Lírai sorok

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

obsitos352020. szeptember 23. 16:10

Még nyilnak a völgyben a kerti virágok...

arnyeknelkul2014. március 19. 12:53

nagyon szeretem ezt a kis könyvet, mert az Örömről ír benne, néhány sort...köszi, hogy nem ellenzed, még vannak lírai sorok...habár lehet bele kéne kezdenem már sajátba...Mácz István: Lírai sorok az örömről

Törölt tag2014. március 18. 22:10

Törölt hozzászólás.

arnyeknelkul2014. március 18. 17:45

köszi paranoia;csak párat föl akarok nektek tenni...a kedv kedvéért

arnyeknelkul2014. március 17. 08:06

Öröme légy önmagadnak

Aki önmagát szereti, a világmindenséget és embertársait sem gyűlöli. Aki értékeli önmagát, az másban is sok-sok értéket talál. Aki saját énjének kútjából örömet tud meríteni, az az öröm más forrásait is naponta megleli.
Azt sem tudom, szép vagy-e, okos vagy-e, erős vagy-e? Nem tudom, milyen testi, szellemi értéked lehet örömeidnek kútja. Csak azt tudom rólad, hogy te Egyetlen vagy a világon. A kiismerhetetlen múlt legkezdetétől a jövő beteljesedéséig ilyen ember, amilyen te vagy, személyiségednek sajátosságaival, Egyetlenként élsz most.
Nézz a tükörbe. Arcod alkatát típusba lehet sorolni, de ilyen még soha nem volt s nem lesz. Beszélj magnóra. Hangod alt, tenor, szoprán vagy basszus, de hangod színe egyetlen zeneként hangzik fel.
Saját éned mélységeiben olyat látsz, akit és amit nem láthatsz sehol.
Az igaz, eddig megvolt a világ nélküled. Bár a mindenség fejlődése első pillanatától téged is "előkészített", hogy megszüless és valamit felcsillants, ami még nem volt. Valamit csak te jelentesz a történelemben, bármilyen jelentéktelennek tűnik életed. Ha nem születsz meg, nem ilyen a világ. Ha pedig csontjaidat szétfútta a szél, nyomod valamiképpen megmarad.
Nincs teljes hatalma a halálnak a személyiség felett.
Több milliárd ember a világon. Mind más. Kettő nem azonos. Magad szintén Egyetlen vagy. Éned titokzatos érték. Legalább te tudod! Éld tudatosan egyetlen életed!
Ki örüljön neked, ha magad nem ismered fel azt az örömet, amely csak benned születhet, élhet és hathat?!
Önmagad örömének mézétől először neked kell megmámorosodnod. Ember vagy. Boldogságra születtél. A boldogsághoz az öröm ezer köldökzsinórral köt. Ezernyi gyökérrel táplálkozol az élet, a lét gazdagságából, melyben a zűrzavar látszata alatt a mélyben, a Mindenség szívében az összhang, a béke, a létezés öröme zenél.

Ebben vagy te egy hang.
Hallgasd magad.
Örömet keresel?
Magadba mélyedj el.

paranoia2014. március 17. 07:59

http://forum.citatum.hu/kezdo-irok-forum a

arnyeknelkul2014. március 17. 07:52

Azért hoztam létre, mert van egy kedves könyvem, amit szeretnék ez úton megosztani veletek...