Ma olvasott idézet, ami megfogott

Olyan idézetet várunk ide, amit ma olvastál, és nagyon megtetszett, elgondolkodtatott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

cassiopeira2019. június 14. 00:16

Sátán összehívta a démonokat a világ minden tájáról. A megnyitó beszédében ezt mondta:

- Nem tarthatjuk vissza a keresztényeket attól, hogy eljárjanak
istentiszteletre. Nem tarthatjuk vissza őket attól, hogy olvassák a Bibliájukat és hogy tudják az igazságot. Még csak attól sem tarthatjuk vissza őket, hogy egy bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki a megváltójukkal. Ha egyszer megszerezték ezt a kapcsolatot Jézussal, megtört a hatalmunk felettük. Úgyhogy engedjétek, hogy elmenjenek istentiszteleteikre, engedjétek, hogy magukhoz vegyék az úrvacsorát, de lopjátok el az idejüket annyira, hogy ne legyen idejük arra, hogy igazi kapcsolatot alakítsanak ki Jézus Krisztussal. - mondta a Sátán és így folytatta: - Eltéríteni őket attól, hogy megragadják a kapcsolatot a Megváltójukkal és fenntartsák ezt az éltető kapcsolatot egész napon át!
- Hogyan tegyük ezt? - kiabálták a démonjai.
- Kössétek le őket az élet mellékes dolgaival és találjatok ki számtalan cselt, amikkel lefoglalhatjátok a gondolkodásukat", - válaszolta ő.

1. Kísértsétek őket arra, hogy költsenek, költsenek, költsenek és kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön.

2. Győzzétek meg a feleségeket, hogy dolgozzanak hosszú órákat és a férjeket, hogy dolgozzanak 6-7 napot egy héten, 10-12 órát egy nap, így megengedhetik maguknak az üres életformát.

3. Tartsátok vissza őket attól, hogy időt töltsenek a gyerekeikkel. Ahogy a családok darabokra hullanak, hamarosan, az otthonaik többé nem lesznek biztonságos menedékek a munka nyomása alól!

4. Stimuláljátok túl az agyukat, hogy ne legyenek képesek meghallani azt a `halk, szelíd hangot.`

5. Csábítsátok őket arra, hogy kapcsolják be a rádiót vagy a magnót, amikor vezetnek... hogy hagyják bekapcsolva a tévét, videót, cd lejátszót és a számítógépe az otthonaikban folyamatosan, és gondoskodjatok arról, hogy minden üzletben és étteremben a világon nem biblikus zenét játsszanak folyamatosan. Ez majd bezsúfolódik az agyukba és megtöri a kapcsolatot Krisztussal.

6. Töltsétek fel a dohányzóasztalokat magazinokkal és újságokkal. Nyomjátok bele az agyukba a híreket 24 órán keresztül. Törjetek be a vezetés perceibe hirdetőtáblákkal. Árasszátok el az e-mail postafiókjaikat szeméttel, katalógusokkal, amikből online lehet rendelni, sorsolásos játékokkal és mindenféle hírlevéllel és promóciós ingyenes ajánlatokkal, szolgáltatásokkal és hiú reménnyel.

7. Tetessetek sovány, gyönyörű modelleket a magazinokba és a tévébe, hogy a férjek azt higgyék, hogy a külső szépség a fontos és aztán elégedetlenekké váljanak a feleségükkel.

8. Tartsátok fáradtan a feleségeket olyannyira, hogy ne tudják éjjel szeretni a férjüket. Adjatok nekik fejfájást is! Ha nem adják meg a férjüknek azt a szeretetet, amire szüksége van, hamarosan máshol fogják azt keresni. Ez jó hamar szétszakítja a családokat!

9. Adj nekik télapót, hogy eltérítsd őket attól, nehogy megtanítsák a gyerekeiknek a karácsony igazi jelentését.

10. Adj nekik húsvéti nyuszit, így nem fognak beszélni az Ő feltámadásról és a bűn és a halál feletti hatalmáról.

11. Még ha el is utaznak pihenni, tegyetek arról, hogy hajszolják ott is túl magukat... hogy kimerülten térjenek vissza. Tartsátok őket túl elfoglaltan ahhoz, hogy kimenjenek a természetbe, és Isten teremtményeit csodálják. Küldd el őket inkább vidámparkokba!, sporteseményekre, színdarabokra, koncertekre és moziba.

