Ma olvasott idézet, ami megfogott

Olyan idézetet várunk ide, amit ma olvastál, és nagyon megtetszett, elgondolkodtatott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Maminti32024. június 4. 21:18

A jóság - definiáljuk egyszerűen úgy, hogy "lemondás saját azonnali örömünkről a közjó érdekében" - az az út, amely nyomán boldog családok és nagyszerű művészi alkotások születnek.

Gavin Edwards

...és boldog nép! ha a milliárdosok is lemondanak saját örömködéseikről, a közjó javára.

boldogság : a Maslow piramis! , igen már megint , az a boldog ember akinek a alapvető életszükségletein FELÜL! az önmegvalósítás igénye is kialakul, sőt azon munkálkodik, hogy megteremtse.

Maminti32024. május 29. 19:11

A béke nem úgy jön, hogy kántáljuk a szót, mint valami misztikus varázsigét. Abból a szüntelen éberségből fakad, amelyet a nyugati szövetségesek közel két generáción keresztül fenntartottak.

Margaret Thatcher

hol van már a tavalyi hó? Ó, ha a Vas Lady élne nem is kellene kántálni, de most mást se kell ! Mint az okos, ügyes papagáj Béke! Béke! Béke! főleg nyugatra arra Németország, Franciaország felé, hátha a népük segbe billenti azt, aki az ellenkezőjét akarja. Ma már elveszett az éberség, rá kell találni.

Maminti32024. május 12. 23:23

Lelke mélyén mindenki jó akar lenni. Kedves. A baj csak az, hogy nem mindig tud az ember kedves lenni az idiótákkal, lévén idióták.

Fredrik Backman

Kire gondol vajon az író? szerinte kik az idióták? és a beküldő , vajon azonosul az idézettel azért küldi be?
Ez nem idézet, ez egy a szövegkörnyezetből kiragadott mondat, ami így önmagában mélységesen nagyképű és demagóg , tipikus lealázó, leigázó séma manipulációra. Idióta? elég szubjektív! meri-e bárki azt mondani egy milliárdosra, hogy idióta, oly jól él, tejben vajban fürdik. sz.rik rá , hogy mások éheznek, azt gondolja okos, és jár neki, pedig tudjuk, hogy jóesetben csak csalt, hazudott és lopott , kihasznált embereket, maradandó kárt okozott- okoz tömegeknek. Ki az idióta?
"Te idióta!" mondogatja, hogy elvegye az önbecsülésed, hogy magasabb rendűnek érezhesse magát, addig mondogatja, amíg végül elhiszed, kételkedni kezdsz magadban.( " Igaz- igaz, hiszen éppen csak élek máról-holnapra az meg milliárdos") . Tipik megalomán , nárcisztikus duma. Azokkal lehetetlen őszintén kedvesnek lenni, akik leidiótáznak másokat, akik minősítenek, felsőbbrendűnek gondolják magukat . Vagy akik szét dobálják a szemetet a Hell-es dobozaikat chip-szes zacskóikat akik csak magukra gondolnak, vagy akik direkt fájdalmat okoznak másoknak.
Vannak akik elaltatnak, zenészek, művészek, nyomatják a cirkuszt , elvakítanak, a hátad mögött meg leidiótáznak. "Gyertek csak gyertek rajongjatok, hozzátok a sok pénzt nekem én meg cserébe "elaltatlak" benneteket, hogy ne lássátok az igazságot." és a rajongók , mint a jó barmok , vagy birkák, mennek utána.
Azt gondolom a többség az idiótákkal a legkedvesebb, mert békét akar vagy mert nem akar egy pszichopatával ujjat húzni.

Maminti32024. május 8. 08:57

Egy ember, aki katasztrofális helyzetbe került, ritkán tesz két lépést hátra, inkább teljes sebességgel robog tovább, egyenesen előre. Olyan életet teremtettünk, ahol látjuk a többieket falnak csapódni, de mi mégis abban reménykedünk, hogy nekünk sikerül áthaladnunk. Minél közelebb érünk, annál biztosabbak vagyunk abban, hogy valószerűtlenebbnél valószerűtlenebb véletlenek folytán mi megmenekülünk, de akik látnak minket, azok... a becsapódásra várnak.

