Ma olvasott idézet, ami megfogott

Olyan idézetet várunk ide, amit ma olvastál, és nagyon megtetszett, elgondolkodtatott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Maminti32022. november 19. 14:14

Egy hívő ember (...) a hitéért elkövetett minden tettére képes igazolást nyerni.
Anthony Ryan

Valóban képes, amíg vannak az ugyan azt hívők, ezért nyert igazolást és még ma is felejtésbe merült amit számtalanszor elkövettek a hit nevében. Hmm

Maminti32022. november 17. 22:53

A logikátlanság olyan mélyen gyökerezik a szenvedélyekben, a nyelvben, a művészetben, a vallásban és mindabban, ami értéket ad az életnek, hogy nem lehetne elvonni az életből a szép dolgok gyógyíthatatlan károsodása nélkül. Csak a legnaivabb emberek hiszik, hogy az emberi természet tisztán logikussá változtatható; de ha meg kellene határozni e célhoz való közeledés mértékét, meglátnánk, hogy ezen az úton mennyi minden veszendőbe menne. Időről időre a legokosabb embernek is szüksége van a természetre, azaz logikátlan alapállására a dolgokkal szemben.

Friedrich Nietzsche

és itt meg meg megcsillan a zsenialitás, 😅

Maminti32022. november 17. 22:34

Nem csak azért támadunk meg valakit, hogy fájdalmat okozzunk neki, legyőzzük, hanem talán azért is, hogy tudatában legyünk erőnknek.

Friedrich Nietzsche
mondom én hülyének nézett mindenkit 😂🤣

obsitos2022. november 16. 15:07

Nagyon ritkán találkozom olyan idézettel, amelyek valóban bölcsek.

Maminti32022. november 15. 19:52

A nagy vezetők - beleértve Churchillt, Gandhit, Lincolnt és Jeffersont is - mindig gondoskodtak azokról az "erkölcsi elvekről", amelyek fennkölt öltözékbe burkolták a nyers érdekeket. Ilyen öltözék a "szabadság", az "egyenlőség", "az ember alkotta törvények felett álló törvény" stb.
Saul Alinsky

sajnos igen, nem kellene így lennie. A minap is olvastam egy fiatal magyar újságíró cikkét, össze vissza írt , mindent mixelve, érződik, hogy okos, de óvatos, és túl megfontolt, először ír a globalizációs felelősségről, majd azt írja mindenkinek annyi gyereket van joga vállalni amennyit csak akar, a kereszténységre hivatkozik, ráadásul úgy, hogy más vallásokba belecsíp mint egy légy, éppen csak szúr, mert többre nincs benne mersz, de valami önérdektől vezérelve piedesztálra emeli a kereszténységet a többi vallással szemben. Ugyan azt teszi kicsiben mint a gigantumok" nagyban. Ritkán olvasok híreket, populáris magazinokat, mert már szinte mindet hamisnak, hiteltelennek, ostobának vagy még rosszabb gonosznak találom. Ezek az önérdekérvényesítő hatalom, és pénzhajhász "szegények" jó lenne ha nem ártanának másoknak, de lehetetlen, hogy úgy érvényesítsék a saját érdekeiket, egyre több kárt okoznak. ( tegnap jutott eszembe, amikor egy nagyon szép elektromos Porsche-t láttam, hogy rendben van legalább ha már ennyi pénzt össze harácsoltál, akkor elektromos kocsival jársz, de mint egy fejbe koppintás UGYAN MÁR! ennek biztos van még más , több kocsija is , házai hatalmasok. és bár azzal áltatja magát, hogy vigyázz a környezetre, azzal, hogy összeharácsolta azt a sok pénzt, ami egy embernek MINEK? TÖBB! mint amire szüksége van, azzal más embereket rövidített meg csak úgy szerezhet vagyont, hogy sok más emberen élősködik, akik olcsó rossz autókat tudnak csak venni, amivel szennyezik a levegőt! azaz ha nem harácsolna az a pár millió össze minden pénzt akkor több ember tudna elektromos, vagy kis fogyasztású környezetkímélő autóval közlekedni. Több ember fűtene környezet kímélő módon, nem mint most , hogy a 4-max 5 méter magasban lévő vályogházi kéményből dől a háztartási hulladék szmogja, mert azt égetik a szegények, mérgezik maguk. csak úgy hull a pernye egész télen. 🙃😅😆😂

obsitos2022. október 29. 12:35

kezdetben volt az ige, aztán jött a frázis

Maminti32022. október 28. 23:18

Látlak... A túloldalon. Ahogy ott állsz a folyó partján, és nézel. Rám. És érzel. Engem. Én pedig téged. Aztán egy cölöpöt verek a mederbe. És te is. Aztán még egyet és még egyet. Aztán pallókat teszünk a cölöpökre. Egyre többet és többet. És egy napon a cölöpök, a pallók összeérnek. Elindulsz felém. Elindulok feléd. És középen találkozunk. A Lélekhídon.

obsitos2022. október 21. 12:30

A krumplileves, az krumplileves. Kádár szerint.
klasszikus mondás lett.

