Elgondolkozások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

imladris942009. október 14. 16:03

Igen. Én is tudom, hogy volt az ősrobbanás. Egy évvel ezelőttig én sem hittem hogy Isten teremtette a világot. De aztán mondott valamit a magyartanárnőnk. Hogy az ősrobbanást is kellett hogy elindítsa valami. Hogy a Galaxist is teremtenie kellett valakinek. Mert valahonnan elindult ez az egész folyamat. Én is ugyanazt szoktam csinálni mint zsuka. Imádkozom hozzá néha, de nem a templomi szövegekkel.

gondolkodo2009. október 13. 21:31

Szerintem Istenben annak van szüksége hinnie, aki nem tud hinni magában.
Szerintem az a dolog, hogy ''Isten segít'', úgy működik, ahogy elmondtad zsuka.
Elmondod amit szeretnél, és ezzel egy célt tudatosítasz magadban és te csinálod meg az egészet, nem Isten, akármekkora csodának is hat.
Amúgy szívesen, és semmi okod nincsen mentegetőzni...  :)

zsuka952009. október 13. 20:51

Biztos vagyok benne, hogy nem Isten teremtette a világot. Én őszintén szólva nem vagyok vallásos, pedig meg vagyok keresztelve. Számomra Isten fogalma csak vészhelyzetekben kerül elő, és akkor sem a templomban, megszokott, betanult imákat mondok, hanem tényleg azt, amit szeretnék, és általában segít. Szóval kell lenni valaminek, ami megalapozza a sikereimet, még ha valójában nem oszt nem szoroz az, hogy valakinek elmondom a kívánságom. Amúgy gondolkodo, köszi, még kissé műveletlen vagyok  :D

imladris942009. október 13. 15:40

Én nem vagyok vallásos, de hiszek Istenben. Azért hiszek benne, mert kell hogy legyen valami/valaki, aki megteremtette a világot. Az emberek szerintem is egyenlőek. De egyesek egyenlőbbek. (George Orwell: Állatfarm)
Descartes: ''Cogito, ergo sum.''/''Gondolkodom, tehát vagyok.''

bombon2009. október 12. 21:08

Gondolkozni,azaz élni...

gondolkodo2009. október 12. 20:32

A materialista anyagelvűséget jelent. Szinte csak a kézzel fogható dolgokban hisz. Ez rám nem 100%-osan igaz, de nagyjáboli képet adhat a gondolataimról.
Például: Istenben nem hiszek, és ki tudnám fejteni, hogy elképzeléseim szerint miért hüŁye$ég az összes vallás. Ugyanakkor hiszek abban, hogy az emberekben ténylegesen van valami, amit léleknek nevezünk. Nem hiszek a pénz hatalmában, még csak az értékében sem, pedig az elvileg kézzel fogható dolog. Hiszek az ész győzelmében az emberi butaság, kapzsiság, és uralkodási vágy felett. Nem értek egyet a magántulajdonnal, mert ez tesz különbséget ember és ember között a társadalomban. Ki-ki gazdag, szegény, jó, vagy rossz, holott mindenki egyenlőnek, és szerintem eredendően jónak született...
Hát valami ilyesmi.

imladris942009. október 11. 18:22

Értem hogy mit akarsz mondani zsuka95. De én maradok a saját elképzeléseimnél. Gondolkodo, nincs mit megköszönni  :)

zsuka952009. október 11. 15:42

uh, én nem tudom, mit jelent a materialista, de jól hangzik és örülök, ha elmondanád, mit jelent... Ugyanakkor hozzászólnék imladris94 írásához. Szerintem nem mindig ugyanakkor születünk meg, mert vannak olyan emberek, akik tanulás nélkül is tudnak sok dolgot, ugyanakkor vannak olyanok is, akiknek mindent meg kell tanulni, hogy tudják, mert nem jön nekik ösztönösen, szerintem ez azt igazolja, hogy újjászületünk, de mindig máskor, és mindig azután, miután meghaltál. és így már a múlt sem játszódik, csupán emlékek...

