Ma olvasott idézet, ami megfogott

Olyan idézetet várunk ide, amit ma olvastál, és nagyon megtetszett, elgondolkodtatott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

cassiopeira2019. július 4. 16:29

Eszkimó és indián gyermekekről feljegyezték, hogy a farkasodúban játszottak a kölykökkel, s az anyaállat nem féltette tőlük a kicsinyeit. Hagyta, hogy babázzanak a kisfarkasokkal, sőt még azt is eltűrte, hogy különböző színűre befessék őket.
Az amerikai Biológiai Hivatal nem tart nyilván egyetlen olyan esetet sem, amikor farkas embert ölt volna Észak Amerikában.

Szinák János – Veress István: Kutyakalauz

cassiopeira2019. július 4. 16:27

Ahogy Drót írója , David Simon mondta : A Moby Dickből többet tudunk meg az emberi büszkeségről, célokról és megszállottságról, mint a Nantucket bálnavadászhajó bármelyik korabeli beszámolójából, a melyet megtámadott és elsüllyesztett egy bálna a 19. században, és amely történet Melville könyvét ihlette.

Duane Swierczynski: Deadpool: Wade Wilson háborúja

cassiopeira2019. július 4. 16:25

Kérdezz csak meg egy sámánt vagy egy Egyiptomi papot… kérdezd meg Évát, hogy mit mondott neki a kígyó, amikor megkínálta az almával. Meséket mondunk, álarcokat öltünk, szobrokat emelünk,imákat mormolunk az emlékek tiszteletére.

J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Hazatérés

cassiopeira2019. július 3. 23:38

A görkorcsolyázás szórakoztat, jó kondícióban tartja a szívet és az izmokat. Ráadásul összehozhat bennünket egy csomó új baráttal: mentősökkel, baleseti osztályok dolgozóival, gyógytornászokkal és persze a szomszédos kedves lakóival, akik kihívják a mentőket.

Chuck Moss
Reader`s Digest válogatás magazin 1996. augusztus

cassiopeira2019. július 1. 13:08

Miért gyártanak olyan órát, ami 200 méteres mélységig vízálló? Hát nem nyilvánvaló, hogy mosogatóvízben már 15 centinél befuccsol?

C. Hudelot, Montreal, Kanada
Reader`s Digest válogatás magazin

cassiopeira2019. június 29. 14:18

Anyám hetvenhat éves, energikus, önálló, és imád vásárolni. Egyik nap fél tízkor találkoztam vele, és fél ötre már roncs voltam.
-Mami - siránkoztam- pihenjünk egy kicsit. Szúr a hátam, szorít a cipőm, és rettentően fáj a fejem, azonkívül majd éhen halok. Haza akarok menni!
Rápillantott az órájára.
-Úristen! - sikította.
-Rohannom kell. Ötkor tekézek!

Beverlee Jeanne Mclean , Port Moody, Kanada
Reader`s Digest válogatás magazin 1996. január

cassiopeira2019. június 29. 14:09

Egy nyüzsgő nagyvárosban egyszer beléptem egy liftbe, a tizenegyedik emeletre
kellett mennem. Mikor a liftajtó becsukódott, megláttam, hogy mind a tizenegy emelet gombja világít. Sose érek fel, gondoltam mérgesen. Ekkor észre vettem egy kézzel írt cédulát, ami a liftajtóra volt ragasztva:
" A napi hajsza közben megajándékoztam önt négy perc garantált békességgel.
Támaszkodjék a falnak, és élvezze a nyugalmat!"
Nem tehettem mást, szót fogadtam.
Mikor kiszálltam a liftből, csodásan kipihentnek éreztem magam.

Joseph Belotte, Bethesda, Maryland

Reader`s Digest válogatás magazin 1996. január

cassiopeira2019. június 29. 13:52

Bosszantja, ha a színházban vagy moziban a szomszédja zörög a pattogatott kukoricás zacskójával? Akkor mit szólt volna, ha a 1880-as években a londoni Theatre Royal Stratford Eastbe ül be egy előadásra?
A színházat a közelmúltban felújították, és a nézőtér padlózata alatti szeméthalom is előkerült, a földimogyoróhéjtól kezdve a sült gesztenye maradékain át még kókuszdióhéjat is találtak!

The Times, London
Reader`s Digest válogatás magazin 1996. január

cassiopeira2019. június 28. 19:49

Édesanyám és édesapám az aranylakodalmára készülődött. Anyám izgatottan telefonált: - Tizenkét szál fehér rózsát kaptam tőle! - olyan volt a hangja, mint a kamaszlányomé, akit először hívtak bálba.
Ezen az évfordulón a szüleim általam nem ismert oldalukról mutatkoztak. Nem tudtam például, hogy a jegygyűrűikbe egy verssort vésettek: " Bimbót kapsz tőlem, tejfehéret." Apám árulta el egyik nap kinn a konyhában. - Jaj, Claire - mondta erre apám. A szüleink világéletünkben ilyennek voltak egymással: szemérmesek. Soha nem enyelegtek a gyerekeik előtt. Mi csak annyit láthatunk, hogy jó pajtások, összetartanak.
- Emlékszel az egész versre? - kérdeztem apámtól aznap a konyhában. Rám nézett, sóhajtott egyet, és elmondta " A fehér rózsá" -t John Boyle O` Reilly ír - amerikai költőtől.
- " Vérpiros rózsa ajzva súg,/
Hószín lélekig ér, " - kezdte.
- Jaj, John!- mondta anyám. Aztán ki is kiment.
- " Bimbót kapsz tőlem tejfehéret,/
Pír csak a hegyén ragyog" -folytatta apám a mosogatónál.
- " Mert ami érzés legtisztább, legédesebb,/
A sóvár ajkakon a csók."
Apám elhallgatott.
-Ugye, gyönyörű? - kérdezte mosolyogva.
Megkerestük anyámat, a dolgozószobában volt, és a fejét fogta. - Gyönyörű! - mondtam neki.
- Zavarba ejtő - mondta ő.
Ez az asszony egész ifjúkorában csak boldogtalan házasságot látott, és fel nem foghatta, mi értelme.
Úgy tervezte, hogy majd inkább Chaucer - filológiával foglalkozik.
A randevúzgatás az egyetemen még csak nem is szórakoztatta igazán. Aztán megismerkedett apámmal.
Sose találkozott még olyan velejéig tisztességes emberrel, mint az apám.
Az ő személye vonzotta, nem a házasság intézménye. Mikor az oltár elé lépett, mesélte nekünk gyakran, úgy érezte, fejest ugrik a szakadékba.
Házasságuk első évében apámat elvitték a háborúba. Anyám öt hónapos terhes volt, és rettenetesen félt. Világra hozta gyermekét, és várt.
Csokoládés- diós fagylalttal tartotta magában a lelket.
Apám hazajött, üdvözölte hét hónapos fiát, és anyámmal hamarosan házat vásároltak.
Lányuk született, aztán lett még egy, utána jöttem én.
Már kisgyerekként felfogtam, hogy az én szüleim eltérnek az átlagtól. Apu anyuval szeretett lenni, nem járt el a tekézni a haverokkal. És ha apám nem volt ott, anyám sohasem viccelődött szemforgatva a férje rovására, mint más feleségek. Annál többször hallottam tőle: " Tudod, apátok soha nem okozott nekem csalódást."
Aranylakodalmukon a szüleim a templomban is megerősítették fogadalmukat. Vagy hetvenöt barátjuk volt jelen. Apámnak elfúlt a hangja, míg az eskü szavait mondta, alig tudta befejezni. Anyámat először hallottam ilyen szemébe nézett, úgy mondta : - ...amíg csak élek.
A szertartás után nagy fogadás volt, apám megcsókolta anyámat,és azt mondta: - Isten hozott az örökkévalóságban!
Anyám végig keveset szólt, de kijelentette: - Ez életem legszebb napja. - Sokszor elismételte. És még azt is hozzátette:
-Jobb, mint az esküvőm volt! Mert már tudom, mi a folytatás.

Jeanne Mrie Laskas Amíg csak élünk
Reader`s Digest válogatás magazin 1996. december

cassiopeira2019. június 28. 13:01

A magas poszton lévő tökfej olyan, mint a torony tetején álló ember. Az alant lévőket kicsinek látja, azok meg őt látják parányinak.

Almanaque De Lembranças, Portugália
Reader`s Digest válogatás magazin 1997. április

cassiopeira2019. június 28. 12:34

A állatok csak akkor boldogok, ha szabadon élnének. Az elefánt rabságban nem párosodik, a láma lefekszik a földre, ha a hajcsár durván szól rá, vagy ha nagyobb terhet rak a hátára, mint amit elbír. Az emberben is lehetne annyi önbecsülés, mint az elefántban és a lámában.

José Martí

Reader`s Digest válogatás magazin 1994. május

cassiopeira2019. június 28. 12:23

Ne azt nézd, hogyan viselkedik egy férfi a nővel, akit szeret, hanem azt, hogyan viselkedik azzal akit elhagy.

