Elgondolkozások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

gondolkodo2010. február 25. 18:15

Hehe :D
Erről jutott eszembe, hogy a beskatulyázás is egy igen érdekes dolog. Szerintem mindenki képes radikális változásra, csak akarnia kell...
Szóval, ha valaki átver, és rájön, hogy ''nah ez nem volt rendes tőlem'', és meg szeretne változni, akkor igen is meg tud.
Mert szerintem mi is változtatunk a körülöttünk lévő embereken. Mindenki hatással bír a többi emberre. És lehet, hogy egy sutyerákból a világ legőszintébb embere válik, ha rájön, hogy amit eddig művelt az nem jó abban a közösségben ahol most van. És a változáshoz a környezetében lévő emberek jellemét használja fel. Az nyújt neki valamilyen alapot, amiből formálhatja magát...
Szerintem.

kvicka2010. február 25. 17:04

Szulita, mennyire igazad van!!!  :)

Szulita2010. február 25. 12:42

Igen, nekem is és tudom is, de miért feltételezzek rosszat mindenkiről? Ez olyan, amikor egy pasit megcsal egy nő, akit nagyon szeret és utána minden nő egy nagy k..., általánosít és nem tudod megmagyarázni, hogy nem minden nő egyforma. Nem fogja elhinni, hogy vannak rendes lányok is, mert az az 1 átverte. Na hát én nem így élek, 1 hülye miatt nem fogok másokat büntetni!!

szemi2010. február 25. 11:53

Erre szokták nekem mondani, hogy túl naív vagyok....

Szulita2010. február 25. 10:48

Sztem az az 1% mindenkiben ott van :) Sajnos tényleg kevés ember az, akiben meg lehet bízni, van, hogy a családjában bízhat az ember, barátaiban nem és van hogy fordítva. Sajnos ez a rosszabb, amikor a családodban nem bízhatsz, mert olyanok, de egy idegenben meg 100 ill. 99%-ig megbízhatsz :(

Én speciel nem vagyok bizalmatlan, és amíg ténylegesen ki nem derül, addig nem is foglalkozok ezzel. Ha átvernek, akkor átvertek, tanulok belőle, de nem csinálom azt, hogy emiatt bizalmatlan leszek mindenkivel, amikor ŐK nem vernének át :)

R3dNeX2010. február 25. 01:25

hát igen, a bizalom sajnos ilyen, akiben azt hiszi az ember h megbízhat, abban is csalódhat a legnagyobbat

én általában könnyen bízok az emberekbe, de teljesen nagyon nehezen, és igazából mai napig nincs olyan akibe 100%os mértékben megbízok, pedig simán bízhatnék, csak ott van az az 1 % ami nem...

zsuka952010. február 24. 19:46

Érdekes amit írsz, téged ez most nagyon foglalkoztat.  :) Az, hogy mennyire bízunk meg egy emberben függhet a szimpátiától is, de ez nem rossz módszer, hogy minél jobban megismerni egy embert, csak ára is van a dolognak, ha mégsem olyan az illető, akiben ténylegesen megbízhatunk és egy ideig szinte csak rá támaszkodunk, nagyot bukhatunk.

gondolkodo2010. február 24. 14:39

Én is pont egy csalódás miatt írtam ezt...
Próbálok bízni az emberekben, de ők csak kiszipolyoznak. És ezáltal nehéz továbbra is bizalmat fektetni beléjük. De elhihetitek, hogy megéri, mert egy idő után (legyen az pár nap, vagy egy év, vagy több) meghozza a gyümölcsét.
Ezért vannak az embernek igaz barátai (márha vannak, mert sajnos van akinek nincs). Nekem van jónéhány ismerősöm, haverom, de barátból csak pár. Ők azok, akiért az ember a fél karját odaadná, mert tudja, hogy ők is megtennék érte ugyanezt. (Mellesleg ha valaki még nem veszekedett igazán a barátjával, akkor nem is tudja, hogy milyen valójában, ergo nem igaz barátja...)
Szóval ha az ember csalódik valakiben, azt ne vegye végérvényes hibának azzal a személlyel kapcsolatban. Küzdjön, hogy jobban megismerhesse, és ezáltal egyre pontosabb képet kapjon az illetőről, ami alapján eldöntheti, hogy érdemes volt-e ennyi mindent belefektetni egy emberbe, vagy sem.
Szerintem ez hasonlítana legjobban az ideálisra.

zsuka952010. február 23. 20:42

húh, az elején sztem egy kicsit zavaros, nehezen érthető volt, amit írtál(lehet, h csak nekem), de van benne igazság. Csak az a probléma, hogy a mai világban az, ha valaki hisz valakiben, az elég nehéz a csalódások és az egyebek miatt.

szemi2010. február 23. 16:46

Huuúúú.....mindezt 1993-as születéssel.
Nem is könnyű.
Talán ne általánosítsunk....de sok igazság van benne, sajnos. Ahogy változik a társadalom rossz irányba, egyre igazabb....

gondolkodo2010. február 23. 16:33

Ma rádöbbentem dolgokra... És elszomorodtam. Kifejtem általánosan:
Nincsen hit az emberekben, és bizalom sem.
Csak hiúság van, amit önérzetnek hisznek és egojukkal kötött szerződés gyanánt felteszik rá egész, hit nélküli életüket. És érdekszerződéseik más emberekkel, amit barátságnak képzelnek. Ezek bizalom nélkül köttetnek, és anélkül is fejeződnek be.
Mi az ember hit nélkül? Miért tud kiállni, harcolni, miért él, ha nincs miben hinnie?
Ha másokban nem, legalább magában higyjen, megadva ezzel magának a bizalmat, hogy önmaga egyetlen barátja lehessen. Vagy ha képes, akkor másokban is hinnie kell, hogy nekik is megadhassa a bizalmat, és bennük is megcsillanjon az a kulcs amivel túljuthatnak reménytelen hittelenségük ajtaján; És egész életet élhetnek, amit a magukba és másokba vetett hitük szentesít.

Hát valami ilyesmi, és akinek nem inge az ne vegye magára...

Törölt tag2009. október 19. 21:22

Törölt hozzászólás.

gondolkodo2009. október 19. 19:18

Hát igen. Kár hogy a társadalom 90%-a nem foglalkozik hasonlókkal...

Kerouac2009. október 18. 08:13

Van egy életszabály, amit nagyon egyszerű (lenne) betartani és minden más lehetne: ''bármivel is találkozol (ember, helyzet, szóval bármi), amikor odébb állsz, az egy kicsit legyen jobb, mint mikor találkoztál vele.''
Néha elég egy mosoly egy idegenre, máskor elég ha átadod a helyet, ha szelíden szóvá teszel valami méltánytalanságot, vagy ha fölveszed és a kukába dobod a petpalackot, stb. stb. stb.
És vigyázat, ragadós :)

zsuka952009. október 17. 14:22

Hm... A 30-as években is a gazdasági világválságban nagyon sok helyen túltermelés volt, Oroszországban pedig igen kevés volt az élelmiszer. Az a baj, hogy mindig minden egyenlőtlen és igazságtalan, és mi tesszük azzá! És egyetértek gondolkodóval, mert szerintem is a jövőnket mi formáljuk.

imladris942009. október 16. 21:58

Igen, a politikusok már csak ilyenek és ennél nem is lesznek sohasem jobbak. De szerintem ezzel nem szüntethetnénk meg az éhezést, mert attól még nem lesz több termőföld és nem lesz több ivóvíz.

gondolkodo2009. október 16. 20:52

Szerintem ahogyan a saját jövőnkhöz állunk, az ahoz hasonló lesz. És azt hiszem, hogy a világvége, és hasonló dolgok még jóval odébb vannak.
Azt mondom, éljünk a mának, mert így járunk a legjobban. És amúgy is vannak sokkal nagyobb problémák jelenleg a globális felmelegedésnél, természeti katasztrófáknál, és az éhezésnél(amit mellesleg meg lehetne szüntetni a következő probléma kiiktatásával).
Például a politikusok; ahol csak tudják, ott korlátozzák a szabadságunkat, csapolják a megélhetésünket, míg ők vígan élnek a halom semmit sem érő mocskos pénzükben.
És ezzel (azt hiszem) az emberiség legnagyobb problémájára utalnék, az egoizmusra.

CissySknot2009. október 15. 19:15

lélekvándorlás.

imladris942009. október 15. 19:10

Én mondtam a síkokat is!  :D De én nem akarok a jövőnek élni. Természeti katasztrófák, éhezés, ivóvízhiány, globális felmelegedés, jégkorszak, világvége... ez a jövő sajnos.

zsuka952009. október 14. 19:21

Na ez az ősrobbanásos dolog egy ideig foglalkoztatott, de ma már nem tud izgatni, mert nem akarok a múltnak élni, hiába jött valaki valamelyik témában a tér- és idősíkokkal, meg a hasonlókkal, az én síkomban ennek vége, és én a jelenek és a jövőnek szeretnék élni.