Fredrik Backman

szegény író , ha meggyőződésből írta akkor vége lesz neki nem sokára mint a botnak, elkorhad, ha meg csak leírta, mert jól hangzik , elég idióta, a legrosszabb ha direkt nyomja a negatív flow-t. folyatja a sz.rt, hasmenése van azaz szófo.ááááása. hülyiti a fiatalokat, bomlaszt, ördögfattya 😂 ( tán neki is van bunkere a háza alatt, ?) üzenném neki , hogy hajrá ezentúl mindig kétlépés hátra és csak egyet előre , hátha valahol a múltjában rátalál a pozitív énjére. Szó nincs hátra , nincs vissza, csak a mesében.
7 vissza sose nézz. 8 légy megfontolt, miénk a hon, 9 ha kell erővel, 10 tiszta víz. 👍✌
( ha összedobta volna nekem az ország" és európa" a 686 milliárdot akkor kb: 150 millió jutott volna családonként , osztottam volna szét, ennyi jutott volna minden magyar családnak. Minek ennél több egy tisztességes családnak???)
és nem érdekel a hanta a gazdaság erősebb így , az hazugság elég sok van már ott! Legyen elég, illetve már késő, már túl lépték a határt, ez eddig csak szurkáltak, ostoroztak, de most már folytogató . Ezek mind azért gyűjtöttek, hogy elbújva leselkedjenek, majd ide láncoljuk őket , nem engedjük , hogy a bunkereikbe bújjanak .

Maminti32024. május 2. 19:57

A fiatal generáció, amely kopogtat az ajtón (...) olyan szorgosan kopogtat, hogy közben észre sem veszi: az ajtó nyitva van!

Agatha Christie

gyerünk!!!

obsitos2023. május 12. 11:51

Okos dolgokat átlagember is tud mondani

obsitos2023. május 12. 11:51

nem olvasok naponta idézeteket

Klarab.2023. április 6. 20:02

Készen állni
Egészen döbbenetes erejű kód a nyelvünk.
Készen állni.
Minden tanulás, minden edzés, minden önként vállalt szenvedés azért van, hogy ha eljön az idő, készen tudjunk állni.
Mert az Élet, Isten nem jelenti be előre a terveit. Az események csak bekövetkeznek.
És ha kellő szenvedést (munkát, hibát, bukást, talpraállást, újrakezdést, újabb és újabb hibákat és bukasokat) tettünk bele valamibe, akkor a váratlan, véletlen (mert igenis létezik! Mert a véletlen szó pontos jelentése, hogy Én Nem Véltem… ;) események készen állva érnek minket.

Csórics Balázs

Maminti32023. március 23. 21:26

Félálom jön. Elnevezem Múltnak.
Sétálni viszem, eldobom neki a botot.
Nem hozza vissza, de hát épp ez a lényeg.

Simon Márton

paranoia2023. március 3. 10:02

Tulajdonképpen nem is idézet, de egy rendkívül szépen megfogalmazott leírása a nők öregedésének: "Így hát elmerültek az időben, a Sors lassan lelopta róluk asszonydíszeiket. " Moldova György

Maminti32023. február 26. 14:21

Sajnálom, hogy nem tudtam betartani az ígéretemet. Lehet, hogy már nem emlékszel rá, de én komolyan gondoltam, hogy építek neked egy házat, egy hatalmas kerttel egy dombra, ahonnan tisztán lehet látni a tengert. A legmodernebb konyhával felszerelve, az alagsorban pedig lett volna egy stúdió, a szobádban a szekrényedből sosem fogytak volna ki a divatosabbnál divatosabb ruhák. Egy menedék lett volna neked, aki olyan sokat sírtál már a férfiak miatt, egy menedék, ahova mindig mosolyogva tértél volna haza.

Nana c. film

What a fun? Micsoda gennyzsák karakter!
Eszembe jutott a mese ( Az okos lány ? talán?) amikor a lány a királynak visz is ajándékot és nem is, Kiereszti a kalitkából a madarat a király kapujában. Elkápráztatlak, szemfényvesztő vagyok, hitegetlek, nesze semmi fogd meg jól.  XDDD

Már gyerekkoromban megtanultam, hogy a Körülöttem élők nagy része megbízhatatlan, és az ígéret semmit nem ér. A mai világban csak az ostobák, vagy manipulátorok ígérnek bár mit is. Kiszámíthatatlanok az események, a körülöttünk lévő világ sok mindent alakíthat.
de tudom, hogy aminek meg kell történnie vagy meg is történik, vagy ha valamely direkt szándékú események, emberek determinálják , akkor amíg be nem teljesül, csak látszat boldogság van, és a sötét oldal" munkálkodik. Mint a PC játékokban, ha egy vírus hibát hibára halmoz. Annyi sok manipulátor szarzsák van, akik amíg az érdekük úgy kívánja ígérgetnek fűt, fát, bokrot JOLO

