Ma olvasott idézet, ami megfogott

Olyan idézetet várunk ide, amit ma olvastál, és nagyon megtetszett, elgondolkodtatott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Klarab.2021. február 6. 19:12

"Magabiztosnak lenni nem azt jelenti, hogy jobbnak hiszed magad másoknál, hanem, hogy rájössz, nem kell magad összehasonlítanod senkivel."
Maryam Hasnaa

kisbal2021. január 18. 23:13

"Mit a szerencse tett tieddé, nem tiéd."

Maminti32021. január 1. 17:29

Egy lépést kívánok Neked. Egy igazit. Ami nem csak az óévből visz át az újba. Mert ennél több kell. Nem elég évet váltani. Életet is kell. Ne csak az új évbe lépj most át. Hanem az új életbe. Az igaziba. A tiédbe.

Csitáry-Hock Tamás

Maminti32020. december 10. 19:24

A butaság nem vitaképes; nem más, mint elemi erő: hülye leszek pert indítani a földrengés ellen.

Vavyan Fable

obsitos352020. október 26. 14:51

Ez nagyon igaz, tapasztalat

obsitos352020. október 26. 14:51

Akinek sok barátja van, annak biztosítva van az ellensége is

Maminti32020. augusztus 2. 22:31

Van valami titkos erő, ami egybe tud kapcsolni két lelket, értesíti őket arról, amit egymásért éreznek, és össze is hozza őket, minden távolság ellenére.

Gustave Flaubert

Klarab.2020. augusztus 2. 17:22

"Tudod, mi a két legnehezebb dolog az életben?
Elfogadni mindent, amit az élet ad és elengedni mindent, amit elvesz."
(Robert Lawson)

Klarab.2020. június 23. 15:38

"Sose foglalkozz mások életével. Minek teszed? Hisz ott a saját életed. Éld azt. Ha már mások életével foglalkozol, ha már mások múltjában vájkálsz, akkor csak menekülsz önmagad elől. Futsz a saját lényed, a saját jelened elöl. Természetesen az egód megpróbálja elhitetni veled, hogy csak azért foglalkozol mások életével, hogy tanulj a hibáikból. De ez csak egy kényelmes önbecsapás: nem tudsz más hibájából tanulni, mert csak az a tiéd, amit megélsz, megtapasztalsz. Ha más „hibájából” okulva te nem teszel meg valamit, akkor csak kihagyod a tapasztalás csodáját – pedig csak az az ember értékeli s becsüli igazán a tüzet, aki már megégette magát. Úgyhogy ne foglalkozz mások életével. Egyetlen valaki biztosan valódi: Te." A.J Christian

Klarab.2020. június 10. 18:37

Valójában nincs büntetés. Nincs olyan, hogy előző életünkben, vagy a mostaniban elkövettünk valamit, és az felkerült valami listára, most pedig valaki elővette azt a listát, és úgy döntött, megbüntet azért, amit tettünk. Mi magunk vagyunk azok, akik korlátozó hiedelmeinken keresztül magunkra rójuk mindazt, ami történik velünk. Ha egyedül vagy, az azt jelenti, az egyedüllét valami miatt fontosabb neked mint az, hogy párkapcsolatban élj. Ha boldogtalan kapcsolatban vagy, az azt jelenti, valami miatt úgy véled, ennél nem érdemelsz többet.
(Sarkadi Kriszta: Szerelmeskönyv)

Klarab.2020. május 12. 15:09

"Mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót. Hogy örülni tudunk. És attól, hogy holnap is lesz egy nap. Lehet, hogy még jobb, mint a mai."
Janikovszky Éva

Maminti32020. január 6. 17:42

Ez azért tagadhatatlan Jó volt.
A Kádár korszak kedvelt tömegsportja, a délibáb-kergetés volt. A XXI. században garantáltan elterjedt már az ámokfutás, háromkörös szivárvány alatt.
Fakadtam.

