszázad, de minél előbb bele kezd az emberiség annál nehezebb lesz és fájóbb rendbe hozni, megvalósítani. A gyerekeidre, az utódaidra, unokáid unokáira, az emberiségre kell gondolnod nem saját magadra amikor a jobb világért áldozatot hozol. Ez a tíz pont jót akar neked , és ha elgondolkodsz rajta megérted, vajon kiknek az érdeke, hogy félj tőle, kiknek az érdeke, hogy tagad és ellenkezz, kiknek az érdeke volt, hogy leromboltassák nem is olyan régen azt a kőoszlopot amelyen ezt az üzenetet küldték. Nem kell katasztrófa a megvalósításához, de ha nem kezdődik el a megvalósítása, akkor a föld , az univerzum ereje tesz róla, hogy akár katasztrófa árán , az ember saját keze által,de elérje azt. Azt gondolom, ha az univerzum, azaz a kozmikus tudat oldja meg akkor még 500 millió ember sem marad.
Mindenki a saját módján tud áldozatot hozni, vannak akik aránytalanul nagy házban élnek. Azt befűteni energiával ellátni, ők ha szélturbinákat használnak, napelemeket akkor már tettek egy lépést. A termelés ami egyre a minőség rovására megy hogy a fogyasztás nőjön, minőségileg ócska termékekkel. melyek előállítása szennyezi a természetet, nem beszélve a felhalmozódott szemétről amit csak szemét égetőkben lehet megsemmisíteni. A skandináv országokban már állítólag úgy égetik el a szemetet , hogy nem szennyez. Ez JÓ! de sajnos kis része a világnak. Már talán fentebb leírtam, hogy talán nem kellene a
w.c.-re is kocsival járni. Az autó az egyik legjobb találmány de az emberek többsége azt is csak mértéktelenül tudja használni, sokan hivatkoznak az időre, hogy azért, de ez nem igaz minden esetben, mert például a városokban órákig állnak a dugóban, ahol csak még inkább a levegőt szennyezik. Ők a flegmák, maguknak valók, csak magával törődők, vannak az ostobák, akik szanaszét dobálják a szemetet, az utcákon, tereken, mezőkön, erdőkben, éppen ahol kiürül, a doboz, a flakon, a zacskó ott elhajítják. Ezek a szemetek soha nem fognak lebomlani ezer év múlva is ott lesznek ahol elhajították őket. Ott vannak a kapzsi föld bitorlók, akik kiírják az erdőket, és nem telepítik újra. Hihetetlen kárt okoznak, az élelmiszer felhalmozók, kövérek, vagy kövérre etetik a családtagjaikat azt hiszik az az egészséges. Hűtőládákba gyűjtik az élelmet, és ha nem bírták időben megenni akkor kidobálják. Ezeken a magatartás formákon kellene változtatni elsősorban.

Ez nem utópisztikus egyszerűen csak akarat kérdése, mit akar az emberiség az utódaira hagyni.
Tisztelem azokat akik kiállnak egy-egy fa megmentéséért, nem vagyok tisztában azonban a valódi indítékkal. ritkán vezet a hangoztatott, platformra kiírt célhoz. Igazából csak olyan mint ha egy csepp vízért zümmögne a légy egy aligátor orrán. Nem egy fa menti meg a világot, sokkal komolyabb dolgokért kellene kiállni.
Fontos befolyásos embereknek kellene erről minden nap beszélnie.

obsitos2022. október 21. 12:34

A mi ( te és én ) hozzászólása olykor súrolja az irodalmat