Ma olvasott idézet, ami megfogott

Olyan idézetet várunk ide, amit ma olvastál, és nagyon megtetszett, elgondolkodtatott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

obsitos2023. május 12. 11:51

Okos dolgokat átlagember is tud mondani

obsitos2023. május 12. 11:51

nem olvasok naponta idézeteket

Klarab.2023. április 6. 20:02

Készen állni
Egészen döbbenetes erejű kód a nyelvünk.
Készen állni.
Minden tanulás, minden edzés, minden önként vállalt szenvedés azért van, hogy ha eljön az idő, készen tudjunk állni.
Mert az Élet, Isten nem jelenti be előre a terveit. Az események csak bekövetkeznek.
És ha kellő szenvedést (munkát, hibát, bukást, talpraállást, újrakezdést, újabb és újabb hibákat és bukasokat) tettünk bele valamibe, akkor a váratlan, véletlen (mert igenis létezik! Mert a véletlen szó pontos jelentése, hogy Én Nem Véltem… ;) események készen állva érnek minket.

Csórics Balázs

Maminti32023. március 23. 21:26

Félálom jön. Elnevezem Múltnak.
Sétálni viszem, eldobom neki a botot.
Nem hozza vissza, de hát épp ez a lényeg.

Simon Márton

paranoia2023. március 3. 10:02

Tulajdonképpen nem is idézet, de egy rendkívül szépen megfogalmazott leírása a nők öregedésének: "Így hát elmerültek az időben, a Sors lassan lelopta róluk asszonydíszeiket. " Moldova György

Maminti32023. február 26. 14:21

Sajnálom, hogy nem tudtam betartani az ígéretemet. Lehet, hogy már nem emlékszel rá, de én komolyan gondoltam, hogy építek neked egy házat, egy hatalmas kerttel egy dombra, ahonnan tisztán lehet látni a tengert. A legmodernebb konyhával felszerelve, az alagsorban pedig lett volna egy stúdió, a szobádban a szekrényedből sosem fogytak volna ki a divatosabbnál divatosabb ruhák. Egy menedék lett volna neked, aki olyan sokat sírtál már a férfiak miatt, egy menedék, ahova mindig mosolyogva tértél volna haza.

Nana c. film

What a fun? Micsoda gennyzsák karakter!
Eszembe jutott a mese ( Az okos lány ? talán?) amikor a lány a királynak visz is ajándékot és nem is, Kiereszti a kalitkából a madarat a király kapujában. Elkápráztatlak, szemfényvesztő vagyok, hitegetlek, nesze semmi fogd meg jól.  XDDD

Már gyerekkoromban megtanultam, hogy a Körülöttem élők nagy része megbízhatatlan, és az ígéret semmit nem ér. A mai világban csak az ostobák, vagy manipulátorok ígérnek bár mit is. Kiszámíthatatlanok az események, a körülöttünk lévő világ sok mindent alakíthat.
de tudom, hogy aminek meg kell történnie vagy meg is történik, vagy ha valamely direkt szándékú események, emberek determinálják , akkor amíg be nem teljesül, csak látszat boldogság van, és a sötét oldal" munkálkodik. Mint a PC játékokban, ha egy vírus hibát hibára halmoz. Annyi sok manipulátor szarzsák van, akik amíg az érdekük úgy kívánja ígérgetnek fűt, fát, bokrot JOLO

Maminti32023. február 23. 21:53

A verejték és az erőfeszítés annyira átmossa az elmét és megtisztítja a testet, hogy az ember valami óriási jelenlétet érzékel, ami nem lehet más, csak Isten.
Jón Kalman Stefánsson

Ha észreveszik, hogy ragyogni kezdesz mert a benned lakó isten megerősödve , boldoggá tesz. akkor a sötétben tapogatódzó démonjaikkal küzdők ( ítélkezés , paranoia, gőg, felsőbbség érzés, utálatosság, kétszínűség, hazudozás, fölényeskedés, hatalom vágy, hatalommal való visszaélés, ijesztgetés, megfélemlítés, hízelkedés, rosszra való csábítás mértéktelenség stb..) rászállnak , irigykedve fogást keresnek, hogy lerántsanak az őket fogva tartó, mocsárba. Lehetetlen , Ellenkezem, ellenkezünk. szerencsére vannak akiket inspirál, és nem csábulnak el, némi "cirkusz" láttán

Maminti32023. február 5. 11:57

A konspirációs teóriák sokszor a gyűlölet, a diszkrimináció és a másik csoporttal szembeni ellenséges vagy akár erőszakos viselkedés racionalizálásának eszközei is. A külső, fenyegető csoporttal szembeni fellépés ugyanis nem erőszak, hanem jogos önvédelem.
Krekó Péter
Tömegparanoia
milyen megkapó, és figyelemre méltó cím. " jogos önvédelem - paranoia"
a leginkább tanulmányozandó a drogoktól skizofrénné vált billiárdos paranoid képzelgéseinek betudható " jogos " önvédelme.

Maminti32023. január 29. 17:45

A matematikusok olyanok, mint a franciák: bármit mondasz nekik, nyomban lefordítják a saját nyelvükre, és voilá! az már teljesen más.

Johann Wolfgang von Goethe

Törekvő bulldogok tudják oly buzgón fogni az ember nadrágszárát, amilyen konokul belekapaszkodtam én a dicsőség tovalebbenő pantallójába s szeretett nőim elvillanó nadrágocskájába. Nem sokra vittem náluk, csínosat rúgtak rajtam, amíg végre eleresztettem őket. De óvakodtam attól, hogy sebeimet mással kötöztessem be. Mert nincs haszontalanabb dolog a felebaráti kötszereknél.

Karácsony Benő

Maminti32023. január 28. 14:57

Egyenruha annak való, aki a maga tudása szerint nem képes rendesen felöltözni, úgy, hogy kedvük legyen ránézni a nőknek. Rangjelzés annak való, akin nem látszik, hogy legalább kicsivel többet ér az épphogy embernek számító alakoknál.

Zoltán Gábor

Ezen fakadtam. azt gondolom, az egyenruha azoknak az embereknek való akik olyan partnerre vágynak aki bukik az egyenruhásokra , egy kis alá, fölé rendeltségi móka. ennyi, és a rangjelzés, már rég korrupt, kevés helyen a legmegfelelőbbek vannak legfelül, illetve akik legfelül vannak azok gyakran nem ismeri senki, annyiból egyen ruhások, hogy konfekciót hordanak . Ha!

és a katonaság , még inkább másról szól

obsitos2023. január 19. 11:12

Akiven nincs kitartás és munkaszeretet, annak éppen a munka az első akadály ( George Sand )

Klarab.2023. január 15. 08:57

"Nem kell ismernem célomat,
mert célom ismer engem." (Weöres Sándor)

Klarab.2023. január 3. 20:19

Az életedet számtalan múltbéli döntés határozza meg. Választásaidat vállald büszkén, még akkor is, ha ma már más döntést hoznál. Abban a pillanatban a lehető legjobban döntöttél. Bánkódás nélkül sétálj végig az élet kifutóján! Ahogy az évszakok változnak, úgy te is átalakulsz, így állj készen arra, hogy új dolgokat válassz. Mondd el magadnak: Elfogadok minden döntést, amit valaha hoztam. Az életem tele van lehetőségekkel.

Klarab.2022. december 30. 19:20

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Maminti32022. november 19. 14:14

Egy hívő ember (...) a hitéért elkövetett minden tettére képes igazolást nyerni.
Anthony Ryan

Valóban képes, amíg vannak az ugyan azt hívők, ezért nyert igazolást és még ma is felejtésbe merült amit számtalanszor elkövettek a hit nevében. Hmm

Maminti32022. november 17. 22:53

A logikátlanság olyan mélyen gyökerezik a szenvedélyekben, a nyelvben, a művészetben, a vallásban és mindabban, ami értéket ad az életnek, hogy nem lehetne elvonni az életből a szép dolgok gyógyíthatatlan károsodása nélkül. Csak a legnaivabb emberek hiszik, hogy az emberi természet tisztán logikussá változtatható; de ha meg kellene határozni e célhoz való közeledés mértékét, meglátnánk, hogy ezen az úton mennyi minden veszendőbe menne. Időről időre a legokosabb embernek is szüksége van a természetre, azaz logikátlan alapállására a dolgokkal szemben.

Friedrich Nietzsche

és itt meg meg megcsillan a zsenialitás, 😅

Maminti32022. november 17. 22:34

Nem csak azért támadunk meg valakit, hogy fájdalmat okozzunk neki, legyőzzük, hanem talán azért is, hogy tudatában legyünk erőnknek.

Friedrich Nietzsche
mondom én hülyének nézett mindenkit 😂🤣

obsitos2022. november 16. 15:07

Nagyon ritkán találkozom olyan idézettel, amelyek valóban bölcsek.

Maminti32022. november 15. 19:52

A nagy vezetők - beleértve Churchillt, Gandhit, Lincolnt és Jeffersont is - mindig gondoskodtak azokról az "erkölcsi elvekről", amelyek fennkölt öltözékbe burkolták a nyers érdekeket. Ilyen öltözék a "szabadság", az "egyenlőség", "az ember alkotta törvények felett álló törvény" stb.
Saul Alinsky

sajnos igen, nem kellene így lennie. A minap is olvastam egy fiatal magyar újságíró cikkét, össze vissza írt , mindent mixelve, érződik, hogy okos, de óvatos, és túl megfontolt, először ír a globalizációs felelősségről, majd azt írja mindenkinek annyi gyereket van joga vállalni amennyit csak akar, a kereszténységre hivatkozik, ráadásul úgy, hogy más vallásokba belecsíp mint egy légy, éppen csak szúr, mert többre nincs benne mersz, de valami önérdektől vezérelve piedesztálra emeli a kereszténységet a többi vallással szemben. Ugyan azt teszi kicsiben mint a gigantumok" nagyban. Ritkán olvasok híreket, populáris magazinokat, mert már szinte mindet hamisnak, hiteltelennek, ostobának vagy még rosszabb gonosznak találom. Ezek az önérdekérvényesítő hatalom, és pénzhajhász "szegények" jó lenne ha nem ártanának másoknak, de lehetetlen, hogy úgy érvényesítsék a saját érdekeiket, egyre több kárt okoznak. ( tegnap jutott eszembe, amikor egy nagyon szép elektromos Porsche-t láttam, hogy rendben van legalább ha már ennyi pénzt össze harácsoltál, akkor elektromos kocsival jársz, de mint egy fejbe koppintás UGYAN MÁR! ennek biztos van még más , több kocsija is , házai hatalmasok. és bár azzal áltatja magát, hogy vigyázz a környezetre, azzal, hogy összeharácsolta azt a sok pénzt, ami egy embernek MINEK? TÖBB! mint amire szüksége van, azzal más embereket rövidített meg csak úgy szerezhet vagyont, hogy sok más emberen élősködik, akik olcsó rossz autókat tudnak csak venni, amivel szennyezik a levegőt! azaz ha nem harácsolna az a pár millió össze minden pénzt akkor több ember tudna elektromos, vagy kis fogyasztású környezetkímélő autóval közlekedni. Több ember fűtene környezet kímélő módon, nem mint most , hogy a 4-max 5 méter magasban lévő vályogházi kéményből dől a háztartási hulladék szmogja, mert azt égetik a szegények, mérgezik maguk. csak úgy hull a pernye egész télen. 🙃😅😆😂

obsitos2022. október 29. 12:35

kezdetben volt az ige, aztán jött a frázis