12. Tartsátok őket elfoglaltan, elfoglaltan, elfoglaltan! És amikor lelki találkozóra mennek, nyugtalan lelkiismerettel fognak távozni.

13. Zsúfoljátok tele az életüket sok jó kifogással, hogy ne legyen idejük keresni Jézus hatalmát. Így egy idő után a saját erejükből fognak dolgozni, fel fogják áldozni az egészségüket és a családjukat egy elég jó cél érdekében.
`Működni fog! Működni fog!` Mekkora terv volt! A démonok buzgón indultak teljesíteni a megbízatásukat, hogy a keresztények minél kevesebb időt hagyjanak Istenre és a családjaikra szerte a világon, hogy a Feltámadás ünnepe a nyúl és tojás ünnepe legyen, és hogy minél kevesebb idejük maradjon arra, hogy meséljenek másoknak arról, hogy Jézus hatalma hogyan változtatta meg az életüket. Azt hiszem, a kérdés az, hogy sikeres volt Sátán ebben a cselben? Döntsd el te magad!

Neked mire van időd?

http://www.tanmesek.eoldal.hu/cikkek/a-t erv__.html

cassiopeira2019. június 13. 17:23

Egy 14 éves lány a szülei boltjában dolgozott. Egyik nap egy 12 éves fiú jött be édesapjával újságot vásárolni. A fiú, amint meglátta a lányt, azonnal beleszeretett. Szerelem volt első látásra.
Attól a naptól kezdve a fiú, amikor csak tehette, lement a boltba. Szinte minden alkalommal egy kis tábla csokit is vett, amelynek csomagolásán rajta volt a kis üzlet címe és neve. Csupán ennyi történt, ugyanis a fiú soha nem merte megszólítani a lányt.

Így ment ez két évig, de az egyik nap, mikor a fiú ismét vásárolni indult, már nem a lányt találta a pult mögött, hanem egy idegen férfit. Később megtudta, hogy a lány és szülei egy másik városba költöztek. Még pár hétig reménykedett, visszajárt az üzletbe, de ezután feladta. Úgy érezte, hogy belehal a szívfájdalmába.

Ismét elmúlt jó pár év, és a fiú egyetemista lett. Egy őszi nap a kampusz udvarán sétált, szünet volt. Hirtelen egy zokogó lányra lett figyelmes, aki arcát a tenyerébe temetve sírt az egyik padon. Odament hozzá, hogy hátha segíthet valamiben. A lány csak annyit mondott, hogy az a fiú, akivel le tudta volna élni az egész életét, szakított vele.

A két fiatal némán ült egymás mellett. Az egyik pillanatban a fiú felállt, és elsietett, mivel véget ért a szünet, és órára kellett mennie. A lány ekkor vette észre, hogy ottfelejtette a jegyzeteit, a könyveit és az órarendjét. Kinyitotta a füzetet, hátha kiderül a fiú neve, és megnézte az órarendjét is, hogy utána vihesse a dolgait. Ekkor, az egyik jegyzetfüzet üres lapjai közül 763 csokis kis papírdarab hullt ki, mindenik hátán egy szerelmes üzenet volt. A címkék hátulján szerepelt a bolt címe és neve is, ahol a lány is dolgozott jó pár évvel korábban. Ismét sírni kezdett, de most már nem a szomorúságtól, hanem az örömtől.

Ezt a történetet azonban már egy másik lány meséli, aki szintén 14 éves, és szintén ugyanabban az üzletben dolgozik. A vásárlóknak éppen arról beszél, hogy miként ismerkedtek meg a nagyszülei, anno 60 évvel ezelőtt.
https://filantropikum.com/egy-meghato-sz erelmi-tortenet-a-husegrol-es-a-turelemr ol/

cassiopeira2019. június 13. 17:12

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, élt egy öreg király. Ennek a királynak volt három fia. A legidősebbet Ödönnek, a középsőt Ákosnak, a legfiatalabbat pedig Gergelynek hívták.

Egyszer úgy alakult, hogy a király lakomát rendezett, ahová a környék összes hercegnőjét meghívták. A legszebb mind közül pedig Leonina hercegnő volt. A három fiú szeme rögtön megakadt rajta. Szépsége olyannyira levette a királyfikat a lábukról, hogy mindhárman el akarták nyerni a szerelmét.

