Kedvenc történetek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

obsitos352020. szeptember 22. 22:21

Kártyázás közben meghal Kohn .
A partnerek elhatározzák, a feleségét tapintatosan értesítik a hírről.
A barátja Grünn vállalja a feladatot.
Becsönget Kohnékhoz.
Felesége nyit ajtót ?
- Itt lakik özvegy Kohné
- Kohné vagyok,de nem özvegy
- Na mibe fogadjunk,hogyaz.

bulejsza.marta2012. május 5. 07:57

http://belsobekenkmegteremtese.network.h u/blog/belso-bekenk-hirei/miert-enekel-a -fulemule

Törölt tag2012. május 2. 14:02

Törölt hozzászólás.

ketty2012. április 3. 18:46

EGY GYERMEK KÉRDÉSEI Egyszer egy gyermek megszületni készült, és így szólt az Istenhez: -Azt beszélik holnap leküldesz a Földre, de hogyan fogok ott élni. hisz kicsi és védtelen vagyok? Isten azt válaszolta: -A sok angyal közül kiválasztottam neked egyet, aki várni fog téged és vigyázni fog rád. -De itt a Mennyországban nem csinálok mást, csak énekelek és mosolygok. Erre van szükségem, hogy boldog lehessek-mondta a gyermek. Isten így felelt: -Az angyalod mindennap fog énekelni neked. Érezni fogod a szeretetét és boldog leszel. -És hogyan fogom megérteni az embereket, ha nem értem a nyelvüket? -kérdezte a gyermek. -Az könnyű! Az angyalod meg fogja tanítani a legszebb és legédesebb szavakat, amiket valaha is hallani fogsz és az angyalod türelemmel és gondossággal meg fog tanítani beszélni. -válaszolta az Isten. A gyermek felnézett Istenre és így szólt. -És mit fogok tenni ha veled akarok beszélni? Isten rámosolygott a kisdedre és azt mondta. -Az angyalod össze fogja tenni a kezeidet és megtanít imádkozni. A gyermek kissé szomorúan folytatta: -Úgy hallottam, hogy a Földön rossz emberek is vannak. Ki fog engem megvédeni tőlük? Az Isten megölelte a gyermeket és azt válaszolta: -Az angyalod óvni fog téged akkor is, ha az élete kockáztatásával jár. A gyermek elszontyolodva nézett maga elé és így szólt: -De mindig bánatos leszek, mert nem láthatlak téged. Isten megint megölelte a gyermeket: -Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam és meg fogja mutatni, hogyan juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek. Ekkor, bár nagy békesség volt a Mennyben, már hallani lehetett a földi hangokat. A gyermek sietve kérdezte : -Istenem, ha most mennem kell, kérlek áruld el az angyalom nevét! És akkor Isten így válaszolt: -Az angyalod neve nem fontos. Egyszerűen így fogod hívni: ÉDESANYA!

Maffkalin2012. március 4. 22:59

Piroska és a farkas

Sas532012. január 28. 20:32

Bibliai történetek.

Törölt tag2011. október 2. 16:01

Törölt hozzászólás.

kapusi2011. szeptember 21. 13:50

A bárány belebújt a tigrisbőrbe. Nagyokat bégetve sétálgatott a szép zöld mezőn, ám amikor megpillantotta a farkast, futásnak eredt.
A bárány megfeledkezett róla, hogy tigrisbőrbe öltözött.

ketty2011. augusztus 26. 20:42

Egy munkahelyi felvételin a jelöltek morális képességeire próbáltak következtetni egy kis teszt segítségével. A kérdés így szólt:
''Mész az úton az autóddal, amiben rajtad kívül csak egyetlen utas fér el. Hirtelen meglátsz egy buszmegállót, ahol hárman állnak:
1. Egy öreg néni, aki láthatóan a halálán van, orvosi segítségre lenne szüksége
2. Egy nagyon régi kedves barátod, aki egy ízben megmentette az életed
3. Álmaid nője (férfije), akibe első látásra szerelmes lettél.
A kérdés: melyiküket vinnéd el, ha tudjuk, hogy csak egyet választhatsz közülük?
Ha a nénit, akkor esetleg sikerül megmentened az életét.
Ha a régi barátod, akkor visszafizetheted neki a régi tartozásodat.
Ha álmaid partnerét, akkor esetleg egész hátralevő életedet boldogságban töltheted.''
A teszt eredményes volt, felvették az egyik jelöltet, holott nem szabályos választ adott. A válasza így szólt:
''Megállnék, odaadnám a régi ismerősömnek a kocsikulcsot, hogy vigye el az öregasszonyt a kórházba, én pedig álmaim nőjével megvárnám a buszt.''

imladris942011. március 23. 14:27

Ketty ez nagyon szép és szomorú  :(

ketty2011. március 20. 17:45


Lány: Lassíts. Félek.

Fiú: Nem. Ez vicces.