Maminti32023. február 23. 21:53

A verejték és az erőfeszítés annyira átmossa az elmét és megtisztítja a testet, hogy az ember valami óriási jelenlétet érzékel, ami nem lehet más, csak Isten.
Jón Kalman Stefánsson

Ha észreveszik, hogy ragyogni kezdesz mert a benned lakó isten megerősödve , boldoggá tesz. akkor a sötétben tapogatódzó démonjaikkal küzdők ( ítélkezés , paranoia, gőg, felsőbbség érzés, utálatosság, kétszínűség, hazudozás, fölényeskedés, hatalom vágy, hatalommal való visszaélés, ijesztgetés, megfélemlítés, hízelkedés, rosszra való csábítás mértéktelenség stb..) rászállnak , irigykedve fogást keresnek, hogy lerántsanak az őket fogva tartó, mocsárba. Lehetetlen , Ellenkezem, ellenkezünk. szerencsére vannak akiket inspirál, és nem csábulnak el, némi "cirkusz" láttán

Maminti32023. február 5. 11:57

A konspirációs teóriák sokszor a gyűlölet, a diszkrimináció és a másik csoporttal szembeni ellenséges vagy akár erőszakos viselkedés racionalizálásának eszközei is. A külső, fenyegető csoporttal szembeni fellépés ugyanis nem erőszak, hanem jogos önvédelem.
Krekó Péter
Tömegparanoia
milyen megkapó, és figyelemre méltó cím. " jogos önvédelem - paranoia"
a leginkább tanulmányozandó a drogoktól skizofrénné vált billiárdos paranoid képzelgéseinek betudható " jogos " önvédelme.

Maminti32023. január 29. 17:45

A matematikusok olyanok, mint a franciák: bármit mondasz nekik, nyomban lefordítják a saját nyelvükre, és voilá! az már teljesen más.

Johann Wolfgang von Goethe

Törekvő bulldogok tudják oly buzgón fogni az ember nadrágszárát, amilyen konokul belekapaszkodtam én a dicsőség tovalebbenő pantallójába s szeretett nőim elvillanó nadrágocskájába. Nem sokra vittem náluk, csínosat rúgtak rajtam, amíg végre eleresztettem őket. De óvakodtam attól, hogy sebeimet mással kötöztessem be. Mert nincs haszontalanabb dolog a felebaráti kötszereknél.

Karácsony Benő

Maminti32023. január 28. 14:57

Egyenruha annak való, aki a maga tudása szerint nem képes rendesen felöltözni, úgy, hogy kedvük legyen ránézni a nőknek. Rangjelzés annak való, akin nem látszik, hogy legalább kicsivel többet ér az épphogy embernek számító alakoknál.

Zoltán Gábor

Ezen fakadtam. azt gondolom, az egyenruha azoknak az embereknek való akik olyan partnerre vágynak aki bukik az egyenruhásokra , egy kis alá, fölé rendeltségi móka. ennyi, és a rangjelzés, már rég korrupt, kevés helyen a legmegfelelőbbek vannak legfelül, illetve akik legfelül vannak azok gyakran nem ismeri senki, annyiból egyen ruhások, hogy konfekciót hordanak . Ha!

és a katonaság , még inkább másról szól

obsitos2023. január 19. 11:12

Akiven nincs kitartás és munkaszeretet, annak éppen a munka az első akadály ( George Sand )

Klarab.2023. január 15. 08:57

"Nem kell ismernem célomat,
mert célom ismer engem." (Weöres Sándor)

Klarab.2023. január 3. 20:19

Az életedet számtalan múltbéli döntés határozza meg. Választásaidat vállald büszkén, még akkor is, ha ma már más döntést hoznál. Abban a pillanatban a lehető legjobban döntöttél. Bánkódás nélkül sétálj végig az élet kifutóján! Ahogy az évszakok változnak, úgy te is átalakulsz, így állj készen arra, hogy új dolgokat válassz. Mondd el magadnak: Elfogadok minden döntést, amit valaha hoztam. Az életem tele van lehetőségekkel.

Klarab.2022. december 30. 19:20

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Maminti32022. november 19. 14:14

Egy hívő ember (...) a hitéért elkövetett minden tettére képes igazolást nyerni.
Anthony Ryan

Valóban képes, amíg vannak az ugyan azt hívők, ezért nyert igazolást és még ma is felejtésbe merült amit számtalanszor elkövettek a hit nevében. Hmm