A fiúknak nem volt mit tenniük, ugyanis tudták, hogy a választás Leonina kezében van. A hercegnő azonban maga sem tudta eldönteni, melyik herceget válassza. Ezért azt kérte a leendő férjjelöltjeitől, hozzák el neki a világ legszebb gyűrűjét. Akinek ez sikerül annak adja kezét és vele együtt a szívét.

Azzal az ifjak útnak indultak, hogy eleget tegyenek szívük választottjának kérésére.

A legidősebb fiú egy szigetre ment, mert azt hallotta, hogy él ott egy öreg varázsló, aki segíthet neki a gyűrű elkészítésében. A királyfi valóban megtalálta számítását a szigeten. Gyönyörű, szemet kápráztató gyűrűt készített neki a varázsló.

A középső fiú Apródföld falvába ment, ahol a manók éltek. Tőlük kért segítséget, mert tudomása szerint a manók bányásszák a legszebb drágaköveket a világon. Úgy gondolta, gyűrűjében a drágakő káprázatosan fog mutatni, és biztosan nem lesz párja a földkerekén. Így történt, hogy a második fiú is megtalálta számítását.

Gergely, a legfiatalabb fiú útja során, egy szegény faluba tért be. Senki nem tudott neki utat mutatni, hogy merre keresse kedvesének a páratlan szépségű gyűrűt. Szemlátomást nagyon szomorúan és tanácstalanul bolyongott, míg össze nem találkozott egy bölcs öregemberrel.

– Drága gyermekem, miért búslakodsz?

– Jaj apókám, ha maga azt tudná!

– Bátran mondd csak el, hátha tud még segíteni egy magamfajta öregember.

Azzal megeredt a királyfi nyelve, és elmesélte, hogy szíve választottjának keresi a legkülönlegesebb gyűrűt, mert csak így nyerheti el a szívét.

– Egyet se búsulj, majd én segítek rajtad! – mondta az öreg.

Nyomban előhúzott zsebéből egy csavarból készült gyűrűt, s a következő szavakkal átadta a hercegnek:

– Gyermekem, egyet jól jegyezz meg! Egy szívet drágakövekkel megszerezni nem ér semmit. A szerető szívet szerelemmel, szeretettel, gondoskodással kell megnyerni. Bátran fogd hát ezt a gyűrűt, és add át kedvesednek! Ha őszinte érzésű lány, akkor nagy boldogsággal fogja tőled fogadni.

Gergely megköszönte az ajándékot, és a bíztató szavakat. Mivel így vagy úgy, de ő is megtalálta számítását, elindult haza, mint a másik két testvére.

Hazaérve átadták a gyűrűket Leoninának, és várták a döntését. A hercegnő a legkisebb fiú csavargyűrűjén nagyon meglepődött. Megkérdezte hát tőle:

– Hát ennyire vagyok fontos neked, hogy egy csavar gyűrűt hoztál?

– Szépséges hölgyem én a szívedet nem drágakövekkel szeretném elnyerni, hanem szeretettel. Igaz, ez a gyűrű nem szép, sőt nem is a világ legszebb gyűrűje, de tőlem van.

Ezeket a szavakat hallván a leány szívét elöntötte a melegség, és már akkor biztos volt döntésében.

A szebbnél szebb gyűrűk helyett az ócska csavarból készültet választotta. Azzal a legkisebb királyfi nyakába borult és megcsókolta. Még aznap hetedhét országra szóló nagy lakodalmat csaptak, és még a mai napig is élnek talán, ha meg nem haltak.

Magyar Viktor: Az igaz szerelem (mese)

cassiopeira2019. június 10. 18:02

A túlvilágon megtalálod a például minden vallás saját külön mennyországát.
És melyik akkor az igazi ?
Mindegyik. és egyik sem. Buddhisták,Hinduk,Moszlimok ,Keresztények,Zsidók, mindenkinek van túlvilág tapasztalata, mely tükrözi saját hitét. A Vikingeknek ott a Valhalla , az amerikai Indiánoknak az Örök vadászmezők. Mind létező, és mindegyik része mindent átfogó valóságnak. Itt még azokat is megtalálhatod, akik szerint a halál utáni élet badarság. Nem anyagi öklükkel verik a nem anyagból készült asztalaikat, és gúnyosan nevetnek az anyagon túli létezéssel kapcsolatos minden ötletén. Ez a téveszmék abszolút iróniája.

