Elgondolkozások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Maminti32020. január 18. 07:10

Csak azt feledném azt a motorost! Vagy legalább tudnám Ki? Kik? voltak.
És a Franciák? Jaj akkora a zőrzavar...aztán jött a Gellért hegy, a sirályok a ruha osztogatás, megint a franciák
És a vonatok... szeretem a vonatokat...
illetve szerettem.

Maminti32020. január 12. 20:34

az ember lánya , sok mindent beszél aminek a fele sem igaz.
Párszor kicsúszott a számon , hogy képviselő leszek HA... az vicc volt sosem kakaskodnék vagy lapítanék eleve halálra itélt ügyek mellett.
Volt egy dal , régi " Nekem akkor kellesz , ha már senkinek sem kellesz " megállás nélkül énekelgettem csak úgy minden értelem nélkül, aztán egyszercsak minden rászántság nélkül odafigyeltem , és fakadni kezdtem, mert mért akarná valaki , hogy a másik ne kelljen senkinek, és ha már senkinek nem kell akkor az már az a szint amikor nekem se kell . Úgy-hogy akárhányszor elénekelgettem ezt a sort hozzá kellett volna tennem VICCeltem
mostanában azt éneklem "Nekem akkor kellesz , ha neked csak én kellek" mennyivel jobban hangzik .

Maminti32020. január 12. 07:10

Rosszul gondolod ha azt hiszed, hogy a svájci hitel miatt bárki sírna , a svájci hitel miatt legfeljebb éhezik, és a haját tépi az ember, sírni az egészséges emberek ( akik nem pszichopaták) , azért szoktak mert elvesztettek valamit ami, aki fontos volt számukra ,a mentális egészségühőz Pl. munka, valaki akit szeretettek, vagy a tehetetlenség miatt , amikor igaztalanul bántanak valakit . Az ember sír, sajnálja magát , de a sírásban ott a remény , az élniakarás. A létbizonytalanság felőrli az emberek idegeit, de nem sírnak , láttál már koldust sírni?

Maminti32020. január 7. 03:07

Vannak akik túl sokat tudnak és mégsem eleget . Fogalmuk nincs sok dologról, ( a szegénységről, vagy ha igen akkor érdekes, érdekes, ahogy viccet gyártanak belőle, mintha a viccelődéstől elmúlna , mint egy jól sikerült műtéttől való félelem. nem akarnak tudni a lelki folyamatokról , még a gyerekeikből is rossz viccet gyártanak. mondhatnám , hogy pszichopaták , bár ki nem az? minden pszichikai "betegségnek" vannak árnyalatai, erősebb, halványabb) okosan vagdalkoznak közhelyekkel, és kicsavart közhelyekkel. és ez általában bejön, az emberek megeszik. a sok hablatyolást amit össze hordanak. Cirkuszt és kenyeret , csak az kell a népnek kenyér és víz. Közben hajtják a pénzt , és fókazsírt növesztenek.
nagylelküen adományt osztogatnak, miközben fosztogatnak, ahelyett hogy munkát adnának mindenkinek . Nem olyan sok a léhűtő mint amennyi a munkanélküli .

kvicka2010. március 12. 22:12

Számomra érthető voltál! Az az igazság, hogy a világ és a társadalom nem fog visszafelé fejlődni (pl. az említett busmanok szintjére), ezt be kell látnunk... Egyrészt a nagy emberi mivoltunkra hivatkozva, el vagyunk kényelmesedve, élvezzük a technika vívmányit és mellette termelünk jócskán: szemetet... A ''szükségletek'' kielégítése mindig is hajtóerő lesz az emberi társadalomban.
Én azonban továbbra is azt mondom, hogy kevéssel is lehet sokat tenni! Nem gondolok itt világrengető tettekre, csupán saját környezetünket kell egy kissé átszervezni, és máris elérsz valamit!  :)

gondolkodo2010. március 12. 21:46

Bocsi hogyha kusza volt.

gondolkodo2010. március 12. 21:45

Hujuj, kicsit megszaladt a téma mióta nem voltam.
Minden esetre, találtam egy idézetet:

,,Földünk olyan, mint egy gyermek, aki szülők nélkül nőtt fel; így soha nem volt senkije, aki vezesse és irányítsa. (...) Voltak, akik megpróbáltak segíteni rajta, de a legtöbben egész egyszerűen csak ki akarták használni. Emberek, akik azt a feladatot kapták, hogy szeretetteljesen kormányozzák a világot, ehelyett könyörtelenül kizsákmányolták, mert csak saját közvetlen szükségleteik kielégítése érdekelte őket. Még a saját gyermekeikre sem gondolnak, akik örökölni fogják ezt a szeretethiányos állapotot.''
(William Paul Young)

És nagy problémát okoz még ezen kívül, hogy az emberek felületesek... Én is csak itt irogatok. Belegondolok ugyan a dolgokba, de az összes háttérinformáció tudása nélkül lehehetlen bármiről is pontos képet adni, és ahogy zsuka is írta, mindenkinek szubjektív az értékrendje.
Senki nem tudná megmondani, hogy igazán mi az ami objektív mert mindenkiben van egy szubjektív objektivitás (már bocsi ha érthetetlen), szóval mindenkinek más és más a véleménye az objektív dolgokról.

Szóval, ha a busmanokra gonolok... Nekem teljesen megfelelne az ahogy ők élnek. Én tudnék akár WCpapír és szappan nélkül is élni ha olyan közösségben élhetnék mint az övék (ez lehet hogy nevetséges, de komoly). De ahogy Pearl említette(köszi Pearl  :)) ez csak egy példa volt az egyenlőségre.
És nem értem hogy miért ne lehetne mindenki egyenlő, ha az csak úgy valósulhat meg, hogy mindenki annyit tesz a közösbe, és annyit dolgozik, mint a többiek.

