Mi fér bele egy párkapcsolatba?

Mi az ami belefér két ember kapcsolatába, s mi az ami nem.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Maminti32020. december 10. 19:40

Azt tartják, hogy csak a hattyúk hűségesek egymáshoz, de még ez sem igaz. Egyetlen faj létezik az állatvilágban, amely nem követ el házasságtörést: egy amőbafaj, a Diplozoon PARADOXUM A két egyed ugyanis még fiatalon találkozik egymással, és a testük egyetlen szervezetté egyesül. Minden más faj képes a hűtlenségre.

Paulo Coelho

Maminti32020. december 10. 19:17

Kettő szép, a három már tömeg.

obsitos352020. szeptember 30. 10:41

Ezért választják házasság helyett

Kevesebb felelősséggel jár.
Nincs róla papír. Ez vonzóbb ?

obsitos352020. szeptember 30. 10:39

Élő ember csak élőtárs lehet
Nem élettárs
Mert nem egy életre szól

obsitos352020. szeptember 30. 10:38

Legtöbb bűnügy az élettársak között alakul ki.

Már az elnevezés is furcsa

obsitos352020. szeptember 30. 10:36

Kellene szabályozni ?
Lehetne.
Betartanák ?
Aligha

obsitos352020. szeptember 30. 10:36

Mi fér bele ?

Erre irott szabály nincs.

obsitos352020. szeptember 30. 10:35

Hat jó barátom volt.
Mind a hatnak én voltam a legjobb barátja
De a hat barátom nem barátkozott egymással.

obsitos352020. szeptember 22. 11:24

Kérdés kik alkotják a párost. Egy nő egy férfim két férfi, két nő...

obsitos352020. szeptember 22. 11:23

Ami biztos, egy harmadik semmiképpen

Maminti32020. január 6. 17:31

Drágám, inkább a kanállal , mint a koszos kezeddel....

istenostora2019. szeptember 21. 18:52

Minden páratlan számmal meghatározott naptári napon, én mosogatok!

arnyeknelkul2019. június 10. 19:13

A tiszta egyéniség és beszéd, mint a jó lélek - vagy sáááárm is?
Igen, nem - talán...

deskpro2018. augusztus 6. 22:32

Az okokon érdemes lenne elgondolkodni (önkritikusan is), vajon miért engedi meg magának ezt a feleség, mi váltja ki az efféle bántást. Hogyan jutott ide a kapcsolat. De a gyerek miatt el kén` engedni ezeket a füled mellett, ne reagálj rájuk, az a legbosszantóbb ilyen esetben. Viszont a szüleidtől ne engedd magad eltávolítani, és a gyermeked se hagyd eltávolítani tőlük. Ezt még `szerető` feleségek is gyakran megteszik, hogy leválasztják férjüket-gyermeküket a férj szüleiről, ilyen-olyan indokkal. Csak mert nem úgy gondolkodnak, nem olyan mentalitásúak, mint ő vagy az ő családja.

Scat2018. július 31. 20:05

Női lapban felesleges. A nők, a férfiakkal szemben mindig összezárnak. Ha bármivel kapcsolatban megkérdezel egy nőt, hogy egy férfi és egy nő közös problémájában ki a hibás, akkor a férfit fogja választani. A nő pedig érvekkel nem meggyőzhető. Ezért is nem fogják soha megérteni, hogy a "hová tűntek az igazi férfiak" kérdésre az a válasz, hogy az igazi nőket keresik.
Nem pedig a ma divatos "modern nőt", aki nem okos, hanem okoskodik, aki nem humoros, hanem lekezelő, aki kritizál, de magában sosem talál hibát.

sako2018. július 31. 13:46

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Scat2018. július 31. 00:23

"Az én véleményem erről az, hogy ha valakit szeret és tisztel az ember, és egyenrangú félként kezeli, akkor még veszekedés alkalmával sem mond neki ilyet dühből sem. "

Gondolom te így állsz hozzá, láthatod is, mi lett az eredmény. Aki azt hiszi, hogy egy nővel elég, ha tisztességesen bánik, nos, az rossz úton jár. Akkor sárkányosodnak el, mert az agyukban élő hörcsög elhiteti velük, hogy te vesztes vagy. Egy vesztes pedig örüljön, hogy vele lehet, ne akarjon többet.

Tudod, egy nő sosem úgy áll hozzá a kapcsolathoz, hogy ez most jó, akkor hagyjuk így. A nő mindig alakítani akarja, hogy neki jobb legyen. A férfi, ha eléri a számára optimális szintet a kapcsolatban, akkor az úgy tök jó. De a nőnek ez nem elég. Erre szolgál az, ha úgynevezett "kereteket" alakítasz ki.
Például, itt az ő kerete az, hogy "Mindig én tartottalak el". Erre nem az a válasz, hogy hagyod, hogy mondja, nem is az, hogy hisztizzen, de még csak nem is az, hogy nyámnyiláskodsz és kéred, hogy ne mondjon ilyet, mert nem igaz. Kit érdekel, hogy igaz-e vagy sem? Az a lényeg, hogy ragaszkodj a keretedhez. Ami ebben a vitában az volna, hogy "neked nincs energiád ilyen hülyeségről beszélgetni, szóval csöndben tegye túl magát ezen".