Maminti32022. október 18. 21:33

sokat politizálsz! Hruscsov-tól idézni elég morbid,

obsitos2022. október 9. 14:21

A politikusok mindenütt egyformák.
Megígérik, hogy hidat építenek, még oda is, ahol nincs folyó. ( Hruscsov )

Maminti32022. október 8. 19:51

Még mindig jobb a házasságtörés, mint a házassághajlítás, házassághazudás! - Ezt mondta nekem egy asszony: "házasságot törtem, igaz, de előbb a házasság tört meg - engem!"

Friedrich Nietzsche

Érdekes , hogy Nietzsche-től küldtél be idézetet, nem kedvelem, van egy két arany amit írt, de annyira lázadt, még maga ellen is , néha az az érzésem , hogy direkt írt baromságokat, polgár pukkasztásból. Nekem olyan zseninek tűnik akinek nem volt semmi emocionális intelligenciája. Fekete és fehér , nincsenek színnek,. mindennek ellent mond anélkül , hogy mérlegelte volna, vagyis ez a látszat, mintha csak össze akarta volna zavarni az embereket.

Amúgy a házasság nagyon érett és egészséges személyiségeknek való, nehéz mesterség feleségnek, illetve férjnek lenni. Két idegen, egymásba szeret szerencsés esetben az már valami, mert túl mutat a szerelmen, jobbik eset ha hasonló a személyiségük akkor tudják egymást tolerálni, értékelni, hosszú távon is.
régen is igy volt , hajlamosak túl misztifikálni a régi időket ( mondván akkor még tisztelték egymást a házasfelek  XD) fenéket, csak a látszatot fenn kellet tartani de akkor is megcsalták egymást, vagy szenvedtek egyik, vagy másik. sok volt a gyilkosság főleg a szegényebbeknél, féltékenység , vagy mert a férfi agresszív volt , csak erről nincsenek dokumentumok.
ennyiből jobb most ki lehet szállni bármikor. de akkor minek az a papír? a látszat miatt? Egy baromság az egész. két ember ha szereti egymást papír nélkül is együtt tud élni, és ha érettek, együtt vannak mondjuk 10 éve már és boldogok, akkor érdemes mert akkor az olyan mint egy kinyilatkoztatás.

Maminti32022. szeptember 29. 21:25

Akinek szeme van, annak nem kell varázslónak lennie, hogy képes legyen megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól. Csak meg kell tanulnod olvasni az arcról. Nézd a szemeket! A szájat. Az izmokat itt, az állkapocs sarkában, és itt, ahol a nyak összeér a vállal. (...) Vannak hazugok, akik pislognak. Mások kimeresztik a szemüket. Megint mások félrenéznek. Van, aki az ajkát nyalogatja. Sokan eltakarják a szájukat, mielőtt hazudnának, mintha csak a hamisságukat próbálnák leplezni. Más jelek talán finomabbak, de mindig ott vannak. A hamis mosoly és az igazi mosoly talán hasonlónak tűnik, de különböznek egymástól, akár a hajnal az alkonyattól. Meg tudod különböztetni a hajnalt az alkonyattól?
George R. R. Martin

a leges leg könnyebb a hamis mosolyt a valóditól megkülönböztetni, és a szem amikor hamisan néz a mosoly pedig féloldalas. de a kimeresztett szem inkább félelem, gondolj csak a szurikátákra és a gyerekekre, az ajak nyalogatás egy fajta elégedettség, jó közérzet öröm jele, az endorfin emelkedésének a jele. a bekeményedett, befeszült izmok a tartózkodás, a távolság tartás a döbbenet jele inkább.

Szeretem az írót és zseniálisnak tartom, de én így tapasztaltam.

Maminti32022. szeptember 11. 21:53

Megígérem: ez az utolsó alkalom, hogy látsz engem. Nem fogok visszajönni. Soha többet nem teszlek ki annak, aminek eddig. Ott folytathatod az életedet, ahol abbahagytad, nem foglak zaklatni többet. Olyan lesz, mintha nem is léteztem volna.