Bár, ha így áttekintőleg belegondolok, akkor minden már régen elcsúszott. Néhány papírfecnin, amire valaki számokat írt, és elkezdte gyűjteni.
Mindegy..........

zsuka952010. március 10. 16:16

Sajnos nem mindenki hibás, de mindenki megszívja ezt a környezetkárosítást. Én pl egyszerűen csak beleszülettem ebbe, de azért nem ezen szoktam keseregni, mert hiába mondod, hogy egyedül is lehet tenni valamit, nincs sok olyan ember, aki a személyével meg tud nyerni egy egész társadalmat, és sokat tud tenni az értékeinkért. És itt az újabb kérdés, hogy mindenki mást tekint értéknek.

Törölt tag2010. március 10. 11:20

Törölt hozzászólás.

szemi2010. március 10. 09:52

Ti még nem tudjátok ki XI ???? Azért van egy gyanúm... :)
'' a busmanoknak eddig jól ment...nekünk miért nem lehetne?'' Gyerekek, ne legyetek ilyen naívak. Hasonlítsátok már össsze a két társadalmat.....
Visszafelé sosem megy a fejlődés. Ő nekik ez csak csupán azért megy mert még csak itt tartanak!!!! És nem rondított bele senki az ő kis világukba, szokásaikba...elszigeteltek. Ez a kérdés nem kérdés. Ezt ebben a társadalomban már lehet megvalósítani. Tenni lehet érte, sokan gondolkozhatnak így, sőt még el tudnék képzelni egy-egy kisebb országot törekedve ezen dolgok megvalósítására. De hogy az egész társadalom.... :)

Törölt tag2010. március 10. 09:47

Törölt hozzászólás.

zsuka952010. március 9. 20:10

Xl-nek igaza van, de végülis gondolkodónak is. Én hiszek abban, hogy meg tudnánk valahogy valósítani ezt az utópisztikus társadalmat, de ahhoz komolyan nagy önfegyelem és jó neveltetés kell! Bennem meg van, azt hiszem, de ha már egyvalaki felrúgja a rendszert, az egész szétesik. És ami megtörténhet, általában meg is történik.

Diacica2010. március 9. 18:17

Ne haragudj Xl, de az írásod A magyar helyesírás szabályai című könyvért kiált...Ettől függetlenül szép gondolat, de olyan áron, mint ahogyan ők élnek, inkább hiszek önmagamban és megengedek olykor egy kis egoizmust...

Törölt tag2010. március 9. 08:41

Törölt hozzászólás.

tzzttzzt2010. március 8. 20:53

Szép és jó, amit gondolkodo leír, de nagyon idealista. És sz*rt legyen mindenki egyenlő. Aki nem dolgozék, ne is egyék! Többek között. Egyébként ismeritek a látens igény fogalmát? Ja és lehet, hogy a busmanoknak így jó, de én nem szeretnék WC papír és szappan nélkül élni.

Törölt tag2010. március 8. 20:36

Törölt hozzászólás.

szemi2010. március 8. 19:25

Ugye ezt nem kérdezted komolyan????

gondolkodo2010. március 8. 18:07

(Boldog nőnapot a hölgyeknek!)
-------------------------------------
Van egy jó példám, ''hogy milyen lehetne HA''! És élnek így emberek a világban...
Például a busmanok. Azok a pici természetben élő négerek, akik megosztják mindenüket a többiekkel. Nem vezérli őket az egojuk, megelégednek mindennel, amit a természet nyújt nekik. Békében tudnak élni egymás mellett, anélkül, hogy bármire is azt mondanák, hogy ''Ez az enyém!''(Kivéve az ágyékkötőjüket  :D). Ők nem hiszem, hogy érzelmileg zsarolják a másikat, mert nincsen rá szükségük...

És bocsánat, hogy nem értesz meg.
De ha mást nem, legalább annyit próbálok tenni, hogy a környezetemben lévőknek megmutatom a dolgokat, abból a szemszögből, ahogyan én látom. És elmondom nekik hogyan lehetne szerintem jobb. És ha eleget fogok tudni, ahhoz, hogy igazán tehessek valamit a javulás érdekében, bármit, akkor én azt meg fogom tenni...
Mert hiszem, hogy az emberek tudnának úgy élni ahogy leírtam. A busmanoknak eddig jól ment. A többi embernek miért ne mehetne?

zsuka952010. március 7. 20:43

Nem értem gondolkodót. Tulajdonképpen konkrétan, kézzelfoghatóan mit akar tenni? Mert bírom az emberekben azt is, hogy sokszor prédikálnak, hogy mennyivel jobb lenne, ha ez meg az lenne, de tenni nem tesznek sokat... Tisztelet a kivételnek, és bocsánat ha megbántottam valakit. Szóval lehet, hogy nem is lehet nagyon mit tenni, de azért próbálkoznak. Tisztelem azokat, akik próbálkoznak, de! Gondoljunk bele, mi nem követünk el hibákat?? És ez az érzelmi zsarolás... Konkrétan mit takar?? Lehet, hogy még én vagyok túl fiatal, de nem tudom, mit lehetne tenni ellene. Az ilyen emberek, akik ezt csinálják nyilván nem olyanok, mint amilyennek gondolkodó mondta. Nem hinném, hogy csak önmagukat szeretik, ezek az emberek szerintem valamiért rászorulnak arra, hogy ezt tegyék, mert valami nem teljes az életükben. És velünk is néha előfordul, akárhogy is igyekszünk kedvesnek lenni a környezettel, hogy megbántjuk a másikat és miegymás. Ez az élet.

Diacica2010. március 7. 15:34

3. sorba az a szerint nem kell  :) nemtom miért írtam oda  :D