Hogyan értelmezed?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Maminti32024. június 14. 14:28

Az agresszió valószínűleg elkerülhetetlen, de a bölcs ember tudja, mire irányítsa. Játékra, imára, árokásásra, szaporodásra... Mindegy, ha fegyelmezed magad.
Piia Leino

Fegyelmezett, irányított agresszió a diszkrimináció ( faji, anyagi, szellemi, gondolati , mentális,) ellen
a kiszolgáltatottság, az igazságtalanság ellen.
Jézus nem volt agressziv? bizonyos tettek, szavak nem agresszívek csak azért mert szelíden modjuk őket. Tegyük fel nem volt agresszív, de a halála az agresszív volt. Mi csak emberek vagyunk, miért kellene halálig, vagy akár éhezésig türni az agressziót. Látott már valaki szeretettel legyőzni önimádó pszichopatát, akár nárcisztikust.

Maminti32024. június 14. 12:39

- hey, Eszter - vagy csak az elnyomó fegyvere visszafordult önmaga ellen,. Az ördögöt az ördög módszerrével..
azt mondani jobb a billiárdokat lenyúló agresszor, mint egy ellenük lázadó, naivitás, vagy elvakult rajongás, vagy karrier féltés? Agresszió nélkül nincsenek vezetők, bár mily meglepő sokaknak, de a vallási vezetők is agresszívak (nagyon is) nagyon kis ravasz ön, azt kántálni hogy agresszió nélkül , erő nélkül mozdítson ki valaki, valakik egy beragadt, megrekedt " titanikot"

Maminti32024. június 14. 12:30

A fordítás az idők kezdete óta a béke előremozdítója. A fordítás teszi lehetővé a kommunikációt, ami cserébe mindenféle diplomáciai, kereskedelmi együttműködést eredményez idegenek között, és ez vagyont és haladást hoz mindenki számára.

R. F. Kuang
a fordítás számos félreértések melegágya...

Maminti32024. június 14. 12:27

Egy hangulatot nem nehéz kezelni: többnyire magától elmúlik, s minél hevesebb, annál csöndesebb a visszahatása. De a nyugodt és higgadt elszántság egészen más, mert lassan érlelődik meg, és nem lehet félresöpörni.

:Mary Westmacott

( HANGULAT ?) az én nyugodt elszántságom nem vezetett sehová. sőt ez a higgadt elszántság vezetett a vágy heves kirobanásához.
A vágyak sokáig tartó elnyomása minimum excentrikus kitörésekbe vezet. A higgadt elszántság öregemberek , vágytalan vagy kétlaki életet élők sajátja.

A törekvés a cél felé, az igen, ahhoz a higgadt elszántság , a megtervezett átgondolt , nyugodt cselekvés elsöprő győzelemre vezethet.

Maminti32024. június 10. 09:03

Imádom az iróniát, mindig nyerítve röhögöm, de tudni kell, hogy az egyszerű emberek nem értik, ha irónikusan, szarkasztikusan igent mondasz valamire, miközben nemre gondolsz . Ők ha jó fejnek tartanak, mögéd sorakoztak, akkor a szarkasztikusan kijelentett igened fogják magukévá tenni. Nagy fegyver okosabbnak lenni az átlagnál, és nagy felelősséggel jár. Van egy réteg , nem azért állnak emberek mögé mert egyetértenek vele (nem értők), hanem mert a média, vagy a környezetükben jófejnek" tartott vezér egyéniség, szintén a mögött, az ember mögött áll.

Maminti32024. június 4. 21:11

Illetve politikai és gazdasági érdekeken, ha egy hatalom veszélyeztetve érzi a politikai státuszát. A macska se tűri , hogy játsszon vele az egér, és a vadász sem engedi a nyúlnak , hogy nála legyen a puska.

Maminti32024. június 4. 20:57

Elég megalomán gondolat, ha valaki azt gondolja, hogy ő tőle függ a háború, a háború a fegyvergyárosokon múlik, még a helyszín kiválasztása is. Az , hogy ügyesen lavírozgat , nem rágalmaz, nem kritikál erősebb hatalmat az oké, de dőre dolog azt gondolni, hogy akkor az pecsét lenne egy "Békébenhagylak" ígéreten. A fontos, hogy ne támogassa senki a fegyvergyárosokat azok vízióit. Mint írtam se fegyverrel, se pénzzel, se emberi erővel. És ebben minden magyar akinek esze van egyetért, mindegy ki lesz a vezetőjük , akár tolvaj, akár igazi államférfi, a magyar emberek nem engedhetik meg, hogy reszt vegyenek bármilyen katonai konfliktusban. Azon kellene inkább aggódni , hogy, hogy fizetjük ki a 6 Milliót minden egyes migráns után akit nem engedünk be letelepedni az országba. Talán az a sok vagyon amiket felhalmoztak a nagyuraink , azt felhasználjuk, majd eladják a luxus villáikat, autóikat, hajóikat stb... pótolni kell valahonnan a hiányt.