Richard Matheson: Csodás álmok jönnek 98.-99. oldal

cassiopeira2019. június 1. 17:06

Volt egyszer egy elvarázsolt királyfi, aki egy tündérszép királykisasszony kezére pályázott. De csak úgy kaphatta meg, ha előbb legyőzi a hétfejű sárkányt, felépíti a kacsalábon forgó kastélyt, s felébreszti és megnevetteti a befalazott, alvó királykisaszszonyt. Sok-sok vesződség, kaland, hőstett, utazás és munka árán legyőzte hát a hétfejű sárkányt, felépítette a kacsalábon forgó kastélyt, és felébresztette az alvó királykisasszonyt. No, az mindjárt elmosolyodott, s megtartották a lakodalmat.

Aztán, hogy ez is véget ért, leültek egymással szemben, és mosolyogtak.

De eltelt egy nap, s még egy, még egy. Már az első is igen hosszú volt, mert sok órából állt, az órák meg sok percből, a percek sok másodpercből.

– Hát most mihez fogjunk? – kérdezte a királyfi.

– Most boldogok vagyunk – mondta a felesége.

– Igaz is.

De három nap múlva a királykisasszony szólalt meg.

– Mit is csinálunk most? – azt kérdi.

– Hát boldogok vagyunk – mondta az ura.

– Vagy úgy, persze.

Megint mosolyogtak egymásra egy napig, de akkor egyszerre felállt mind a kettő.

– No csak.

– Van egy ötletem – mondta a királyfi. – Befalazlak és elaltatlak megint.

– Jó!

– Lerombolom a kacsalábon forgó kastélyt, és föltámasztom a hétfejű sárkányt. Hogy újra legyen mit építenem, és legyen kit legyőznöm.

Neki is fogott mindjárt. Csakhogy ez nem volt már olyan egyszerű. Sem a sok vesződség, még több hőstett, sem kaland, jövés-menés árán sem bírta lerombolni a kastélyt – mert az mindig elfordult előle a kacsalábakon –, még kevésbé bírta helyére tenni a sárkány levágott hét fejét, s nem lehetett a királykisasszonyt sem befalazni, elaltatni többé. Teltek a napok, amikből hónapok lettek és rövid esztendők, s így küszködtek.

Még ma is élnek, ha meg nem haltak.

Ottlik Géza Az utolsó mese

cassiopeira2019. május 31. 17:26

Volt egyszer messzi földön egy gyönyörű, önálló, magabiztos hercegnő, aki egy szép napon a kastélya melletti zöldellő mezőn a kristálytiszta tó partján , környezeti kérdésekről elmélkedve, egyszer csak meglátott egy békát.

A béka ráugrott a hercegnő térdére, és azt mondta: Oh csodálatos hölgy, valamikor daliás herceg voltam, amíg el nem átkoztak, ha megcsókolnál, ismét jóvágású fiatal herceg lehetnék, és akkor drágám összeházasodhatnánk, beköltözhetnék a kastélyodba az anyámmal együtt, ahol főzhetnél, moshatnál ránk, nevelhetnéd a gyerekeinket, és emiatt örökké hálás és boldog lehetnél.

Aznap este, miközben a gyönyörű hercegnő könnyű vacsoraként fehérborban és enyhe hagymamártásban megfuttatott fenséges békacombot szopogatott, magában elmosolyodva így szólt: én nem így gondolom...

cassiopeira2019. május 31. 17:19

Egy fiatal japán szerzetes, akinek feltett szándéka volt eljutni a nirvánába még ebben az életben, magányosan meditált egy híres kolostor mellett, egy tavon lévő szigetecskén álló remetelakban.
Hamar le akarta tudni ezt a megvilágosodás dolgot, hogy utána maradjon ideje más dolgokra is az életben.
Mikor a kolostor gondnoka megérkezett evezős csónakjával a heti rendszeres ellátmánnyal, a fiatal szerzetes meghagyta neki, hogy hozzon drága pergament, pennát és kiváló minőségű tintát.