Betzsu2019. november 12. 22:54

Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik a csillagmilliókon: ez épp elég neki, hogy boldog legyen, ha a csillagokra pillant.

istenostora2019. szeptember 21. 18:48

Piaci légypapír, könnyebb, mint egy kis tapír...

sako2019. július 11. 20:59

Sztálin a harmincas évek végén meglátogat egy Moszkva környéki kolhozt. Megkérdezi az egyik kolhoztagot:
- Mondd csak elvtárs, milyen volt idén a krumplitermés ?
- Nagyon jó volt, Sztálin elvtárs. Ha felpúpoznánk, egészen az Istenig érne!
- De hát nincs is Isten, paraszt elvtárs.
- Hát, krumpli sincsen, Sztálin elvtárs.

sako2019. július 11. 20:49

Azért nem kellett volna törölni!  :-)

cassiopeira2019. július 11. 19:09

De a titok! Az igazi nagy titok az emberről. Hogy ki kit szeret meg! Mikor és miért? Ismered egy évig. Mindennap együtt vagytok, és olyan közömbös vagy vele, mint bárkivel. És egyszer mást is kezdesz érezni. Miért épp azt? Miért épp akkor? Te nem gondolkoztál még ilyesmiről? Van egy elméletem. (….)
Az a kiindulásom alapja, hogy nem tudunk az emberről úgyszólván semmit. De ha elhinnénk, hogy a legmagasabb rendű teremtmény különböző sugarak bocsát ki magából:
nem elektromosságot, azon túli sugarakat.Kimondottan fizikai értelemben. Mérhetők is lennének ezek, minőségileg és mennyiségileg is. A kibocsátott sugarakhoz érzékelő-, felfogókészülékek kellenek.
Minden ember által kibocsátott sugár abszolút egyedi. Ugyan így a felfogó készülék is. Miért nem szeretek én meg bárkit?
Miért nem szeretsz meg te bárkit?
Világos? Én ilyen dolgokkal szerettem volna foglalkozni! Ezt kutatni az emberben…
-És miért nem kutatod?
-Mert a kutatáshoz tudomány kell!
-És miért ne lehetne neked tudományod?
-Mert vak vagyok!
-Hát persze, minden tudós vak addig, amíg fel nem talál valamit. Egész biztos , úgy érzi magáról… A festő is, hidd el. Nézel,nézel és nem látsz semmit! Te meg nem is nézel néha, és mégis látsz!
-Én igen! Láttalak már akkor is, amikor még be sem jöttél a presszóba. És ha hiszed, ha nem, én már nagyon sokszor álmodtam veled! Furcsa most ezt végiggondolni. Álmodsz valakiről, és úgy tudod, hogy nem létezik. És aztán eléd áll…

Nem álltam eléd . Az asztalodhoz ültem.
-Igen, igen, odaültél. És szóról szóra olyan vagy, mint amilyennek megálmodtalak.

Végh Antal imádság a vadlibákért c. könyv

sako2019. július 5. 20:48

Kommunista utópia.

cassiopeira2019. július 5. 14:16

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

cassiopeira2019. július 4. 19:50

Gyakran hangzik el a kérdés akár udvariasságból, megszokásból, akár őszinte érdeklődésből: hogy vagy? Így röviden, tömören, egyforma hangsúllyal.
Néha ez egyben köszönés is. A válasz ugyanakkor már különböző, és rendszerint ahány ember, annyiféle, attól függően, hogy az illető férfi-e vagy nő, és a kérdést a hét mely napján, mely napszakban tették fel. Árulkodik az illetőről, tükrözi a hangulatát, sőt jellemzi a társadalmi közérzetet, de még a kor is.
A 30-as években a kérdésre még valahogy udvariasabban reagáltak, így: köszönöm kedves kérdésed, jól vagyok, remélem te is. Udvariasan és röviden,
mondhatnám úgy is, angolosan. A szigetországban ugyanis furcsának tűnnék,
ha valaki komolyan venné a kérdést, és valóban részletesen elmondaná örömeit, bánatát, egyáltalán felfedve azt, hogy miként is van. Bizony meglepődne a kérdező, a válaszolót pedig bolondnak is néznék.
A mostanában hallható válaszok érdekes képet adnak életünkről, nem utolsósorban a kérdezettről. Az alábbiakban összeszedtük, és típusok szerint
csoportokra bontottuk a válaszokat.
Lássunk ezek közül néhányat aszerint összefoglalva, hogy kinek a részéről hangzottak el. Kérdezzük ismét: hogy vagy?
Az első csoportba az udvarias, a szokásos vagy átlagreagálások tartoznak:
- Köszönöm kérdésed, nagyon jól. - Remekül. - Nem panaszkodom. -Voltam már jobban is. - Nem olyan jól, mint te vagy.
Van persze olyan is, amikor az illető tovább folytatja, imigyen: És te hogy vagy?
(Az őszinte érdeklődés mindenkinek jólesik.)
Belenyugvó, jópofáskodó, társasági válaszok tartoznak a következő csoportba:
- Fogjuk rá, hogy jól.
-Frissen és vidáman, meg fiatalon.- Mint a többi grófok. Szo-szo, lá-lá - Voltam már rosszabbul is, akkor se panaszkodtam. - Most, hogy veled találkoztam, egészen jól.
Az őszinte vagy elégedett hangvételűek nem tengeren túl:
- Nincs okom panaszkodni és jogom dicsekedni.
-Szégyellem bevallani, de valóban jól vagyok. - Most mondjam azt hogy jól? Mondom jól. - Most legalább kipihenhetem a hétvége fáradalmait
(mondják ezt a hét elején, a háztartást vezető és gyereket nevelő hölgyek). - Végül is jól vagyok. - Vagyogatok.
Idézzünk a fanyar és keservesebb válaszok közül:
- Lehetnék jobban is. - Hát hogyan lehet az ember hétfőn? - Holtfáradtan, ki sem látszom a munkából. - Mint kutya a kútban- Egyre rosszabbul. - Hogyan lehet az ember szabadság után? - Most, hogy ismét emelték a gyógyszerárakat, kitűnően. - Neked panaszkodjam? Látom , te is le vagy törve.
Azért vannak vidámabb, ha úgy tetszik, szellemesebb hangvételűek is:
- Hihetetlen, de tényleg jól vagyok. - Ember jobban nem lehet! - Ha egy szóval kell válaszolnom: jól, de ha két szóval válaszolhatok : nem jól. - Most már jobban, hogy itt a hétvége.- Miért, te hogy lennél az én helyemben?
Aggodalmaskodó válaszok, amelyekben tükröződik a sok munka, az elbocsátási hullám hangulata:
- Nem is tudom, hol áll a fejem. - Miért kérdezed, olyan rosszul nézek ki? - Jól, de miért kérdezed? Tán hallottál valamit velem kapcsolatban? - Tulajdonképpen jól vagyok, de nem tudom , meddig. - Még nem beszéltem a főnökömmel.
Vannak meghökkentő reagálások is: - Ha komolyan érdekel, szívesen elmondom részletesen. - Mondd, tényleg érdekel, miként vagyok , mert akkor most kipakolok. - Öt perc múlva már sokkal jobban, mert most megyek a toalett.
A közömbös vagy elzárkózó, nemegyszer barátságtalan válaszok sem ritkák: - Nem is tudom, annyira váratlanul ért a kérdésed. - Te, tényleg nem tudom. - Miért kérdezed,nem elég a magad baja? - Mi közöd hozzá ?
Panaszkodó válaszokban nincs hiány: - Otthon minden munka a nyakamba szakadt a hétvégén. - Úgy fáj a fejem, majd szétmegy, gondolhatod, hogy érzem magam. - Ma reggel a kocsimba szaladtak, most rohanhatok a biztosítóba. - Te, annyi bajom van, más már beleőrült volna.
Hetyke, viccelődő, inkább felületes válaszok a következők: - Már hogyne lennék. - Marha jól. - Jobban is voltam már, és akkor se éreztem jól magam. - Várjál, utána kell gondolnom. - Azt hiszem, jól. - Nem is tudtam, ma még senki sem kérdezte ezt tőlem. - Ép testben épp hogy élek.
Gunyoros vagy előkelősködő reagálás: - Ahogy a franciák mondják , ça roule (ejtsd: szarul), de büszkén. - Még mindig kiválóan. - Minden oké!
Végül, kedves Olvasónk, most Önhöz fordulok: Hogy van? De őszintén! Ugye, jól ? Szívből kívánom, hogy valóban így legyen.

Szentiványi Tibor Hogy vagy?
Reader`s Digest válogatás magazin 1996. augusztus