Maminti32024. május 24. 10:20

minnél többszőr gondol, minnél több ember ugyan arra, a kollektív tudat megteremti, azaz az emberekben generálódó feszültség. Azaz manifesztálódik. Na tehát, kik lesznek felelősek ha kitör a frász? Tessék a békére gondolni! tessék a békét plakátolni, a békéről beszélni. Arra godolok , direkt csinálják , elakarják veszíteni a választást, el akarnak tünni. Mert minden ember akinek van unokája, gyereke, arra szavaz aki a béke jelét magasba tartva a békét hirdeti, és nem arra aki az ellenkezőjét plakátolva kampányol , a Szavak ereje. El tünnek és ránk szabadították a sz. rt.

Maminti32024. május 3. 19:35

A mai napokat ? Mondjuk, ami jó az maradjon, ami árulás, rablás, szemtelen felültetés, hazugság az rossz, tehát szükségtelen. Elég egyszerű és nem kell hozzá különleges látásmód. Bátorság és Akarat kell hozzá. Most már van egy ÚJ aki gondolkodhat a magyarok helyett, sőt állnak mellé más gondolkodók is, elég egyszerű kikövetkeztetni melyik útra kell kanyarodni és ott folytatni.
Van egy utópisztikus álmom: a világot és a benne lévő nemzeteket , államokat kizárólagosan magas intellektusú jól képzett a gyakorlati oldalát ( ok okozat ) összefügéseket is jól látó emberek vezessék. többen egymást munkáját támogatva kiegészítve, ha kell megkérdőjelezve. ( pszichopaták nélkül ! )
Nincs bennem öngyilkos hajlam, nem cigizem , nem iszom alkoholt, nem szedek tudat módosítókat, gondolva arra, hogy hátha belepusztulok. De ha most elkezdődik valami jobb, nyugodtabb, szabadabb de intelligens élet, akkor szívesen kivárom amíg tökéletesedik, kiforr, és megvalósul az igazi demokrácia . Olyan törvényekkel szabályozásokkal ahol nem emelkedhet a csillagokig anyagilag , hatalmilag senki, nem veheti a kezébe az összes irányítást egyetlen valaki.
Erős közbiztonság, ahol valóban nem kell félni! mind addig amíg meg nem értik a slepje, hogy nem rombolhatja , le mások, a többség életminőségét. Mert ha igen akkor az büntetést von maga után.
Tehát egyszerűen különbséget tennék az olyan cselekmények között ahol nincs mások életminősége rombolva , ill. ahol kifejezetten támadást érez egyik ember a másiktól. Legyen az csak egy egyszerűen le hu..ozom a kocsidat ", odadobom a házad elé direkt a szemetem." ellentétben egy tilosban parkolással ahol nem tartja fel a forgalmat a gépkocsi, vagy betéved egy tilos-behajtani utcába , de nem okoz balesetet, és először fordult elő. De mivel a parkolás is egy igen jól fitető gazdasági terület lehúzzák a lehető legtöbbet róla , amit végül nem az utakba fordítanak vissza hanem elteszik zsebre.
Első lépés visszaszorítás, nem engedhetünk már több teret hódítani nekik . ahol csak lehet az új képviselőinknek vagy olyan régieknek kell fellépnie akik kontrolálni tudják , fékezni az eseményeket. valóban mint egy védvár!
Utána minél előbb , beszélgetni, tárgyalni egymással, és a fölösleges púpokat , mihaszna élősködöket felszólítani a távozásra , üres kosárral! Pénzes "zsákocskájuk" tartalma sok hiányosságot bepótolhatná. Pl W.C. papírt lehetne venni belőle a kórházakba. Nagyon szigorú törvényeket hozni a mások, másik ember kizsákmányolásának, kirablásának, félrevezetésének, fenyegetésének
megszüntetése érdekében. Csiráját GYÖKERÉT kitépni minden gazdasági, hatalmi, megfélemlítésre alapuló bűnözésnek, elvágni a kapcsolataikat.
Kényes téma, már csak szóba hozni is ciki a Kádár nevét, de az akkori elvetemült hatalom , szerényen és mértékletesen élt , túlságosan is. és ha végezte az ember lány a dolgát, nem vették el a tulajdonát sőt lobbiztak, hogy mindenkinek legyen nyaralója , vidéki háza, kis birtoka. a boltiárakhoz képest jó fizetés. És igen sokan az akkori adósságokról beszélnek! de azt nem hallják , hogy annak a többszörösével tartozik jelenleg a Magyar. Pedig egyszer már kifizettük a Bokros -csomag után.
So, úgy értelmezem, hogy : Előre sohase hátra!
Élni, és élni hagyni másokat! azaz nem rombolni mások életminőségét. Békés összefogás, egy tisztességes , szerény Magyarországért, akik tudják mi a helyes, kiállnak magukért, védik a meggyőződéseiket, a kultúrájukat , hagyományaikat. A prevencióra fokuszálva, és nem a retorzióra.
El kell ismerni úriasabb, kegyelmesebb volt a karakter gyilkolás, mint a koncepciós perrel börtönbe juttatás, de ocsmány és önkényes volt mindkettő, életeket tett tönkre. Megmagyarázhatatlan mód, olyan emberekkel is végig csinálták akik SENKIK voltak. Vidékeken a munkahelyeken, a fanatikus besúgok összefonódva a lakás maffiával, ( és tudni érdemes, hogy sok helyen a lakás maffia az a drog maffia, a prostitúció és a szerv kereskedelemmel is összefolyó maffia unblock...)a szervezett zaklatás , fenyegetések, módszerével. ( neked mennek az utcán és betámadnak, hogy neki mentél, miközben te estél le a földre, a te táskád borult ki.) Ordítva mutogat rád és mocskos k..-nak hív. Ez elég gyakran megtörtén emberekkel `11 től . én vidéken éltem ott tapasztaltam. és ez csak a jéghegy csúcsának egy kis szelete.
Mindenképpen nagyobb közbiztonság kell , de demokratikusan, nem rendőrállam formájában. Szintén nem katonai állam formájában.
Ostobaságnak tartom a külpolitikán változtatni. Nem kell nekünk katonaságot verbuválni, hogy elküldjük egy olyan háborúba őket amihez semmi közünk, és nem kell pénzt adnunk, mert ez a háború nem az ukránok és az oroszok között zajlik, hanem a fegyver gyárosok fegyver fejlesztők, a fegyverkereskedők és az oroszok, és most már a kínaiak között Ukrán földön. Mintha az ukránok hazája egy harci játék grund lenne. A kérdés az , hogy ki adta át az ukránok országát játszani , és mennyiért? Az az igazi hunyó. Ennek a rakéta , drón, lövellgető meccsnek akkor lesz vége, ha már letarolták, vagy befoglalta az erősebb az egész területet, mint a Heroes nevű játékban. Ezek unatkoznak, tele vannak pénzzel, játszani akartak, De a számítógépes játékok nem elégítik ki őket. Már nem elég, hogy rögtön licittel lecsapnak a hiper-super kocsik első elkészült darabjára, nem elég nekik a rejtett szigeteken titkos társulásokban elkövetett feketemágiai áldozati szertartások , pedofil és egyéb fajtalankodások. Ők háborúzni akarnak! Miközben Őserdők közepén tavak vízesések mellett , óceánok alatt, hegyekbe épített bunkerekbe fognak menekülni a nagy végjáték elött. Onnan irányítják majd a végét.
Nem tudom van -e lehetőség leállítani őket, de én személy szerint minden mondatával egyetértek EVA VLARRDINGERBROEK - kal, nem tartom helyesnek pénzelni a háborút , hogy még tovább tartson, és nem tartom helyesnek, hogy magyar katonákat kiküldjenek oda harcolni, Főleg, ha nem hivatásos katonákról van szó.
Nem szabad semmijen háborút támogatni, sem szóban, sem anyagilag, sem emberi élettel , sem fegyverrel.