Lassan harmadik évét töltötte magányban, és tudatni akarta a kolostor apátjával, milyen jól haladt.
A pergamen, penna és tinta meg is érkezett a következő héten.
A következő napokban sok meditálás és fejtörés után a fiatal szerzetes a következő rövid verset írta míves kalligráfiával a remek pergamenre:

A lelkiismeretes fiatal pap
három éve egyedül meditál,
nem mozdíthatja meg őt
a négy világi szél már.

Biztosra vette, hogy a bölcs öreg apát meglátja ezekben a szavakban, és a gondos írásban, hogy tanítványa mostanra megvilágosodott. Finoman feltekerte a pergament, óvatosan megkötötte egy szalaggal, és várt a gondnokra, hogy elvigye a tanárának. A következő napokban maga előtt látta az apátot, amint lenyűgözve olvassa a gondosan papírra kanyarított, remek verset. Elképzelte, ahogy drága keretben kiakasztják a kolostor nagytermében. Semmi kétség, hogy apáttá nevezik ki, talán egy híres városi kolostor élére. Milyen boldogság töltötte el, hogy végre sikerült neki!
Amikor a gondnok ismét a kis csónakban evezett a sziget felé a heti élelemmel, a fiatal szerzetes már várta. Kisvártatva átadta neki a pergament, hasonlót, mint amilyet ő küldött, de más színű szalaggal átkötve.
- Az apáttól – mondta kurtán a gondnok.
A szerzetes izgatottan letépte a szalagot, és kihajtotta a tekercset. Ahogy rávetette szemeit a papírra, azok olyan szélesre tágultak, mint a Hold, és arca pont annyira el is fehéredett. A saját pergamenjét látta, de a tökéletes kalligráfiával megírt első sor mellé hanyagul, piros golyóstollal oda volt vetve: „Szellentés!” A második sor jobbján egy másik piros, randa tintapaca éktelenkedett: „Szellentés!” A harmadik sorra egyszerűen ráfirkálták a tiszteletlen „Szellentés!” jelzőt, míg a negyedik szintén kapott egyet.
Ez túl sok volt! Nem elég, hogy az kivénhedt, öreg apát olyan ostoba, hogy nem tudta észrevenni a megvilágosodottságot a kövér orra előtt, de még olyan barbár és civilizálatlan is volt, hogy illetlen firkálmánnyal tönkretette a műalkotását. Az apát nem szerzetes, hanem egy barbár módjára viselkedett. Sértés volt ez a művészetnek, a hagyománynak és az igazságnak.
Az ifjú szerzetes szemei elkeskenyedtek a felháborodottságtól, arca a jogos haragtól vörösen égett, és követelőzően felcsattant a gondnoknak:
- Vigyél az apáthoz! Azonnal!
Ez volt az első alkalom három éve, hogy a fiatal szerzetes elhagyta a sziget remetelakját. Haraggal átitatva beviharzott az apát irodájába, bevágta maga mögött az ajtót, lecsapta a pergament az asztalra, és magyarázatot követelt.
A sokat megélt apát lassan felvette a papírt, megköszörülte torkát, és felolvasta a verset:

A lelkiismeretes fiatal pap
három éve egyedül meditál,
nem mozdíthatja meg őt
a négy világi szél már.

Azzal letette a pergament, a fiatalra bámult, és folytatta:
- Nahát! Szóval, fiatal pap, nem mozdíthat meg a négy világi szél már. Mégis, négy apró szellentés egyenest átfújt a tavon!

Zen tanmese

cassiopeira2019. május 31. 17:13

Tanmese egy kisleányról

Valamikor hajdanán, mikor még az utcán köszönt egymásnak ismerős és ismeretlen is egyaránt, élt egy kicsiny kisleány.

Egy szántó-vető házaspár gyermekeként látta meg a napvilágot. Nem voltak játszótársai, mert környezetükben csupa gazdagok éltek, akik nem engedték a szegény gyermek közelébe csemetéjüket. A kislány távolról figyelhette csak a többiek életét. Fájdalmai elől egy képzeletvilágba menekült. Kopott ruháján a foltokat ékszernek látta. Kukoricababáját hercegnőnek nevezte. A Nap izzó hevét simogató aranyzuhatagként élvezte, és amíg más árnyékba menekült, ő azt mondta:
- Én a Nap leánya vagyok, és azért süt ilyen forrón rám, mert rettentő nagy szeretettel akar átölelni engem Napanyukám.
Lassan-lassan megtanulta, hogy mindent a maga javára fordítson, mindenből hasznot kovácsoljon. Ha langyos nyári zápor hullott, szappannal a kezében, kiszaladt házuk udvarára és kacagva mosakodott, miközben vidám hangon kiabálta be édesanyjának:
- Nézd, Anyu! Nekem is van zuhanyozós fürdőszobám.
A szomszédok közül sokan bolondnak tartották őt, nem értették, miért tud mindennek örülni. Azt mondták róla: ennek a gyereknek visszájára fordította Isten az eszét.

Teltek az évek. A kislány felnőtté vált. A falu bírója kihirdette, hogy vásárt rendeznek. Mindenki hozza el egy batyuban azt, amiből úgy érzi, olyan sok van neki, hogy másnak is szívesen adna át belőle. Megjelentek a gazdag szomszédok felnőtt gyerekei is. Batyujuk betegségtől, válópertől, könnyektől, és elégedetlenségtől duzzadt. A mi leánykánk csomagjában kacagás, boldogság, elégedettség volt található. Megkérdezték tőle:
- Téged elkerültek a bajok, hogy nem tudtál hozni belőlük?
- Nem. Csupán azokból nem tartok számon mást, mint a betegség után a gyógyulást. A vitákból a békülést. Vagy ha elveszítettem valamit, megőriztem afeletti örömömet, hogy pótolhattam veszteségemet. Az én batyumban is ugyanazok találhatók, melyek a tietekben, csak - tudjátok, én mindent a visszájára fordítva használok

cassiopeira2019. május 15. 20:54

Egyszer egy király - mikor még gyermek volt - éjszakára kinn rekedt az erdőben. Bolyongása közben egy látomás látogatta meg. Egy kelyhet pillantott meg a világosságban. A Szent Grált az isteni kegyelem jelképét. De a király ekkor már gőgös és elhivalkodott volt, és csak a hatalom jelképét látta benne. S úgy érezte, hogy elég erős ahhoz, hogy az övé legyen. Ezért utána nyúlt a kehelynek, de az eltűnt, a tűz viszont alaposan összeégette a kezét. Ahogy a király megöregedett sebei úgy mélyültek a kezén és már nem tudott szeretni és szeretetet elfogadni. Egyszer az öreg király magányosan ült a palotában, s egy bolond tévedt arra. Találkozott a magányos királlyal, de ő csak egy bús öregembert látott. Megkérdezte őt:
Miért búsulsz?
Mire a király azt felelte:
Szomjas vagyok és innák egy pohár vizet.
A bolond átnyújtotta a pohár tiszta vizet a királynak. Aki, amint megitta a vizet, begyógyultak a kezén a sebei, és megpillantotta kezében a Szent Grált, amit egész életében keresett.
Hol találtad meg? - kérdezte a bolondtól.
Én csak azt láttam, hogy szomjas vagy és inni adtam neked. - felelte a bolond.

A halászkirály legendája 1991. ‧ Filmdráma/Fantasy

cassiopeira2019. május 15. 20:40

Elérkezik a végítélet ideje, a világ utolsó napja. A bolygó bevégezte idejét, és az Úr sorra fogadja a földi lényeket, hogy megtudja, mit értek el az életben.
Érkezik a nyúl.

– Mit csináltál az életben, nyúl?

– Szaladtam a mezőn és szaporodtam.

Jön a madár.

– Mit csináltál az életben, madár?

– Szárnyaltam a levegőben és szaporodtam.

Következik a szarvas.

– Mit csináltál az életben, szarvas?

– Énekeltem az erdőben és szaporodtam.

Előáll a teve.

– Mit csináltál az életben, teve?

– Hajóztam a sivatagban és szaporodtam.

Farkas.

– S te, mit csináltál az életben, farkas?

– Egy napon erőre volt szükségem, hogy etessem a kicsinyeimet, hát megettem a nyulat.

Kutya.

– Mit csináltál az életben, kutya?

– Hűséges voltam a gazdámhoz és szaporodtam.

És ekkor megérkezik az ember.

– Mit csináltál az életben, ember?

– Dolgoztam, pénzt kerestem, küzdöttem foggal, körömmel és gyerekeket nemzettem.

– És mi lett a gyerekeiddel?

– Meghaltak a háborúban…

Az Úr ekkor ítéletet hirdet.

– Az állatok jól cselekedtek, ám az ember sajnos sokat hibázott. Mindenki mehet a mennyországba!

– Az ember is?! – kiáltanak fel az állatok.

– Az ember is. Az én hibám az egész. Kapkodtam. Hét nap alatt csináltam a világot. Ha rászánok két hetet, most nincs mit a szememre vetni. Talán jobban sikerült volna…

A pillangó c. Filmdráma/Kalandfilm 2002.

cassiopeira2019. május 12. 14:32

-Ez a tál az egyetlen amit nem mutatott be.
-Megtenné most?
-A mesterember aki készítette nagy hírnévnek örvendett a közel keleten. Úgy tartják hogy egy gyönyörű nőt vett el feleségül. A szépsége sok gondot okozott nekik. A király beleszeretett, és elrabolta őt. Hogy megmentse a férjét, a nő úgy határozott hogy vele marad. Később véget vetett az életének. Mikor híre ment a dolognak. A művész elővett egy régi tálat, a felesége kedvence volt, A tál
közepére ezt a mondatot írta: sa`ahbik `iilaa al`abad. (سأحبك إلى الأبد ;)
-Szeretni foglak örökké.
-Valóban ezt jelenti arabul?
-A mester miközben készítette elvarázsolta a tálat ha valaki bele hullajtja bánata könnyeit, a tál felszívja, és elveszi a bánatot.

(Shine or go crazy 2015.) A fény árnyékában dél-koreai filmsorozat 5. rész

cassiopeira2019. május 12. 13:53

86.400

"Képzelj el egy bankot, ahol minden reggel 86.400 Ft kerül a számládra. Ez nem marad meg a holnapi napra. Minden este lenullázódik, akármennyit is használtál fel a nap folyamán. Hát akkor mit lehet tenni? Használd fel mindet!

Mindannyiunknak van ilyen bankja: ez az IDŐ. Minden reggel 86.400 másodperccel gazdagabbak vagyunk. Minden este lenullázódik, elveszik, akármennyit is használtunk fel céljaink eléréséhez. Soha nem kapod vissza!

Az óra forog. Csináld ma a lehető legtöbbet!
Hogy megértsd, mennyit ér egy év, kérdezd meg a diákot, akinek ismételnie kell.
Hogy megértsd, mennyit ér egy hónap, kérdezd meg az anyát, aki koraszülöttet hozott a világra.
Hogy megértsd, mennyit ér egy hét, kérdezd meg a hetilap szerkesztőjét.
Hogy megértsd, mennyit ér egy óra, kérdezd meg a szerelmest, aki a találkozóra vár.
Hogy megértsd, mennyit ér egy perc, kérdezd meg az utast, aki lekéste a vonatot.
Hogy megértsd, mennyit ér egy másodperc, kérdezd meg az autóst, aki nem tudta elkerülni a balesetet.
Hogy megértsd, mennyit ér egy tizedmásodperc, kérdezd meg a sportolót, aki csak ezüstérmet nyert az Olimpián.
Minden pillanat kincs, ami a tiéd!
És becsüld meg jobban, mert megoszthatod valakivel. És emlékezz, hogy az idő senkire sem vár.
A Tegnap történelem. A Holnap rejtelem. A Ma ajándék."

cassiopeira2019. május 12. 13:52

Mi az élet értelme?

Egy tanár befejezi előadását az egyetemen és felteszi a szokásos kérdést:
"Van-e valakinek kérdeznivalója?"
Az egyik diák csak úgy nyeglén felteszi a kérdést:
"Tanár úr! Mi az élet értelme?"
A jelenlevő diákok közül valaki elneveti magát.
A tanárt zavarja ez a könnyelmű viselkedés, de elhatározza, hogy válaszol a kérdésre. Belső zsebéből előveszi a noteszét, abból pedig egy törött tükör darabot, alig nagyobb, mint egy ötven forintos. Így kezdi beszédét:
"A háború alatt gyermek voltam. Az utcán haladva megláttam egy összetört tükröt. Megtartottam a legnagyobb darabot belőle. Ez a darab az. Játszadozni kezdtem vele és tetszett, hogy a fényt oda irányíthatom vele, ahová kedvem tartotta: kulcslyukba, a körülöttem lévő emberek szemébe, repedésekbe és mindenhová, ahová nem sütött a nap.