Ne akadj fenn a hülyeségein, sose mutasd ki, ha ez fáj. Az gyengeség, a nők pedig azt nem szeretik, hiába hazudják az ellenkezőjét. Gondolj csak bele, miért a "rosszfiúkra" buknak? Egyik sem tudja értelmesen megmagyarázni, igaz? Hát azért, mert velük nem tudnak ilyen hülye gyerekjátékokat játszani, mert ők uralják a kapcsolatot. A nők pedig ezt szeretik, odáig vannak érte. Ezért is végzik úgy az olyan jó fiúk, mint te. Pedig nem érdemlik meg.
Sose kérj bocsánatot semmiért, akkor sem, ha véletlenül igaza volna. Szintén gyengeség.
Ne próbáld megérteni, miért viselkedik így. Mit számít? Nem a pszichológusa vagy, te nem az okra vagy kíváncsi, hanem azt akarod, hogy a tünet szűnjön meg. Ezt pedig cukiskodó megértéssel nem érheted el.

"16 éve vagyunk egyutt, 12 éve élunk házasságban. "

Ez abból a szempontból jó, hogy valami miatt nem hagy el. Hidd el, ha nem tudnál neki olyasmit nyújtani, ami nélküled nem lenne neki, akkor már rég lelépett volna (jellemzően lakás, anyagi biztonság vagy ilyesmi). A válások háromnegyedét nők kezdeményezik, nem szívbajosak. Utána persze megy a sírás arról, hogy nehéz egyedülálló anyának lenni. De hát ez ilyen, a nő nem logikailag építi fel a cselekedeteit, hanem érzelmileg. Az pedig nem előrelátó dolog. Ezért hallhattál már valószínűleg te is olyasmit vagy esetleg élhettél át, hogy egyszer csak meggárgyul. "Pedig 5 perce még minden rendben volt".
Szóval mivel van még nálad valami, ami miatt nem hagyott el (ne légy naiv, nem a gyerek az), ezért ha akarod, még talán megmenthető a házasság.

Méghozzá az említett keretek alkalmazásával. Ne hagyd, hogy olyanokkal sértegessen, amit írtál, mert tönkretesz. Megmérgezi vele a lelkedet, eléri, hogy ne merj semminek sem örülni, mert arról az jutna eszedbe, amit mondott. Elpusztítja az önbecsülésedet.

/A Nő alapvető eszköze a férfi megtörésében nem az érvelés és a meggyőzés. Ebben az esetben nem is lehet, hiszen nem elvi kérdésről van szó, hanem érdekről és dominancia harcról. A Nő a rosszallás, a folytonos presszió, a lélekmérgezés, a duzzogás, a szeretetmegvonás eszközével él. Ösztönösen is tudja, hogy valakit úgy vehetünk rá, hogy feladja azt, amit szeret, ha az örömét folyton megmérgezzük. Ha elvesszük tőle a gondtalan önátadás lehetőségét, és bűntudatot ébresztünk benne. Nem utasítjuk valaminek az abbahagyására, hiszen az erőszak és elnyomás lenne, hanem kedvét szegjük, és addig manipuláljuk, amíg maga, önként mond le róla. Jobb esetben azért, hogy a szeretett Nő kedvére tegyen, szerelmét bizonyítsa.

Az igazi Férfi tudja, hogy határokat kell húzni, és a Nő mesterkedését és manipulációját csak egyféleképpen lehet semlegesíteni – annak világos deklarálásával, hogy a téma nem képezi megbeszélés és vita tárgyát, és ebben a kérdésben semmiféle további megjegyzés nem megengedett. Ennek következetes végigvitele eszköztelenné teszi a Nőt./

Ha el akarsz menni valahova, de hiszitizik, hogy nem mehetsz?
Közöld vele, hogy te elmész, akármennyire is hisztizik. De mikor hazajössz, ne merészelje folytatni, mert nem vagy rá kíváncsi. Nyavalyogjon a barátnőinek, azért vannak.

Szidja a családodat?
Ezt azért csinálja, mert így akarja, elérni, hogy ne találkozz velük. Ritkábban látod őket az asszony miatt? Ez volt a célja. Ha zavar, ne hagyd. Határozz meg alkalmakat, amikor meglátogatod őket, vagy ők titeket. Ha nem tetszik neki, menjen addig sétáljon. Vagy akármi. Ne téged túráztasson.

De mondok egy nem veszekedős példát is. Tételezzük fel, hogy nincs kedve főzni, ezért azt mondja, menjetek el valahová. Erre te megkérdezed hova. Mire azt feleli, nem tudja. Innentől kezdve tök mindegy, mit választasz, szar lesz.
Sose kérdezed meg, mit szeretne, mert te döntöd el, hová menjetek, nem ő. Hidd el, örülni fog, hogy irányítod, ha leveszed a döntés súlyát a válláról. Persze ha kérdezi, hová mennétek, mond azt, hogy meglepetés. Szeretik a rejtélyt, odáig vannak érte. Ha szerencséd van, egész úton ezen fog kattogni, úgyhogy még csöndben is marad.

„Az utobbi idoben passziv lettem minden téren. (Háztartas, stb.)”

Ezt most más oldalról fogom beilleszteni:
/1. Bármennyi házimunkát vállalnál magadra az a nő számára mindig kevés lesz
2. Bármennyire is a képességeid szerinti legmagasabb minőségben végzed el a házimunkát, az a nőnek sosem lesz elég jó
3. A házimunkában minden nő mártír
4. A házimunka sosincs kész, a nő mindig képes házimunkát találni és azt látványosan elvégezni, csakis azért, hogy rámutasson a lustaságodra
5. A házimunka az a terület, amellyel a nők kitűnően tudnak zsarolni és a kompetenciáidat kétségbe vonni
6. A nő szerint mindig ő végzi az összes házimunkát, amit nem befolyásol a te munkavégzésed/

Valamelyik történt már meg veled? Ha igen, van egy rossz hírem. A feleséged is olyan nő, mint az összes többi. Sosem volt különb. (persze kivételes alkalmak akadhatnak házimunka átvállalásnál, ha 40 fokos lázzal fekszik például)
/A nő olyan mint a gáz, kitölti a rendelkezésre álló teret, ennek a térnek a nagyságát, azonban neked kell meghatározni, ha nem akarsz egy sárkánnyal együtt élni./

/1. Sose veszítsük el a hidegvérünket, ha ez megtörténik máris vesztettünk
2. Ne alkalmazzunk se fizikai, se verbális erőszakot, ezzel nem oldunk meg semmit és lealacsonyítjuk saját magunkat
3. Tartsuk magunkat az általunk kijelölt keretekhez. Nem győzőm hangsúlyozni a következetesség fontosságát
4. Éreztessük, hogy a kereteink semmibevétele a kapcsolat végét is jelentheti. A nőnek éreznie kell bennünk, hogy a kereteket mi alkotjuk, melyeken belül ő szabadon mozoghat és dönthet, de ha ezeket képtelen elfogadni, jobb, ha különváltok. A keretek megalkotása a nőnek biztonságérzetet ad, ezért csak a legextrémebb esetben fog ezen okból szakítani.
5. Mindezek mellett tartsuk meg partnerünk felé a tiszteletet, hiszen ő is csak akkor fog minket tisztelni/

Nyilván, rád a „kapcsolat véget ér” rész nem ennyire evidens a gyerek miatt, de ha jól csinálod, nem is fogtok odáig jutni. Feltéve, hogy még nincs túl késő. Mert simán lehet, hogy félrejár. A nők nagy mesterei annak, hogy kidumálják maguknak és egymásnak, hogy mi is számít „igazi megcsalásnak”. Ezért titkolóznak olyan ügyesen, mert magukat is átverik.

De linkelek egy konkrét cikket is a témáról:
www.ferfihang.hu/2015/02/14/amikor-a-gam e-menti-meg-a-hazassagot-dave-tortenete/

Ha tudsz angolul, akkor pedig még több hasonló történetet találhatsz neten, a manosphere-en belül.

A legfontosabb az, hogy ne felejtsd, nem vagy értéktelen! Ha minden igaz lenne, amit a fejedhez vág, akkor miért ment hozzád? Nem azért mondja, mert igaz, hanem, hogy megmérgezze a lelkedet. Hogy megtörjön. Ne hagyd neki!

Gergely732018. július 27. 12:34

És ha még nem is gondolta komolyan (bár nem kért értük bocsánatot), akkor is dolgoznak ezek a másikban.

Gergely732018. július 27. 12:32

Erre építsek?!?!?!

Gergely732018. július 27. 12:32

Hát ez az!
Mit lehet kezdeni ezzel a helyzettel?
Alapjaiban kerdojelezi meg a kapcsolatot.

Hogy jutott el?
A csalad minosites folyamatos.
Mindig igy gondolkodott roluk.
Ha 12-15 eves dolgokat hanytorgat fel, akkor a tobbi is ott volt vegig a fejében.
Az utobbi idoben passziv lettem minden téren. (Háztartas, stb.)
Eddig ez nem igy volt.
Most jött ki rajta valoban mit is gondol, mert nem élheti az életét?

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom