Elgondolkozások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Diacica2010. március 7. 15:33

Szerintem mindkettőnek köszönhető az az állapot. Befolyásolhatóság és empátia is egyszerre. Bár, nem vagyok ebben szakavatott, szerencsére engem eddig nagyrészt elkerült ez a helyzet, hogy érzelmileg zsaroljon valaki, de látni láttam már kívülről, másokon. Van aki tudatosan és van aki szerint tudat alatt műveli. Utóbbi velem is előfordult az exemnél, ő sokkal érzékenyebb, érzelmesebb ember, mint én, fiú létére. És megesett, hogy ezt én figyelembe nem véve viselkedtem vele bizonyos szituációkban. Ergo ezzel visszaélve, de nem szándékosan, csak eltérő volt a habitusunk. Nem szép dolog, az biztos, és nekem is fájna, de emberek vagyunk, és a hibákból tanulunk.

kvicka2010. március 7. 15:26

Hol van a határa az érzelmi zsarolásnak? Befolyásolhatóságunk vagy csak túlzott empátiánknak köszönhetjük, hogy egyes emberek bábként rángathatnak bennünket... A bűntudatkeltés mesterei nagy szakértelemmel alkalmazzák ezt a technikát!  :(

kvicka2010. március 5. 22:00

Nem megbotránkoztat, hanem elszomorít, mert pontosan a valóságot tártad fel a soraidban... Remélhetőleg a ''maroknyi egyed'' küzdelme azért sikereket ér el!

imladris942010. március 5. 21:55

Ezt hívják utópiának, ilyen nem lesz sohasem...

Törölt tag2010. március 5. 21:55

Törölt hozzászólás.

gondolkodo2010. március 5. 21:45

A következő sorok megbotránkoztatóak lehetnek  :S

Gyarló faj az emberi...
Kap egy gyönyörű, élettel teli, virágzó világot és párezer év alatt sikerül tönkre tennie. A természet helyére élettelen szürke anyagot helyez ahol élhet. Járművekkel szennyezi a levegőt, amit büszkén lélegez be, tudván, hogy ő áll minden faj felett és neki engedelmeskedik az összes elem... És ez még a jobbik rész volt.

Eredetileg minden emberi lény tisztának, jónak születik. De a körülötte lévő szenny igen rövid idő alatt bemocskolja, és arra készteti, hogy csak lokális öntudatával, az egojával foglalkozzon.
Megtanulja, hogyan kell semmibe vennie másokat, eltiporni a többi fajtársát. Megtanulja hogy rendelkezhet mások életével, ha van róla egy papírja. Megtanulja, hogy akkor ő a legjobb, ha ő rendelkezhet a legtöbb ember életével. És nem fogja fel, hogy senki sem csak a statisztikájának a része, hogy életével, vagy halálával őt szolgálja. Nem gondolkodik ilyeneken, mert nincsen rá ideje a magával töltött gondolatok mellett.

Ahelyett, hogy generációról generációra megpróbálná jobbá tenni életterét, vagy csak megpróbálná a körülöttelévőket szeretni, együtt élni velük, megosztani velük mindazt amije van, (hogy egyenlők lehessenek elvben is, nem csak fizikailag) inkább gyűjti a javait, elszórja feleslegre, selejtet gyárt, amit senki sem takarít fel utána, és gyűlöl mindenkit magán kívül.

Aki megpróbál javítani a helyzeten(ténylegesen, tettel) azt nem segíti, mert tudja, hogy a változás neki csak azt hozná, hogy egyenlő lesz a többi emberrel, és ezt az egoja nem képes feldolgozni.
Ígyhát nem is érdekli az a maroknyi egyed, aki szívvel lélekkel a javításon fáradozik, mert ha kevesen vannak, úgysem tehetnek semmit.

És nem fogja fel, hogy ezek balga gondolatok Pedig csak bele kellene gondolnia:
Mert akkor jól érezné magát, ha egyenlő lenne mindenkivel. Ha minden közös lenne, és mindenkinek egyenlő rész jutna mindenből. Akkor senki sem rettegne senkitől, és senki nem maradna éhen. Mindenki boldog lehetne, és az egész világ jóllakhatna.
És még fojtathatnám. Hosszú és szánalmas történet ez...

imladris942010. március 3. 17:39

 :P Akkor elárulom: Mezőcsát  :)

imladris942010. március 3. 17:31

 :D Te tudod h hol született Kiss József?  :P

imladris942010. március 3. 17:27

Nagyon szép helyen laksz Xl  :)

imladris942010. március 3. 17:23

Én meg ott ahol Kiss József született  :)

szemi2010. március 3. 16:19

XI! Bemutatkozol? / :)/

kvicka2010. február 28. 15:18

Tényleg vétek elpocsékolni a tehetséget, csak mindenki mellé kellene valaki, aki ösztönzi! Neked szerencsére sikerült ilyen emberek mellett felnőni  :)
Van erre egy jó idézet:

Miféle büntetést eszelsz ki a magad számára, hogyha elfecsérled magad? S ha te nem is találod ki, akkor is elér a büntetés, mert az életed megkeseredik, és a sors már megjelölt; soha semmire sem mehet az a férfi, aki hűtlenül eltékozolta magát.
Karel Schulz

tzzttzzt2010. február 26. 18:03

Hát nekem is elég sok eszem van, és nap mint nap hangoztatták, hogy használjam ki, és maximálisan igazuk volt. Most, hogy ezt már beláttam, csak továbbadom.

Törölt tag2010. február 26. 17:55

Törölt hozzászólás.

Szulita2010. február 26. 17:40

Nem kell :D :D

gondolkodo2010. február 26. 15:47

Hmm... Hát köszi.  :)
Most zavarban vagyok............  :D

tzzttzzt2010. február 25. 20:08

Tényleg említésre méltó képességek. Csak használja is ki helyesen és teljes mértékben!

Szulita2010. február 25. 20:04

 :$ :$ Te olyan okos vagy!! :) :)
Hmm...17 évesen érett gondolkozás :D :D

kvicka2010. február 25. 19:57

Ha az adatlapját megnézitek, kiderül, hogy 17  :)

Szulita2010. február 25. 19:48

Igen ez így van :) Mindent lehet csak akarni kell! Sztem ezt mindenki ismeri :)
Akarat. Elég nehéz dolog, tegyük hozzá, de ha sikerül és megvan, mekkora boldogságot tud adni :)
Ilyen pl. a cigi. aki TÉNYLEG le akar szokni róla, nincs szüksége sem tapaszra, sem rágóra stb.. csak az elhatározásra, az akaratra. Persze van akinek nincs elég, de azért vannak a jó barátok, hogy megadják azt a kis +-t :)

Jah egyébként a kérdést én is felteszem, hogy hány éves vagy :) érdekelne :)