A tükörrel sokat játszottam, de rájöttem, hogy nemcsak gyermekes játékra jó,
hanem visszatükrözi mindazt, amit az életben el szerettem volna érni.
Én is egy darab tükör vagyok, mégsem vagyok tisztában önmagammal.
Amiben biztos vagyok, közvetíteni tudok igazságot, megértést, jóságot és gyengédséget minden ember szívébe. Abban reménykedem, hogy talán mások is utánozni fognak: számomra ez az élet értelme."

Xaveria2019. január 7. 05:52

Pihenni csak azoknak szabad, akiknek nincs küldetése.

sako2018. november 20. 19:12

"Az élettől már elment a kedvem, a halálhoz még nem jött meg. "
Moldova György

Már én is így érzek sokszor.

Fogadom2016. május 8. 21:57

Dalszöveg
Agyonhasznált szavaink
Semmit nem mondanak többé.
Amit jelentettek régen,
Az velünk foszlott köddé.
Ölelés helyett vallomás,
Mosoly helyett hízelgés,
Ha akadnak még mosolyok,
A legtöbb már csak vicsorog.

Már nem beszéli senki
A lelkek szelíd nyelvét,
De ölelik még egymást
Az aprók és a gyengék,
A felnőttekre hagyják
Az agyongyötört szavakat,
Nem nézik a plakátot,
Mert nem látják a falakat.

Refr.:
Képernyők, címlapok,
Fényújság...
Szemtől szembe nincsen út
Azt szétdúlták,
Nem javítja más,
Csak a bolondok és a gyerekek,
Csak köztük árad még
A melegség, a szeretet.
A megértés és a szeretet.

Kimondhatatlan érzés,
De kimondják ők mégis,
Kimondhatatlan szó,
De kimondom most én is,
Talán utoljára még,
Utoljára a Földön,
Hangozzon el még egyszer,
Ha jönnie kell, hát jöjjön:

2x: Képernyők, címlapok,
Fényújság...
Szemtől szembe nincsen út
Azt szétdúlták,
Nem javítja más,
Csak a bolondok és a gyerekek,
Csak köztük árad még
A melegség, a szeretet.
A megértés és a szeretet.

Müller Péter Sziámi

sako2016. április 7. 15:40

" Igaz ügyért vívott csatában nincs hiába kiontott vér."

sako2016. március 19. 17:35

" Keresd az ellenséget! Soha ne azzal törődj, hányan vannak, hanem hogy hol!"

Alekszandr Ivanovics Pokriskin 59 légi győzelmet aratott II. világháborús vadászpilóta

Ara2016. március 3. 19:47

"K: Annyi gonoszt látok önmagamban. Nem kell ezen változtatnom?
M: A gonosz a figyelmetlenség árnyéka. Az ön-tudat fényében majd elszárad, és leesik.
Minden mással kapcsolatos függés haszontalan, mert amit mások adni tudnak, azt mások el is fogják venni. Csak az marad a tiéd a végén is, ami kezdettől a tiéd. Ne fogadj el irányítást máshonnan, csak belülről, és még ekkor is rostálj ki minden emléket, mert megtévesztenek. Még ha teljesen tudatlan is vagy az utakat és módokat illetően, maradj csendben, és nézz befelé; az irányításnak biztosan jönnie kell. Soha nem maradsz annak ismerete nélkül, hogy mi legyen a következő lépésed. A baj az, hogy kivonhatod magad alóla. A Guru ott van, hogy tapasztalatai és sikere alapján bátorságot adjon neked. De csak az jár majd tartós haszonnal számodra, amit saját tudatosságod, saját erőfeszítésed révén fedezel fel.
Jegyezd meg, hogy semmi nem a tied, amit észlelsz. Semmilyen értékes nem érkezhet hozzád kívülről; csak érzésed, és megértésed lehet tárgyhoz tartozó és feltáró. A hallott vagy olvasott szavak csak képeket hoznak létre elmédben, de te nem egy mentális kép vagy. Te a kép mögötti, és azon túli észlelés és cselekvés hatalma vagy."
Srí Niszargadatta Maharádzs - Én Az vagyok 525. oldal

sako2016. március 3. 18:10

" Balatoni fogasokat
Balla Tóni foga sokat."  :-)

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom