Babonaság = bolondság?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2012. február 24. 08:09

Törölt hozzászólás.

Mimie2011. április 11. 12:53

Minden babonasagnak van valami igaz alapja...csak az idok elteltevel az emberi tulzasok felfujtak az egeszet....hinni a babonakban olykor szep...de babonakra alapozni az eletedet szerintem tevedes..

gondolatolvaso2011. január 5. 22:42

Az igazi babonás az, aki ha meglát az úton egy lócitromot, akkor páros lábbal ugrik bele.

Bridge2010. július 6. 13:28

 XD de aranyosak vagytok na  :D
egyébként most veszem észre hogy ezt már elmeséltem nektek egyx  xD hupsz, bocsi  :D

imladris942010. július 6. 12:10

Jujj Bridge ez olyan romantikus  :$ :$ :$

Szulita2010. július 6. 12:10

 :) :) sztem a személyes varázsod bűvölte el :) Megismert és megtetszettél neki és akart téged :)

Bridge2010. július 6. 12:06

hát én nem tudom, hogy ezért történt vagy sem, de egyszer úgy feküdtem le aludni, hogy az alvós nadrágomat fordítva vettem fel. mármint a hátulja volt elől, plusz ki is volt fordítva. nem vettem észre, úgy aludtam, oké. másnap Lackó megkérdezte, hogy lennék-e a barátnője... ♥

Szulita2010. július 6. 11:59

Tudom, ismerem azt a 2 macskát :D meg a többit is :D :D na de önmagábana fekete macska nem jelent veszélyt, a babona szerint, csak ha átmegy előtted az úton. Na meg ilyen a létra, hogy falnak támasztott létra alatt nem szabad átmenni, ha a sarkadra lépnek elérik az esküvődet, ha fekszel a földön és átlépnek, akkor nem fogsz megnőni, vissza kell, hogy lépjék, na meg a tükrös marhaság pfff. Törtem már el sok tükröt és láss csodát nem vagyok szerencsétlen a szerelemben. Csak annyi és olyan gondom van, ami a legtöbb kapcsolatban előfordul és ami nélkül nem kapcsolat a kapcsolat :)

liz2010. július 6. 06:17

a babonaság bolondság. velem 13án csak jó dolgok történtek. és imádom a fekete macskát is, van nekünk kettő. és semmi nem változik rossz irányba, minden a régi.

Szulita2010. július 6. 00:21

Sztem meg a babonaság bolondság. Igaz Zolitól már kaptam fejmosást péntek 13-al kapcsolatban, de ettől függetlenül nem hiszek egyikben se. Ha vmi rossz történik az emberrel, pl átmegy előtte egy fekete macska és a köv. 2 percben karambol. nah magyarázat kell á, tuti a macska miatt volt, akkor utáljuk a macskákat :D Nah meg a boszorkánytörténetek kedvenc állata is és persze a holló meg a varjú is, mint halál madarak stb. ezek meg a horror filmek kedvencei :)

Egyszerűen csak az van, hogy fogni kell vmire, és ahogy írjátok is, a negatív gondolatok vonzzák a bajt. tehát minél többet gondolsz arra, hogy pl. péntek 13-án vmi rossz történik, annál biztosabb, hogy tényleg fog történni, pedig nem a dátum miatt :) :)

Nincs kabala állatom és babonám se :) félelmeim vannak, de az megint már :S

Bridge2010. május 31. 14:37

nincsenek is  :D engem csak szeretni lehet (egó-legó  xD) na jó nem, van aki utál de rosszakaró tényleg nincs. mindezektől függetlenül, tényleg szerencsét hozott a kifordított nadrág ^^

Kolumban2010. május 30. 16:25

Úgy biztosan nem tudtak megcsináltatni a rosszakaróid :)

imladris942010. május 30. 13:49

:O:O :O

Bridge2010. május 30. 13:46

szerintem nem feltétlenül bolondság a babona. nem lehet véletlen, hogy kifordítva aludtam a nadrágomban (duplán kifordítva, a hátulja volt elől) és másnap összejöttem a barátommal  :)(:

Kolumban2010. május 30. 12:08

Nagyon jó történet. Sri Chinmoy bölcsességében nagyon sok hasonló történet van.

imladris942010. május 30. 10:28

Ez nagyon bölcs Márti!

bulejsza.marta2010. május 29. 21:47

''A bölcs rabbit megkérdezi a tanítványa: - Rabelében, miért van az, hogy ha valaki a szegényhez fordul, az segít, ha tud, de ha a gazdaghoz fordul a bajával, az meg sem látja? - Azt mondja a bölcs: - Lépj az ablakhoz, nézz ki. Mit látsz? - Utcát, jövő-menő emberekkel, állatokkal, járművekkel. - Most lépj a tükörhöz. Mit látsz? - Csak magamat. - Látod, az ablak is üveg, a tükör is üveg, csak a hátán van egy kis ezüstréteg. De az már elég ahhoz, hogy az ember semmi mást ne lásson tőle, csak saját magát.''

Csak ennyi

kvicka2010. május 29. 21:31

Én egy ideig tartottam a fekete macskáktól, ha átmentek előttem... Aztán a páromtól kaptam egy fekete cicát, és így elkerülhetetlen volt, hogy ne mászkáljon körülöttem. Aztán teljesen megszoktam a jelenlétét  :D
A tükörről és az átjáróról egy ismerősömtől hallottam nemrég (aki megfogadva a tanácsot letakarja éjszakánként a tükröt), és kíváncsiságból néztem utána.

Kolumban2010. május 29. 19:02

A tükrökkel kapcsolatban inkább pszichológiára gondolok, amit persze a mostani sarlatánok nagyon ki tudnak magyarázni. Köztudott, hogy a nők nagyon szeretik nézegetni magukat. Ha valamelyikük összetöri a tükrét, az inkább arra vall, hogy baj lehet vele pszichikailag. Az ilyesmiből való felépülés(már ha lehetséges) több évig is elhúzódhat, és a pszichikailag sérült nők nem igazán vonzzák a férfiakat.
Energiavámpírokról hallottam, és nem is zárom ki, hogy nem léteznek. Azok nemcsak éjjel vannak, hanem nappal is megjelenhetnek. Az ember kapcsolatba kerül valakivel, és érzi, hogy nagyon elfáradt, és nem találja az okát. Sokszor éreztem ilyent bizonyos személyek jelenlétében. Úgy tartják, hogy az ilyesmi még ösztönös is lehet, vagyis a parazita személy nem tudatosan csinálja, hanem az ösztönei mozgatják.

Kolumban2010. május 29. 18:49

Itt az asztalsarok azt jelenti, hogy nem nősülsz meg soha.