obsitos2023. május 12. 12:33

igyekszem mindent megérteni

obsitos2023. február 1. 10:57

Ha akad amit nem értek, nem akarom feltétlenül megérteni

obsitos2023. február 1. 10:56

hogyan ? Értelemszerűen

obsitos352020. október 19. 10:34

Helyesen : A kapus jól helyzekedett a csatár loésére

obsitos352020. október 19. 10:33

Riporterek kedvenc szófordulata a focimeccseken :

A kapus jól olvasta a csatár lövését.
Hol olvasta?
Milyen könyvből ?

obsitos352020. október 19. 10:31

A csúcs: A második félidőben a csaptunk játéka 36o fokkal jobb lett !

obsitos352020. október 19. 10:30

A futballban nagy marhaságokat nyilatkoznak

obsitos352020. október 19. 10:29

döntetlen körüli ?
Milyen orbitális baromság!
Döntetlen Ö-O vagy 1-1 ?

obsitos352020. október 19. 10:28

olvasom a sporthírek között:
Egy meccsre tippel az edző:
Döntetlenhez közeli eredmény várok !

Micsoda ???

obsitos352020. szeptember 23. 16:11

Mit ?

Aliiice2014. március 4. 21:30

"Szeme nincs, de mindent lát." Ez egy Victor Hugo idézet, innen az oldalról.