Elgondolkozások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Nikkancs2009. február 6. 21:18

Kedves Thalia! Azt írtad hhogy némely idézet neked nem jelnt semmit, majd magadat mgcáfolva írtad hogy kinek ezt kinek azt jelenti egy-egy idézet. De igazad van. hasonlóképpen érzek...
Ha depis vagyok vagy csak rossz hangulatom van, akkor egszerűen elolvasok egy idézetet (nah jó nem mindegy hogy milyet) és valahogy először nagyon lehangol, sírni tudnék, de hirtelen egyben fel is tölt engem energiával. érdekes érzés. Aki hisz az ilyesmiben, annak ajánlanám hogy napi 1-2 idézet és egyből értelmet kap egy egyébként átlagos szürke hétköznap.
Az idézeteknek valóban van egy olyan hatása, hogy''megmelengeti'' a szívet. És mindenkinek mást ''ad'', de mindenkinek ad valamit, még akkoris, ha rámondja, hogy ez nem így van. lehet hogy lesz egy élehelyzet, amikor eszébe jut és könnyebb lesz megoldania egy-egy problémát.

Törölt tag2009. február 4. 16:59

Törölt hozzászólás.

prody2009. február 2. 20:25

 :)
Az idézetek zöme szerintem is attól jó, h rejtett értelme, van, de abban is biztos vagyok, hogy mindenki mást és mást von le az ilyen tipusúakból, épp azt amit ő rá akar húzni, amit akar hogy jelentsen, vagy hisz hogy jelent, és ez nyugalommal tölti el.

Voldemort2009. február 2. 19:08

VAn úgy hogy napokig gondolkozok egy idézeten, vagy még tovább is, és mikor egy idézet az életembe ''sorsszerűen'' megjelenik akkor feljegyzem. A sorsszerű alatt azt értem, hogy valahol pont olvastam egy idézetet és ugyanezt egy embertől meghallom az utcán, majd itt a Citatumon is épp ez kerül a szemem elé.
Ezek az idézetek sokat befolyásolnak az életemen és eddig mindig pozitív irányba  :)

Voldemort2009. február 2. 19:05

Nekem is a második felvetésed tetszik a legjobban, de amikor azt írtad, hogy nincs értelme egyből a zeneszövegek jutottak eszembe. Annyi értelmetlenül megírt dal van, hogy azt még megszámolni is lehetetlen.

zsuka952009. február 2. 17:40

Nem tudom, más hogy van ezzel, de én órákig tudok gondolkozni egy-egy idézeten. És valamikor arra jutok, hogy nincs sok értelme, vagy rejtett értelme, vagy túlságosan érthető, nyitott értelme van az adott idézetnek. Nekem a második kategória jön be leginkább.