Kedvenc idézeted a mai napon publikáltak közül

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Marcsi-mati2017. november 14. 22:30

A kedvesség egy öngerjesztő folyamat: ha az emberek kedvesek, mások is azok lesznek.
Philip Zimbardo

Kiselm2017. október 6. 11:54

"Egy művésznek (...) a művészete (...) vallása és hite, mellyel az emberiséget tiszteli és szolgálja." - Ámos Imre

Ara2017. szeptember 28. 10:41

"Nincs veszélyesebb, mint megsérteni olyasvalaki előítéleteit, aki azt állítja, hogy nincsenek neki."
Nicolás Gómez Dávila

Ara2017. szeptember 3. 21:28

Milyen igaz.
"Sokan úgy gondolják, hogy ha az író szenved, akkor jobban megy neki az írás. Ez baromság. A szenvedés is olyan, mint bármi más. Ha túl sok jut belőle az embernek, tönkreteszi. A szenvedéstől való megszabadulás teremti a nagy írókat, mert az olyan jó, hogy attól az olvasó is jól fogja magát érezni."
Charles Bukowski

Ara2016. augusztus 30. 09:38

"Minden, ami létezik, benned él,
A föld, a csillagok, az óceán.
Te is benne élsz a fák leveleiben,
A madarak dalában.
Ott vagy minden emberben,
A szél suttogásában.
Hát szeresd.
Hiszen ha őket szereted,
Magadat szereted."
Kalimonasz

Ara2016. augusztus 17. 09:52

Hogy átlátott Shakespeare a hazugságokon...
"- El tudod-e számlálni a hazugságokat sorban, fok szerint? (...)
- El fogom sorolni a fokozatokat: az első az udvarias válasz; a második az ildomos döfés; a harmadik a nyers felelet; a negyedik a merész visszavágás; az ötödik a daczos visszautasítás; a hatodik a körülírt hazugság; a hetedik az egyenes hazugság. Mind ezt kikerűlheted az egyenes hazugságig, de még ezt is kikerülheted egy "ha" val."
William Shakespeare

Ara2016. július 22. 09:34

"Hiába hiszed, hogy jogosan ítéltél el másokat, azok az emberek bizony el fognak határolódni tőled. Soha senkit nem tett még boldoggá, ha az igaza bebizonyosodott. Az egyetlen következménye a viszály és a szembenállás, hiszen az igazad bizonygatásával valakiről mindig azt állítod, hogy téved."
Deepak Chopra

Ara2016. június 5. 15:39

"Mert, aki hiszi, amit nem tud: bolond.
És aki olyat tagad, amit nem ismer: szintén bolond.
És én vagyok a harmadik bolond, aki a kettő közé áll,
hogy jobbról-balról méltán leköpjék.
Mert Istent nem ismeri más, csak a magától-értetődés."
Weöres Sándor

Ara2016. április 8. 14:47

"A könyv igényes, mert alkotó tevékenységet követel az olvasótól. Nem mindenki, sőt, roppant kevesen felelnek meg e követelménynek, így hát nem olvasnak és nem is fognak olvasni."
Isaac Asimov

0-12016. február 5. 20:39

Ha veszítettél már el valakit, tudod, hogy a vesztés pillanatában szeretted a legjobban és a legigazabban. Amikor szembesültél azzal, hogy "nincs". Amikor a sors letépi rólunk azt, akit szeretünk, s ott maradunk kifosztva, egyedül - a hiányban döbbenünk rá, mennyire szerettük. Utólag. És jönnek az emlékek: a közönyös hétköznapok, a szürke reggelek, a fáradt fölkelések, a rosszkedvű morgások, veszekedések, összezördülések, a kellemetlen esték, amikor nem történt semmi, csak ültetek egymás mellett, üresen - a hiány fájdalmas érzésével visszanézve villámfényben látod meg a múltadat, s azt kiáltod:
- Milyen hülye voltam! Nem láttam, milyen kincset szórok szét minden percben és órában!... Bár akkor tudtam volna, amit most tudok: hogy ajándék volt vele az élet! Bár visszatérhetne, akár csak egyetlen percre is! Másképp szólnék hozzá? Másképp látnám, másképp ölelném... És elmondanám neki azt, hogy... Mit is?... Amit nem lehet elmondani.