gondolkodo2009. október 11. 12:01

Köszönöm, hogy ezt kifejtetted ilyen formában, mert nagyon érdekes. Bár az én elképzeléseim teljesen mások, mert materialista vagyok, de ez már eléggé bizgerélte az agyamat...
Szóval, köszi mégegyszer.

imladris942009. október 10. 20:45

Hát... nem nagyon tudom elmagyarázni. Mindenki megszületik ugyanabban a pillanatban, amikor máskor is. Szóval... én 1994.01.18-án születtem. És szerintem mindig ugyanebben az évben, hónapan és napon újjászületek, miután meghalok. Szerintem vannak idősíkok, amik egymáson terülnek el, és amikor meghalunk és újjászületünk, visszaesünk arra az idősíkra, amelyiken megszülettünk. És azok az emberek is, akik a múltban születtek, ugyanakkor újjázsületnek. És most, ebben a pillanatban is megtörténik például a 2. világháború kitörése, jó pár idősíkkal lentebb. És ma is zajlik a 3. világháború, jó pár idősíkkal fentebb. És mi is folyamatosan megyünk feljebb az idősíkokon, minden pillanatban átlépünk egy másik idősíkra. A deja vu szerintem is csodálatos érzés, nekem is nemegyszer volt már. És csak azt tudom mondani, amit előzőleg is. Ez már megtörtént velünk előző életeinkben.És szóljatok ha valami még mindig nem világos, mert akkor majd megpróbálom még egyszer elmagyarázni.

tzzttzzt2009. október 10. 17:43

Valahogy úgy, mint a Télapó.

tzzttzzt2009. október 10. 17:42

Számtalanszor volt már deja vu-m és véleményem szerint egy hátborzongató, de csodás érzés, élmény. Szerintem abban van a varázsának egy része, hogy nem tudjuk megmagyarázni. Ha megtudnánk, hogyan működik félek, hogy elmúlna a varázs...

Törölt tag2009. október 9. 23:45

Törölt hozzászólás.

zsuka952009. október 9. 22:27

Erre én is kíváncsi lennék, de a deja vu tényleg nagyon különleges érzés. Olyankor mindig átjárja a testemet valami különleges. Egyébként én olyat is képzeltem, hogy igazából egyedül vagyok, és én sem létezem, csak gépek vetítik elém az eseményeket, az embereket, nem tudom, hogy ez így érthető-e, de nagyon rossz lenne ha így lenne. De azóta áttértem a nagy mértékben a földön járó, talpig földi ember felfogására, és nem akarok ezeken filozni, inkább élni az életem, tanulni, érezni + minden.

gondolkodo2009. október 9. 19:30

És mikor születnek új emberek? Akik a történelem részei, azokkal mi van? Fejtsd ki, mert érdekel...

imladris942009. október 9. 14:42

Én is gondolkozom rajta hogy mi lesz a halál után. Már egész kicsi korom óta. Olyankor még olyan gondolatom is volt hogy az űrben fogunk repkedni... Aztán ma már olyan gondolataim vannak hogy az ember újraéli az életét. Végtelen sokszor egymás után ugyanazt az életet éljük le. Megszületünk, meghalunk. Aztán megint megszületünk, ugyanabban az időpontban, amikor előzőleg születtünk. És ezért van sokszor deja vu érzésünk. Mert valamennyi emlékünk marad az előző életünkből.

Izabel.Granados2009. október 9. 12:19

aki segit az kap tölem valamit!

Izabel.Granados2009. október 9. 10:17

nem tudom,miért nem tudok írni a filmkatalógusba?? Pedig ott a keret,mégse küldi el amit írok :S

zsuka952009. október 8. 19:50

A kémiát sose tiszteltem...  :D szerintem jó, hogy mindenki egy kicsit más, mert így is rengeteg mindenben hasonlítunk egymásra embertársainkkal.

gondolkodo2009. október 8. 17:34

Én szeretek ezen gondolkozni, mert a válasz nagyon izgat, és mindig is fog... Egyébként a legfelfoghatatlanabb az, hogy mindenki gondolkozik, csak másképpen. És ez az ami igazán zavar. MERT, ha csak kémiai reakciók sorozata lenne a gondolkodás, akkor nem mindenkinek ugyanúgy kellene azt csinálnia?