Lány: Nem, nem az. Kérlek, ez túl ijesztő.

Fiú: Akkor mondd, hogy szeretsz.

Lány: Rendben, Szeretlek.Lassíts!

Fiú: Most ölelj meg. A lány megöleli.

Fiú: Letudnád venni rólam a bukósisakot és feltenni magadra?Zavar.

Az újságban másnap: Egy motor nekicsapódott egy épületnek egy fék hiba miatt. Két ember volt a motoron, de csak egy élte túl.
Az igazság az, hogy félúton tönkrement a fék, a fiú rájött, de nem akarta meg mondani a lánynak. Azért kérte a lányt, hogy mondja, hogy szereti és ölelje át az utolsó pillanatban, hogy érezze a lány szeretetét mielőtt meghal és azért adta át a bukósisakot, hogy a lány túlélje a balesetet.

ketty2010. december 11. 15:39


Paul barátom karácsonyra autót kapott a bátyjától. Szenteste, mikor munkája végeztével kilépett az ...tovább »irodából, egy bámészkodó kölyköt talált a csillogó új kocsi mellett.
-A bácsié ez a járgány?
-A bátyámtól kaptam karácsonyra - bólintott Paul. A fiúcska elképedt.
-Csak úgy kapta, magának nem is került semmibe? Hű, de jó volna, ha . . .
Megakadt, de Paul persze jól tudta, mit akart mondani. Nyilván ilyen testvért szeretne magának. Ám amit végül hallott, attól tátva maradt a szája.
-De jó volna -kezdte újra a kislegény -, ha én is ilyen báty lehetnék.
A barátom megdöbbenve nézett rá.
-Nincs kedved furikázni egyet? -szaladt ki a száján.
- Naná, hogy van!
A gyerek beszállt, de alig indultak el, ismét megszólalt: -Bácsi kérem, nem kanyarodhatnánk a házunk felé?
Paul elmosolyodott. Sejtette, mi jár a srác fejében. Szeretne felvágni a szomszédok előtt, hogy milyen pazar kocsival szállítják haza. Azonban ismét tévedett.
-Tessék szíves lenni megállni annál a kapunál!
A fiú beszaladt a házba, majd kisvártatva Paul hallotta, hogy jön visszafelé, de nem túl gyorsan. Nyomorék kistestvérét cipelte magával. Leültette a bejárati lépcsőre, aztán az autóra mutatott.
-Látod, öcsi, erről beszéltem. A bácsi a bátyjától kapta, neki egy fillérjébe se került. Ha megnövök, pont ilyet veszek neked, akkor majd te is láthatod a karácsonyi kirakatokat, amikről annyit meséltem neked.
Paul kiszállt, és előreültette a kistestvért. A nagyobbik gyerek betelepedett a hátsó ülésre, és emlékezetes karácsonyi sétakocsikázás kezdődött.
Azon a szentestén Paul megtanulta, mit jelent a mondás: Jobb adni, mint kapni.

ketty2010. november 20. 22:06

De jó érzés lehetett az aszonynak hogy neki olyan tulajdonsága van ami csak kevés embernek, az önzetlen adni akarás, feltétel nélkül..... ma ez már nincs is.... pont ezért irtam ide!

imladris942010. november 20. 21:53

Persze h nem volt neki fontos, legalább is pénz szempontjából nem. Nem tudta h mennyi pénzt kapott volna érte. Viszont lehet h tetszett neki a kő, és haza akarta vinni dísznek. De az is lehet, hogy csak egy nehezéket akart hazavinni, és azért adta oda az utazónak, mert úgy gondolta, hogy ''van másik'', vagy pedig azt, hogy ''a folyó tele van ilyenekkel. Eggyel több vagy kevesebb, mit számít''.

Don_Q2010. november 20. 21:46

Hm.

Kár, hogy nincs részletesebben kifejtve a történet. Kellene még ide, hogy mit válaszolt az asszony a kérésre. Mert nekem úgy tűnik, hogy számára nem volt annyira fontos az a drágakő.

imladris942010. november 20. 21:39

Az asszony is gazdagabb lett. Hogy tanácsot kértek tőle, hogy valaki érezteti vele, hogy ő valamivel több, valamit tud, amit az a személy nem.

Don_Q2010. november 20. 21:27

Több, gazdagabb csak a vándor lett.

ketty2010. november 20. 20:26

Mindketten többek lettek és bölcsebbek, hiszen mindketten adtak és kaptak is!

Don_Q2010. november 20. 19:56

Tényleg arra gondoltam, hogy ha már így alakult, tudnánk-e még egy mondatot hozzáfűzni?

Adhatja-e az asszony, amit a vándor kért?
És ha neki adja, mije marad? Egy kő?

vagy a vándor már meg is kapta, amit kért? Hiszen visszaadta a követ....

ketty2010. november 20. 19:40

Szerintem nagyon szép!