Marie-Claire, Franciaország

Reader`s Digest válogatás magazin 1997. április

cassiopeira2019. június 27. 12:43

A legutóbbi felmérések szerint egyre kevesebb időt szánunk nyaralásra, inkább hosszú hétvégéket szervezünk.
Pedig milyen más az igazi nyaralás, mint egy hétvége! A hétvége ugyanis akármelyik évszakban rendelkezésedre áll, a nyárra azonban időt kell szánni. A idő a nyaralás lényege. A szabadidő, annyi tán, amennyi ifjabb éveinkben a tanítás végén júniusban az ölünkbe hullott, s amitől féktelenül ficánkoltuk örömünkben.
Már az is időt vesz igénybe, hogy hozzászokunk az időhöz, hozzáigazítsuk a ritmusunkat, lelassítjuk pulzusunkat. A nyár összegez, összefog, felhalmoz és felfokoz, mígnem a napok összefolynak, és az elmúlt meg jövendőbeli nyarak összegzéseivé válnak.

Barbara Holland, Country Journal

Reader`s Digest válogatás magazin

cassiopeira2019. június 27. 12:17

A névtelenség a jellem egyik komoly próbálja. Ha arctalannak, felismerhetetlennek hisszük magunkat, nagy a kísértés, hogy olyasmit tegyünk, ami egyébként nem szokásunk. Lökdösődve igyekszünk kifelé a liftből, és még csak annyit sem: bocsánat. Látjuk, hogy valaki már kiszemelt magának egy parkolóhelyet, mi mégis gyorsan beállunk oda. Letesszük a kagylót anélkül, hogy mentegetőznénk: elnézést, rossz számot tárcsáztam.
A közlekedési szokások bizonyára javulnának, ha a rendszámtáblán a neve is. Továbbá: talán az együtt érzési szokásokra is jótékonyan hatna, ha mindenki állandóan viselné a mellén a nevét feltüntető táblát.

Jane Goodsell, Press Associates

Reader`s Digest válogatás magazin

cassiopeira2019. június 27. 12:03

A legjobb nevelés, amelyben gyermekeinket részesíthetjük, ha önmagunkat tartjuk karban: szellemileg, testileg, lelkileg. A gyermekek, akik a világ legügyesebb utánzói, természetesen és automatikusan utánozzák a szülők viselkedését.

De. Benjamin Spock

Reader`s Digest válogatás magazin

cassiopeira2019. június 27. 11:59

Senki sem értheti meg a tökéletesen, mi a szeretet, amíg nem volt kutyája. A kutya több őszinte vonzalmat tud kifejezni egyetlen farkcsóválással, mint amennyit egy ember össze tud gyűjteni egész élete során - a kézfogásaival.

Gene Hill, Tears and Laughter c. könyv

Reader`s Digest válogatás magazin

cassiopeira2019. június 27. 11:54

Az utazás végzetes csapást mér az előítéletekre, a fanatizmusra, a szűk látókörű gondolkodásmódra. Nem születhetnek nagyvonalú, egészséges és jótékony nézetek olyanokban, akik a föld egy kicsiny zugában vegetálva élik le az életet.

Mark Twain

Reader`s Digest válogatás magazin

cassiopeira2019. június 27. 11:49

A tapasztalatok arra intenek, hogy különösen akkor kell éberen védelmezni a szabadságot, amikor a kormány csupa üdvös célt hirdet meg. Ha ugyanis elvetemült emberek gyakorolják a hatalmat, mindenki ösztönösen szembeszegül velük. A szabadságra sokkal veszélyesebb, ha buzgó és jószándékú emberek vannak hatalmon, csak épp nem tudják pontosan, mi a teendő.

Louis Brandeis

Reader`s Digest válogatás magazin

cassiopeira2019. június 24. 11:29

Az első hóesés varázslatos dolog. Lefekszel aludni, és amikor felébredsz, egész más világban találod magad. Mi ez, ha nem csoda?

J. B. Priestley, Apes and Angels
Reader`s Digest válogatás magazin

cassiopeira2019. június 24. 11:24

Egy idős tanító megkérdi a tanítványait:- Hogyan ismeritek fel, hogy mikor ér véget az éjszaka és kezdődik el a nappal?
- Az a pillanat az, amikor már a a távolból is különbséget tudunk
tenni egy bárány és egy kutya között? - kérdezi az egyik diák.
- Nem - feleli a tanító.
-Az a pillanat az, amikor messziről is meg tudtunk megkülönböztetni
egymástól egy datolyafát és egy fügefát?- próbálkozik egy másik.
-Nem - mondja a tanító.
- Akkor hát hogyan ismerjük fel? - kérdezik a gyerekek.
- Az a pillanat az, amikor egy ember arcába nézve felismeritek benne a testvéreteket. A míg ez nem sikerül, addig még éjszaka van.

idézi A.A. VAN VLIET, Ridderkerk, Hollandia
Reader`s Digest válogatás magazin