Stephenie Meyer

nem olvastam ezt a könyvet, nyilván nem sok köze van a történethez így kiragadva a szövegkörnyezetéből, azaz nem tudni miről, ki mondja kinek, de az biztos ,hogy
Az jó ha valakit nem tesznek ki annak aminek addig ! Felteszem az a valami rossz dolog lehetett de hogy onnan folytathatná az életét bárki is ahol "megszakadt" az lehetetlen, a zaklatás kihat az idegrendszerre, megváltoztatja az embert, és az elveszett idő az elveszett lehetőségek ki adja vissza? Akinek a szájába adta a szerző ezeket a sorokat az elég manipulatív lehet, vagy ostoba, önző. karakter, olyan valaki aki mindig csak magára gondol.

Maminti32022. szeptember 2. 20:37

Nincs rémesebb az őszinte embernél, ha ostoba.

József Attila

de van az aki ostoba és gonosz , az a leg RÉM -ESEBB. 😱

Maminti32022. augusztus 16. 09:17

Akinek nincs mire büszkének lennie, az erkölcsösségére büszke. Megszokott jelenség, hogy minél értéktelenebb valaki, annál inkább kérkedik az erkölcsösségével.

Ladislav Klíma

Nem vagyok erkölcsös és lehet értéktelen vagyok, de mindig a tőlem telhető legjobban a természettel összhangban éltem, és ha prűdek, vagy bármi másnak tartasz is nem fogok olyan csapat tagja lenni akik szöges ellentétéi annak amiben hiszek. Mert én hiszek a hűségben, abban hogy becsülettel ki kell állni ha változik a véleményünk, változnak az érzéseink, , hiszem az őszinteséget, még ha fájó szó akkor is, ezt tartom a hűség legfőbb oszlopának.
erkölcs ott nincs ahol hazugság van, kétszínűség, ahol álszentség van.

Klarab.2022. április 15. 20:24

A legnagyobb háborúkat nem a külvilággal folytatjuk. A belső béke, vagy békétlenség hozza el a világbékét, vagy a világvégét!
Jakab István

Klarab.2022. február 5. 18:26

Amikor új emberekkel ismerkedünk meg, gyakran attól félünk, hogy valami bajunk esik: megítélnek, nem szeretnek, nem kellünk, elhagynak. Ez a félelem abból fakad, hogy a múltban már megéltünk ilyesmit, így kialakult az a meggyőződésünk, hogy mindig ez történik. Ez a meggyőződés azonban téves – minden helyzetben ott rejlik annak a lehetősége, hogy valami egész más történjen, mint korábban. Ennek azonban csak akkor adsz esélyt, ha vállalod a kockázatát annak, hogy kipróbálsz valami újat.
(Sarkadi Kriszta: Szerelmeskönyv)

Klarab.2022. február 2. 19:40

" Az, hogy valaki nagyon elfoglalt, ugyebár azt jelenti, hogy nagyon fontos ember. Pedig az élet is van annyira fontos, hogy néha ráérjünk. Hogy ráérjünk élni." (Frances Mayes)

obsitos352021. december 30. 14:56

Ma csak én idéztem

Klarab.2021. április 2. 20:17

„Van, hogy elveszíted az életed szerelmét, és összedől a világ; van, hogy elveszíted az imádott munkádat és a depresszió felzabál; van, hogy a gyermekeid elhagynak és értelmetlenné válik az életed; van, hogy az egészséged cserben hagy és a gyötrelem lesz a lételemed...
S ilyenkor arra vágysz, hogy visszakapd az életed. Azt a jó érzést, amikor minden rendben van. Amikor a helyeden vagy. Amikor még szeretnek és szerethetsz. Amikor még könnyű a múltad és fényes a jövőd.
Kérlek, vedd észre, hogy ez csak illúzió. A múltad már nem létezik. Nem élheted meg újra; most csak arról dönthetsz, hogy milyen legyen a jövőd. S igen, félelmetes a ködbe burkolódzó holnap. A bizonytalan holnap. De indulj meg bátran és egy percet se félj, hisz anno már megoldottad. Anno már tudtad a titkot, amivel megvalósíthattad az álmaidat. Tudni fogod most is. Csak ne akarj visszamenni oda, ami már nincs. Vesd fel a fejed, öleld meg az aggódó kis énedet, és éld a következő percet. Majd az azt követőt. S meglátod, hogy egyszer...
Egyszer minden a helyére kerül.”
A.J.Christian