Müller Péter

Ara2016. január 9. 10:14

"A problémáinkra megoldást kellene találnunk. A spiritualitás növekedésével fölfedezzük, hogy a probléma a megoldás része. A veszteség a növekedés része. Az ellentétek az egység részei. A tökéletlenségeink a tökéletes felé irányítanak. A sebeink mások gyógyításának, gyógyulásának eszközévé válnak."
Pál Ferenc

Ara2016. január 8. 11:56

"Információt eltüntetni az internetről olyan, mintha egy seprűvel próbálnánk visszaterelni az óceánt."
Ray Kurzweil

Ara2015. december 20. 21:56

"Tudom, hogy szerinted fogalmam sincs, mi a kemény munka, de tévedsz. Nem az a baj, hogy nem erőltetem meg magam. Hanem az, hogy nem mindig értünk egyet abban, mi éri meg az erőfeszítést."
Jennifer E. Smith

Ara2015. november 16. 09:33

"Mi a név? Csak egy üres kosár, amíg nem raksz bele valamit."
Charles Babbage

Ara2015. október 24. 09:46

"Úgy érzem, mintha prizma lenne a lelkem (...), és a körülöttem lévő emberek csak egyetlen színt látnának. De senki nem látja a prizmát."
Daniel Gottlieb

Ara2015. szeptember 21. 09:45

"A valóságnak minden bizonnyal különböző rétegei vannak, és ebben az esetben mindegyik rétegnek megvan a maga igazsága, és lehet, hogy ezek az egymásra épülő rétegek és egymásra épülő igazságok hozzák létre az úgynevezett valóságot, amit épp e miatt a sokféle réteg miatt nem lehet átlátni egészen, és ezért nem is lehet soha megérteni a maga teljességében."
Danyi Zoltán

Ara2015. augusztus 14. 11:51

David Cainnel nagyon egyetértek. Kettőt is kaptunk tőle ma:
"Hinni valamiben nem teljesítmény. Úgy nőttem fel, hogy azt hittem, a hit olyasmi, amire büszkének lehet lenni, de valójában nem más, mint egy vélemény, amit nem vagy hajlandó tesztelni. Hinni könnyű."

"Minél erősebb a hited, annál kevésbé vagy nyitott a fejlődésre és a bölcsességre, mivel a "hited ereje" nem más, mint hogy mennyire intenzíven tiltakozol az ellen, hogy megkérdőjelezd saját magadat."

gersti2015. augusztus 12. 12:38

@Ara: az első nekem is a kedvencem

Ara2015. augusztus 12. 11:59

Sam Harristől kettő is:
"Az őszinte emberek menedékek: tudod, hogy amit mondanak, azt úgy is gondolják; tudod, hogy nem fognak a hátad mögött mást mondani; és tudod, hogy azt is megmondják, ha úgy gondolják, hogy valamit rosszul csináltál - emiatt pedig a dicséretükről sem fogod azt gondolni, hogy puszta hízelgés."

"A hazugságok további hazugságokhoz vezetnek. A tényállításokkal szemben - amik nem igényelnek további munkát a részünkről -, a hazugságokat folyamatosan védenünk kell a valósággal való ütközésektől. Amikor igazat mondasz, nincs semmi, amire figyelned kellene. A világ maga lesz az emlékezeted, és ha egy kérdés érkezik, mindig hivatkozni tudsz rá másoknak."

Ara2015. július 28. 11:44

"A hit nem mozdít el hegyeket, hanem éppenséggel hegyeket tesz oda is, ahol nincsenek."
Friedrich Nietzsche